[QUOTE="vieras";25951077]hyi, en söisi, bakteerit lisääntyy lämpimässä tosi nopeasti. Siksi ruokakin pitää laittaa vielä lämpimänä jääkaappiin.[/QUOTE]
Öh, no tuota toki siihen tulee pyrkiä, että ruoka jäähdytetään mahdollisimman nopeasti, mutta tee nyt hyvä ihminen se esim. vesihauteessa (jos kattila) tai peitettynä ulkona tm.
Jääkaappiin laittaminen lämpimänä on energiataloudellisesti älytöntä ja aiheuttaa sen, ettei se sun jääkaappi ole vähään aikaan jääkaappikylmä, jolloin siellä säilytyksessä olevat herkät elintarvikkeet säilyy huonommin.
Ja tuosta kertaunohduksesta: Jos haju ja maku ok, söisin pois. Kyllähän tosiaan usein eväänäkin ja paistopisteissä kypsennetty liha seisoo lämpimässä pidempään. Säilyttää ei kannata, mutta jos heti syö niin on lähes varmasti täysin ok.