Uskaltaisinkohan tehdä 10v tytölle facebook proviilin???

  • Viestiketjun aloittaja "äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
Täyttää tänä vuonna 11v

Tykkää pelata joitakin facebookin pelejä (ja pelannutkin mun tunnuksilla mutta kun minä en tykkää että kaikki sivut täynnä peli juttuja ja pyyntöjä.
 
Saako lapsesi valehdella normaalissakin elämässä ikänsä? Vai haluatko opettaa lapsellesi että on joskus ok valehdella?
Ja toisena päivänä sanot että ei saa valehdella.. Sitten valitetaan kun lapsi jää kiinni valehtelusta, no kuka opetti?

FB:ssä on 13v ikäraja ja toisekseen joitakin niistä peleistä voi pelata myös ilman FB profiilia, vai mistä pelistä on kyse?

Toisekseen, haluatko hänen olla FB maailmassa kaiken maailman pelipyyntöjen kanssa "ilman valvontaa" ? Toki tietysti katsoisit mitä siellä puuhaa mutta jotain saattaa kuitenkin mennä ohi silmiesi.

En siis sinuna tekisi hänelle profiilia.
 
"äiti"
ok. eli ainakaan vielä en tee. ootelkoot sinne 13v asti nyt ainakin ( en tiennyt ikärajoista)
tosiaan tyyttökin sanonut että äinakin 3 oman luokkalaisellaan on sivut. mutta mä pidän edelleen siis oman pääni.
 
"mie"
Voi vaan kuvitella jos vanhemmat antaa luvan valehdella oman ikänsä niin varmasti murkkuiässä lapsi tekee samoin . Seuraukset voi olla vaan ikävämmät , samalla opetetaan tapa että netissä voi ja pitääkin valehdella jne.
 
"mamaa"
Pitäisin tiukasti kiinni ikärajoista (Facebook siis 13 vuotta), koska en halua antaa lapselle viestiä että huijaaminen on ihan ok. Huono viesti, vaikka asia tuntuisi pieneltä.

Tosin en edes pidä sitä pienenä, koska sosiaalisten medioiden kanssa kannattaa olla varovainen. Juuri katselin kohta 13-vuotiaan entisen hoitolapseni Fb -profiilista kuvia, jotka poseerauksineen (bikineissä) muistuttivat pehmopornolehtiä. Ihmettelin mitä kyseisen tyttösen vanhemmat oikein ajattelevat antaessaan tytön pitää sellaisia kuvia sivuillaan (tytön äiti oli tytön fb kaveri).
 

Yhteistyössä