ummetus&pellavansiemen

  • Viestiketjun aloittaja tiili
  • Ensimmäinen viesti
tiili
2-vuotiaalla tytölläni on välillä tosi kovalla vatsa. Nyt ostin pellavansiemeniä, mutta miten te olette niitä käyttäneet? Sekoititteko jonkun ruuan sekaan? Täytyykö niitä liottaa? Paketissa ei mainittu liottamisesta mitään, mutta muistan kuulleeni, että pitäis. Monia keinoja ollaan jo kokeiltu, mutta lisää keinoja otetaan ilomielin vastaan!
 
Sarita-80
Oletko kokeillut mallasuutetta tai levolacia? Meillä tuo mallasuute tehosi isommankin kovaan vatsaan, samoin vähän aiemiin levolac, en vaan tohtinut levolacia pitkään käyttää vaan vaihdoin mallasuutteeseen kun on enemmän ruokavaliojuttu. Myös kuitupitoinen ruoka auttaa vatsaa pysymään pehmeänä.

 
tiili
Kiitos vastauksesta. Levolac on käytössä mutta tuntuu ettei siitä ole apua. Ruokavalio on myöskin kuitupitoinen, leseitä puuroon, näkkäriä, kasviksia ym. Ja samalla yritän välttää ruoka-aineita jotka kovettavat mahaa. Välillä vaan ei toimi. Ehkäpä kokeilen mallasuutteen seuraavaksi.
 
lellu-79
Pellavasiemeniä voi käyttää monella tapaa: leivontaan (sämpylöistä tulee tosi hyviä), kasvisruokiin, jauheliha taikinan jatkeena, jugurtin ja viilin seassa, leivonnassa. Tosta liottamisesta: riippuu paljon siitä mihin sitä käyttää mut yleensä ei tarvii.
 
äiti minäkin
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.05.2004 klo 11:30 lellu-79 kirjoitti:
Pellavasiemeniä voi käyttää monella tapaa: leivontaan (sämpylöistä tulee tosi hyviä), kasvisruokiin, jauheliha taikinan jatkeena, jugurtin ja viilin seassa, leivonnassa. Tosta liottamisesta: riippuu paljon siitä mihin sitä käyttää mut yleensä ei tarvii.

mutta nestettä on nautittava riittävästi. pellavansiemen turpoaa vatsassa
 
heidi85
Pakkauksessa on ohje, että jos haluaa sen auttavan kovaan vatsaan, pitää laittaa ruokalusikallinen lasilliseen vettä ja antaa turvota väh tunnin ajan. sitten se vain juodaan...vatsa toimii seuraavana päivänä viimeistään...pikkulapsi tuskin sitä suostuu juomaan, aikuisella toimii kyllä.
 
Biibi
Niin, siitä tulee sellaista limaa kun sitä liottaa. Siemenet voi siivilödä pois ja liman sekoittaa johonkin. Itse harrastin joskus aamuisin pirtelöitä, joissa oli sakeuttajana pellavansiemenlimaa.
 
käytän minäkin mallasuutetta väh. 2x päivässä ruoan joukkoon (useimmiten esim puuroon) 3-vuotiaallemme. Tyttö aloitti puolisen vuotta sitten panttaamaan ulostetta ihan vanhempien huomion saadakseen (valittamalla sitten hätäänsä jatkuvasti) - tuolloin sai pikkusiskon, joka alkoikin saada huomiota hänen lisäkseen. Alkuun käytettiin myös levolacia/duphalacia, mutta en halua enää käyttää sillä tavalla "lääkkeitä", joten mallasuute on jatkuvassa käytössä.
Pellavansiemeniä en ole käyttänyt, sen sijaan sujautan pellavarouhetta sinne tänne puuroon, ruokiin, leivonnaisiin. Jogurttiinkin yritin, mutta likka sai kammon niitä kohtaan, kun siellä oli "roskia"...
Sitten jos jogurtteja syö, niin kantsii käyttää maustamattomia versioita ja laittaa joukkoon marjasosetta tms. Valmisjogurtit on useimmiten niin makeita, että aiheuttavat sen takia kovaa vatsaa.
 
kuusela
pellavansiemenet liotetaan että niistä tulee ns "limaisia", pitää muistaa juoda hyvin. toinen on perinteinen luumukiisseli.
Levolacia en suosittelisi, pojallani oli kova vatsa, levolaci aiheutti peräsuolen laajemtumisen, tarpeen tunne katosi peräaukonsuulta. peräsuoli venyi eikä paska huilannut ei edes pierut tulleet. syy oli se, että levolaci ajheutti löysän ulosteen joka sitten jäi "jumiin" kovan ulosteen yläpuolelle suoleen , haimme apua ruotsista (asumme Tornionjokilaaksossa,lyhyt rajan yli ruotsiin) saimme lääkäriltä käskyn käyttää microlaxeja 1 joka ilta 4vk ajan, että suoli tyhjenisi ja pääsisi palautumaan "normaaliksi".
Kyllä auttoi. Siitä on jo 6vuotta. :) :) :)
 

Yhteistyössä