valo ei vielä pala mutta bensamittarin viisari on suht lähellä loppua

  • Viestiketjun aloittaja "hmm"
  • Ensimmäinen viesti
Nollaa trippimittari ja aja niin kauan kunnes auto hyytyy. Sitten katsot tripistä kuinka pitkälle pääsit ja muistat sen ensi kerralla.

Mutta siis oikeasti, eihän me voida tietää koska se on ihan autokohtaista. Kun omassani alkaa valo vilkkumaan ja summeri pipittää niin tietokone näyttää jäljellä olevaksi ajomatkaksi sellaista 75km. En ole koskaan kokeillut pitääkö paikkaansa.
 
mun autossani
Ajotietokone näyttää bensavalon syttyessä, et sillä pääsis semmoisen 45 km ajelemaan. En kuitenkaan uskalla luottaa tuohon, koska mulla on ollut parikin sellaista autoa joista loppui bensa kesken kaiken. Toisen mittari ei talviaikaan toiminu vaan aina näytti puolta tankkia ja toisessa taasen ei bensavalo toiminu.
 
Siis onko se mittari jo punasella? Onko se valo tähän asti toiminu? Jos uskot että valo toimii eikä oo vielä syttyny niin uskoisin kyllä että pääset ainakin sen 20 km. Kannattaa muuten lämmittää se auto ensin hyvin, jos kylmänä käynnistät vie enempi bensaa. (Ainakin mun omien tarkkailujen perusteella) :D
 
sellast se on
sen tiesin kyllä että on autokohtaista... mutta voiko olla niin suuria eroja että yhdellä pääsee 100km toisella 50km ja jollakin vaan vaivaiset 10km?
Kuulepas, on ollu sellasiakin autoja että ei oo valo syttynyt kun jo on tankki tyhjä. Ihan piti aina osata trippimittarista kattoo ja nollata aina tankatessa että ties paljonko on jäljellä suunnilleen, tai tankata kun näytti neljännestankkia. Se kun on vaan sellanen anturi siellä tankissa, ja jos se on menny vinksalleen niin se ei sano mittään. Meidän toisella autolla ajelee noin 120 km, toisella 100 km. Yleensä ne kuulemma riittää vähintään 50 km jos anturi siinä mihin suunnilleen on tehtaalla tarkotettu.
 
Nii ja se mitä ajotietokone sanoo on sen keskikulutuksen mukaan tehty arvio :D Että jos on ajanu 500 km maantieajoa ja pääsee just kaupunginkeskustaan ruuhka-aikaan kun valo syttyy, niin se EI tule riittämään puoltakaan siitä mitä väittää :D
 
Nii ja se mitä ajotietokone sanoo on sen keskikulutuksen mukaan tehty arvio :D Että jos on ajanu 500 km maantieajoa ja pääsee just kaupunginkeskustaan ruuhka-aikaan kun valo syttyy, niin se EI tule riittämään puoltakaan siitä mitä väittää :D
Juu näin on. Joissain autoissa se on vieläpä vain esimerkiksi viimeisen 50 kilometrin keskikulutuksen mukaan. Omassani tuo näyttää yleensä sitä 75km mutta on joskus ollut yli satakin jäljellä. Jonkin aikaa kun vielä ajelee niin tietokone näyttää "Range -- km" eli ei enää lupaile mitään.
 

Yhteistyössä