uusi vauva taloon...

  • Viestiketjun aloittaja tikanpojan äiti
  • Ensimmäinen viesti
tikanpojan äiti
Kaipaisin teidän muiden kokemuksia siitä kun uusi vauva on tullut taloon ja kuinka esikoinen on ottanut uuden tulokkaan vastaan. Meillä on poika 2-vuotias ja nyt vauvaa ootellaan lähipäivinä saapuvan. Meillä tuo poika ei ole mitenkään reagoinnut ainakaan vielä vauvan saapumiseen, vaikka hänelle on kerrottu kovasti tulevasta, ei taida vielä oikein käsittää kyseistä asiaa..
 
meillä on 4 vuotias esikoinen ja mitään ongelmia ei ole ollut esikoinen on mukana kaikissa hoitopuuhissa jopa imetyksessä istuu vieressä ja sanoo että nyt pitää rauhoittua kun vauva syö. Hänelle selitettiin että vauva tulee tänne äitin masusta ja hän totesi että tervetuloa vaan vauva. Kerran kun vauva itki yöllä niin esikoinen tuli huoneestaan ja sanoi että eikö sitä voisi laittaa roskapussiin ja viedä roskikseen mutta ei muuta.
 
Meillä 3v. tyttö on revetä liitoksistaan pikkuveljen saatuaan (syntyi 1kk sitten). On tosi innoissaan hoitamassa, jopa niin et aikuisten tarttee välillä vähän toppuutella ettei vauva jää pusujen ja halien alle litistyksiin. Tyttö ei tarkoita pahalla, ei vaan osaa varoa vauvaa vaikka kuinka neuvotaan. Jos jään lasten kanssa yksin niin jos en voi tehdä jotain heti esim. imetyksen tai jonkun muun vauvaan liittyvän asian takia, tyttö on vähän mustis kun joutuu odottamaan, muuten ei ongelmia sen suhteen.
 
Meillä nyt 3kk vanha tyttö, isosisko odotti vauvaa kovasti. Puheli vatsalle ja kun vaavi ei meinennut tulla ulos hän huhuili masuun, että tule jo on kaunis ilma ja mä pääsisin mamman luo yöksi. Isosisko saa olla mukana auttamassa vauvan hoidossa ja nauttii siitä. Mamma joka on isosiskolle todella tärkeä on huomioinut enempi vanhempaa tytärtämme. pitää muistaa ettei liikaa kiellä vanhempaa lasta, kun hän "auttelee" vaavin hoidossa. (tytöt 2,8v ja 3kk)
 
mä annoin kanssa auttaa kaikissa mahdollisissa hoitojutuissa ja sitten kun vaavi nukkui tehtiin tosi paljon yhdessä esim. askarreltiin. Eli kodinhoito jäi kyllä parina eka kuukautena vähän vähemmälle. Ei mitään suurempia ongelmia - isä oli kyllä silloin supertärkee ja tuntui siltä että äiti sai kyllä hoitaa vauvaa mutta isä ei olisi saanut hoitaa kun tota isompaa.
 
Meillä esikoinen oli keskimmäisen synnyttyä 2v eikä mitään pahempia mustasukkaisuusdraamoja tullut. Ei tullut keskimmäisen ja kuopuksenkaan välillä - ikäeroa 1v3kk.

Kun sitten pikkusisko on alkanut enemmän valtaamaan reviiriä (eli lähtenyt ryömimään, konttaamaan, kävelemään), on jonkinlaisia puuskia ollut havaittavissa... ;) Nyt tuo esikoinen 4v ja keskimmäinen 2v jaksavat nahistella alvariinsa. Kuopus 11kk saa olla useimmiten ihan "rauhassa". :)
 

Yhteistyössä