Uudet perunat

Tässä lähinnä mietityttääkin se kun ne ovat kohta meillä melkein joka päiväistä ruokaa (perunat tulee omasta maasta).

Eli varmaan kannattaa vielä ostaa lapselle perunoita kuin että antaisi joka päivä :\| Voihan niitä sillon tällön antaa ja just varmaan niitä isompia.
 
ööö
En oo etes miettiny koko asiaa... Meillä syö kyllä sekä 1v että 2v ihan samoja ruokia kun koko muu perhe. Mitenhän ennen vanhaan, kun kaikilla on perunat nostettu pöytään omasta maasta??? Eipä oo ollu k-kauppaa josta lähteä isoja perunoita ostamaan, jos sato on ollu "pieniperunaista".
 
No ne nyt vaan on näitä suosituksia... mutta kuin ne sit pätee yli 1 veehen :/

Tolta kantilta jos ajatellaan ruokia ( mites ennen vanhaan..) niin kyllä saa ajatella aika monesta ruuasta nykypäivänä. On niin paljon niitä suosituksia. Ja kai niitä asioita on nykypäivään mennessä vähän tutkittukin :wave:
 
Voi että käy kateeks ko toiset saa koko kesän mussuttaa niitä naminami uusia pottuja \|O Taidan laittaa pottumaaks tän rivarin pihan :D
Mie oon antanu uusia pottuja muksulle viime kesän (kaupasta, kalliita \|O )
jolloin hiä oli yks ja rapiat :)
 
Paavo-Riikka
Oon antanut, mutta paukuttelu on ollut melkoista sen jälkeen ja vatsaa vähän nipistellyt. Neuvolassa kysyin, niin luultavasti siis nämä uudet potut olivat syynä. Ei siis kuitenkaan mitään vaarallista. Nää oli näitä ulkolaisia uusia pottuja. Kotimaisia odotellessa...
 
Paavo-Riikka
Uusissa perunoissa on paljon nitriittiä. Sitä en tiedä, että mitä se aiheuttaa, mutta alle 1-vuotiaille ei suositella paljon nitriittiä sisältäviä ruoka-aineita, kuten uudet perunta, lanttu, pinaatti...
 
Miskan äiskä
Finfoodin sivuilta kopsasin tällaisen jutun solaniinista:

Perunan varret sisältävät solaniini nimistä myrkyllistä ainetta. Solaniinia muodostuu myös perunan mukuloihin, silloin kun perunat altistuvat valolle. Vihertävät perunat sisältävät solaniinia, joten niitä ei saa syödä. Perunat tulisi kasvatuksen aikana mullata huolellisesti, solaniinin ehkäisemiseksi. Perunat tulisi myös varastoida valolta suojattuna.
 
heijakka
Annoin uusia perunoita heti alusta alkaen kun perunaa alettiin syömään. Meitä kehotettiin välttämään vain pieniä, sormenpäänkokoisia perunoita. Olen käsittänyt homman niin, että peruna on vihertävä siitä kohdasta, jossa liikaa solaniinia ts. on vielä raaka.
 
Jos perunoissa on vihreätä yhtään,sitä ei tulisi syödä ollenkaan.Koskee sekä lapsia että aikuisia.Ja vihreyttä esiintyy myös "talvipotuissa".

Onko olemassa muuta syytä olla antamatta uusia pottuja lapselle kuin se,että niissä esiintyy vihreyttä tavallisia perunoita enemmän.Ei ole ikinä edes käynyt mielessä,että uusia perunoita ei saisi antaa lapselle...
 

Yhteistyössä