Vaippa-asiaa

  • Viestiketjun aloittaja erityinen
  • Ensimmäinen viesti
erityinen
Ongelmaksi on tullut meillä se että sopivia vaippoja on vaikea löytää meidän neljävuotiaalle. Ns. vauvavaipat ei enää oikein mahdu ja muut on ihan superisoja. Minkälaisia vaippoja muilla on käytössä? Saataisiin kyllä tilattua, mutta kun merkeistä ei ole hajua. Nyt siis merkit järjestykseen, kiitos! Ja vähän vaikka ikävuosia/kiloja.
 
tätä asiaa auttais jos kertoisit lapsesta sen verran lisää et onko hoikka vai pyöreä...kun eri merkit on eri kokosia jamuuutenkin saman ikäselle lapsilla voi olla käytössä 7-15 tai 12-20 koon vaippoja riippuu tosta pyöreys asteenta .......enkä nyt tarkoita et lapset ois välttämättä lihavia .
 
Hei!
Kannattaa kysyä neuvolasta/terveyskeskuksesta. Sain tytölle (syksyllä 6 vee) terveyskeskuksen kautta vaippoja ilmaiseksi kotiin kuljetettuna. Tyttö ei ole yöllä kuiva ja vahinkoja sattuu melkein päivittäinkin. Tarvin lääkärintodistuksen ilmaisvaippoihin. Löytyy kaikenlaisia kokoja ja malleja. (housuvaippoja yms). Meillä tyttö 38 kg, joten kaupoista ei löytynyt enää sopivia. Pitkään mentiin Liberin XL+ vaipoilla, niissä painorajana muistaakseni 30 kg. Jossain tereyskeskuksissa rajana 4 vee, että saa ilmaisvaipat. Näin ainakin Helsingissä.
:flower: :flower:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.05.2006 klo 14:02 Mammuska kirjoitti:
Meille sanottiin että noin 2,5vuotiaana saa neuvolan kautta vaipat.Mutta en tiedä sitten onko aluekohtaista.
tää on kunta kohtainen,helsingissä saa kehitysvamma-diagnosilla 2 vuotiaasta ilmais vaipat,niin kauan kun tarttee..
 
erityinen
Kiitos vastauksista! Tarkennan nyt omaa kysymystäni hiukan. Eli me saadaan jo nyt vaipat ilmaisena, niinkuin useimmissa kunnissa tosiaan 2 veet alkaa saamaan tietyillä diagnooseilla. Ongelmana on vaan se että ollaan niin pieni paikkakunta, että erityslapsia (vaippoja tarvitsevia) on aika vähän. Joten hoitohenkilökuntakaan ei osaa oikein vaipoista sanoa, ja eipä taida olla kauheasti kiinnostusta etsiäkään... Tähän asti ollaan siis menty noilla XL-vaipoilla ns. vauvojen vaipoista. Viimeksi osastojaksolla meille neuvottiin Tenan XS vaipat, ja niitä tilattiinkin kokeiluun, mutta ne ovat auttamattoman isoja, joten jos jollain on käytössä jotain muuta merkkiä, niin ottaisin mielelläni merkin ylös. Kun ovat kuitenkin luvanneet tilata kokeiluun, jos jonkun merkin löydän valmiiksi.
=)
 

Yhteistyössä