Ullanunelmasta saa myös, ainakin nettikaupasta, niin luulis et ihan liikkeestäkin löytyy.Alkuperäinen kirjoittaja MillaVanilla:Täytyy maanantaina käydä paikallisessa leivontakaupassa, Ullan unelma tais olla nimi..Alkuperäinen kirjoittaja katjuza:Syötäväsi tarkoitettua glyseriiniä saa leivontatarvikekaupoista , ainakin ConfetistaAlkuperäinen kirjoittaja MillaVanilla:Osaatko yhtään sanoa paljonko massaa tulee, ja käytätkö sitä kuin esim marsipaania. Eli voiko esim levittää kakun päälle? Mistä tuota glyseriiniä saa, apteekistako?
Apteekista ei saanut glyseriiniä ainakaan enää alkuvuodesta, kuulin useamman kertovan ettei sitä enää apteekista enää saa. Liekö sitten ollut vaan tilapäisesti loppu.Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:Mä en oikein osaa kyl sanoa noita määriä...Alkuperäinen kirjoittaja MillaVanilla:Osaatko yhtään sanoa paljonko massaa tulee, ja käytätkö sitä kuin esim marsipaania. Eli voiko esim levittää kakun päälle? Mistä tuota glyseriiniä saa, apteekistako?
Teen yleensä tuon mun ylempänä olevan ohjeen tuplana jos teen 2 kerroksisen kakun ja yksinkertaisena yhteen kakkuun.
Apteekista saa glyseriiniä, tosin mun pulloissa lukee glyseroli.
Olettaisin et käyttö tekniikka on sama kuin marsipaanissa, en oo marsipaania ikinä ees kokeillu, niin en ossaa sanoa.
Voi myös ihmetellä, että mitä iloa ihmiset saavat siitä että pääsevät haukkumaan toisten tekeleitä? Rakentava kritiikki on asia erikseen, mutta täytyy olla aika paska tyyppi jos pitää päästä vaan kirjoittamaan että onpa paska. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, voi vaikka olla hiljaa.Alkuperäinen kirjoittaja -:voi herranjumala. Mitä laittaa tänne kuvia jos ei kestä palautetta?Alkuperäinen kirjoittaja nam:Wau! Tosi hienoja ja varmasti hyviä! Haluisin myös nähdä näitten haukkujien omat tekeleet.
Ei mitään erikoista kerroksissa.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:tosi kivoja! itsekin haluaisin kokeilla tehdä mutta en osaa kuin peruskermakakun.... siis miten teet nuo kerrokset että pysyy? tarviiko jotain erityisvälineitä tuon sokerimassan levitykseen ym. jos viitsit kertoa.... voisin huomenna kokeilla tehdä jonkun pienen...
Ullanunelmista ainakin löytyy kaulin joka on tarkotettu ihan sokerimassan/marsipaanin kaulimiseen. On muuten kätevä.Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:Ei mitään erikoista kerroksissa.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:tosi kivoja! itsekin haluaisin kokeilla tehdä mutta en osaa kuin peruskermakakun.... siis miten teet nuo kerrokset että pysyy? tarviiko jotain erityisvälineitä tuon sokerimassan levitykseen ym. jos viitsit kertoa.... voisin huomenna kokeilla tehdä jonkun pienen...
Kakskakkua vaan kasattu päällekäin ja toivottu mahdollisimman pientä romahdusta
Kaulinnassa käytössä marmorikaulin (aika painava, joten silikoninen olis varmaan parempi).
Kakun päälle levitän toisen silikonialustan kanssa, eli rullaan taikinalevyn alustan avulla.
Aijaa... Mä oon sokerimassaa alkanut käyttää vasta tänä vuonna (kolmisen kuukautta) ja apteekista saanut glyserolia joka on toiminut varsin hyvin.Alkuperäinen kirjoittaja katjuza:Apteekista ei saanut glyseriiniä ainakaan enää alkuvuodesta, kuulin useamman kertovan ettei sitä enää apteekista enää saa. Liekö sitten ollut vaan tilapäisesti loppu.Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:Mä en oikein osaa kyl sanoa noita määriä...Alkuperäinen kirjoittaja MillaVanilla:Osaatko yhtään sanoa paljonko massaa tulee, ja käytätkö sitä kuin esim marsipaania. Eli voiko esim levittää kakun päälle? Mistä tuota glyseriiniä saa, apteekistako?
Teen yleensä tuon mun ylempänä olevan ohjeen tuplana jos teen 2 kerroksisen kakun ja yksinkertaisena yhteen kakkuun.
Apteekista saa glyseriiniä, tosin mun pulloissa lukee glyseroli.
Olettaisin et käyttö tekniikka on sama kuin marsipaanissa, en oo marsipaania ikinä ees kokeillu, niin en ossaa sanoa.
Olikohan se prisma mistä löysin halpis silikonikaulimen, johon tuli aika pian hirmunen lommo... Joten siirryin takas marmoriin kun en oo saanut aikaseksi hankittua uutta kaulinta.Alkuperäinen kirjoittaja CandleLight:Ullanunelmista ainakin löytyy kaulin joka on tarkotettu ihan sokerimassan/marsipaanin kaulimiseen. On muuten kätevä.
mul on kans silikonikaulin, mut se ullanunelmien on paljon parempi, ei ole silikoonia vaan jotain muovia jossa on tarttumaton pinta. Tällänen: http://www.ullanunelma.fi/product_details.php?p=190Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:Olikohan se prisma mistä löysin halpis silikonikaulimen, johon tuli aika pian hirmunen lommo... Joten siirryin takas marmoriin kun en oo saanut aikaseksi hankittua uutta kaulinta.Alkuperäinen kirjoittaja CandleLight:Ullanunelmista ainakin löytyy kaulin joka on tarkotettu ihan sokerimassan/marsipaanin kaulimiseen. On muuten kätevä.
Kaunis kakku, mutta tuon persereikäjutun jälkeen näen kakun ihan uudessa valossaAlkuperäinen kirjoittaja yrps:http://koti.mbnet.fi/elisek/kakut/0042.phpAlkuperäinen kirjoittaja ksk:Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:On mulla ollut tuommonenkinAlkuperäinen kirjoittaja ksk:Olitko se sinä, jonka kakkua haukuttiin joskus kilpaa täällä.. Talvella kai? Käyttivät niinkin hienoja ilmaisuja kuin "rähmäsillä käsillä läimitty limakasa" jne. Meni kai kaverille juhliin ja ap kysyi paljonko siitä kehtaa pyytää.
Anyway, nuo on hienoja!
(puhkiraiskatut pärsereiät kakku )
JUST SE! Voi hyvänen aika miten mä nauroin niille jutuille!
se oli vitsi se on-nea
Kaikille kriitikoille yhteisesti.Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:Ainoa syötävän näiköinen on toi toisiks alin, muut kamalan näköisiä. Tietty se ei mausta mitään kerro
Ja tuolta sun kotisivuilta toi Paavo Pesusieni ja sammakko on kivan näköisiä, muut ei niin kivan.
Näyttää joteskin "ällön makeilta".
Anteeks, että olin näin suora :/
Mä kyl kaipaisin lukea semmosta vähän tarkempaa kritiikkiä, kuin että näyttää JOTENKIN ällön makeilta. Miksi näyttää? Miten ei näyttäisi. Se ois rakentavaa.Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:Kaikille kriitikoille yhteisesti.Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:Ainoa syötävän näiköinen on toi toisiks alin, muut kamalan näköisiä. Tietty se ei mausta mitään kerro
Ja tuolta sun kotisivuilta toi Paavo Pesusieni ja sammakko on kivan näköisiä, muut ei niin kivan.
Näyttää joteskin "ällön makeilta".
Anteeks, että olin näin suora :/
En ota itteeni, jos joku ei mun kakuista tykkää!
Makunsa kullakin ja pystyn elämään sen kanssa.
Totta tuokin.Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:Mä kyl kaipaisin lukea semmosta vähän tarkempaa kritiikkiä, kuin että näyttää JOTENKIN ällön makeilta. Miksi näyttää? Miten ei näyttäisi. Se ois rakentavaa.
Joo, ehkä joku kakkusivusto tarjoais parempaa kritiikkiä.Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:Totta tuokin.Alkuperäinen kirjoittaja Rukoilijasirkka:Mä kyl kaipaisin lukea semmosta vähän tarkempaa kritiikkiä, kuin että näyttää JOTENKIN ällön makeilta. Miksi näyttää? Miten ei näyttäisi. Se ois rakentavaa.
Mut muistetaan, et ollaan 2+:lla jossa yleisin kritiikki on tasoa "hyi, yök, kamala, sä et osaa mitään, sä et opi mitään, joulupukilla sentään on lahjoja" tms
Se on ihan perus sitruuna-juustokakku.Alkuperäinen kirjoittaja dada:Tuo (hyydyke? )kakku, jossa yks sammakko päällä,
mitä siinä on?
Toi kiilteen väri on ihanan kirkas :heart:Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:Se on ihan perus sitruuna-juustokakku.Alkuperäinen kirjoittaja dada:Tuo (hyydyke? )kakku, jossa yks sammakko päällä,
mitä siinä on?
Oon vaan sekottanut siihen sinistä pastaväriä, sen takia väri outo.
Kiille siinä on sitruuna-appelsiinimehua värjättynä.
Pikku moka sattui kun laitoin Keropin maalattuine raitapaitoineen jo illalla kakun päälle ja Keropin paidasta suli verisen näköinen lammikko sammakon alleAlkuperäinen kirjoittaja dada:Toi kiilteen väri on ihanan kirkas :heart:Alkuperäinen kirjoittaja Moon Vaan Melonit:Se on ihan perus sitruuna-juustokakku.Alkuperäinen kirjoittaja dada:Tuo (hyydyke? )kakku, jossa yks sammakko päällä,
mitä siinä on?
Oon vaan sekottanut siihen sinistä pastaväriä, sen takia väri outo.
Kiille siinä on sitruuna-appelsiinimehua värjättynä.
Sopii sitten tekijäänsäAlkuperäinen kirjoittaja no thanks:Jotenkin suttuisen ja lässähtäneen oloisia :/. Sorry.