Vai pitäisi naistenki mennä armeijaan.

  • Viestiketjun aloittaja Yks vaan
  • Ensimmäinen viesti
Yks vaan
Siellä miehistä tehdään miehiä ja jääköö naiset synnyttämään kotia. Jos arpapelillä joutuu armeijaa, mitäs jos pariskunnasta joutuu molemmat samaan aikaan ja sattuu lapsia olemaan. Kukas ne sitten hoitaa? Vapaaehtosuus on ihan hyvä juttu, mutta entäs jos iskee sota, mistä saadaan miehet tai naiset rintamalle?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Magnificent:
Ei miesten yleinen asevelvollisuus ole tasa-arvoa. Sitä paitsi sodankäynnin uudet muodot vaativat uusia taitoja. Nyky varusmiehet eivät ole fyysisiltä ominaisuuksiltaan parhaasta päästä.
Ihan totta. En silti kannata naisten pakollista armeijaa.
 
miekku
Alkuperäinen kirjoittaja ?:
Tässä on kysymys tasa-arvosta. onko sun mielestä oikein, että suomessa ei ole tasa-arvoa?
Se ei ole tasa-arvoa, että miehet ja naiset tekee täsmälleen samat asiat samalla tavalla. Mun mielestä tasa-arvoa on se, että kaikilla on mahdollisuus tehdä asioita sukupuolesta riippumatta. Tällä tavalla ajateltuna armeijan pitäisi siis olla vapaaehtoinen myös miehille.
Mun mielestä kuitenkin juuri tämän synnyttämisen, ja imettämisen, takia on luonnollisempaa, että sotatilanteessa naiset ovat kotirintamalla ja miehet sodassa. Ihan siis biologisista syistä, johon ei tasa-arvo vaikuta.
Suomi on pieni maa ja sille tulisi tosi kalliiksi ylläpitää palkka-armeijaa. Palkka-armeija olisi lisäksi pieni, jolloin se ei olisi puolustuskyvyn kannalta uskottava. Tällöin vaihtoehdoksi jää vain asevelvollisuusarmeija.
Onhan armeija jo nyt muuttunut huomattavasti, esim. minimipalvelusaika on vain 6kk.
 

Yhteistyössä