uusien tilanteiden kammo!

uusien tilanteiden kammo!
Meillä on eloisa, villi ja iloinen 4v poika joka on alkanut kammoamaan uusia tilanteita. Esimerkiksi 4v neuvolassa ei suostunut minkäänlaiseen yhteistyöhön, ei siis tehnyt ensimmäistäkään tehtävää. Rupesi pelleilemään vaan ja kun huomasi ettei se auttanut niin alkoi itkemään ja valittamaan väsymystään(joka näissä tilanteissa tarkoittaa jännittämistä;).
Toinen esimerkki on kerhokuvaus. Kävi viimevuonnakin kerhokuvauksessa joka sujui ongelmitta ja oli hänen mielestään kivaa. Tänä vuonna se osoittautui todella vaikeaksi. Ei suostunut istumaan ryhmäkuvassa eikä yksityiskuvienkaan otto onnistunut. Yksi sisaruskuva taisi onnistua =) Häntä on aina jännittänyt uudet tilanteet niin kuin varmaan monia muitakin mutta nyt tuntuu että se vain pahenee ja pahenee! Ennen auttoi kun rupesi paria päivää ennen pohjustamaan tulevaa tapahtumaa, esim." Ylihuomenna kun mennään parturiin niin siellä tapahtuu näin.. yms" keskusteltiin tulevasta ja mietittiin ketkä kaikki muutkin reippaat pojat on käyneet parturissa. Enään ei auta sekään enkä tiedä miten rohkaisisin häntä kokeilemaan näitä uusia tilanteita. Onko kohtalotovereita?
 
Aloitin keskustelun eroahdistuksesta ja tyttöni on 4,5 vuotias. Liekö nämä tapaukset sitten samankaltaisia kun meillä pelkää mennä kerhoon? Kuitenkin siellä tykkää olla mutta se jääminen on tuskallista. Olen itsekkin ollut lapsena ujo ja hyvin arka lapsi vaan kun ei tämä mamma enään muista että mitä asialle voisi tehdä?
Niin tuli mieleen että voiko olla tuohon ikäkauteen sitten kuuluvaa ja kenties ohimenevä vaihe?
Hankalaa kun ei osaa itse auttaa että tiedän tunteen kun omat keinot ei riitä. :hug:
 

Yhteistyössä