ultraäänitutkimuksesta

Hei!

Kävin siis tänään yksityisellä ultraäänitutkimuksessa. Olen tehnyt raskaustestejä kotona ja terveyskeskuksessa. Terveyskeskuksen testi plussa, sen jälkeen taas koti testi nega. Lääkäri suositteli yksityisellä ultra käyntiä. Kävin siellä siis tänään. Ultaäänitutkija oli jotenkin tosi outo, ei osannut sanoa varmaksi oliko siellä pieni alkio vai ei. Ja maksan vielä tuollaisesta! huh huh. Nyt siis haluaisin tietää, miltä kuva teidän mielestä näyttää. Kuvan laatu on huono, en saanut meidän kameralla parempaa. Itse en osaa tuosta kuvasta paljoakaan päätellä. Eka raskaus? menossa. Viikoista en osaa ihan varmaksi sanoa.. Mutta n. 6-7 rv. tässä kuva : http://www.aijaa.com/v.php?i=6396633.jpg (valkoinen kirkas piste, jota ympäröi musta rinkula)
 
Ompas outoa ettei osannut sanoa oliko alkiota vai ei...hmm.. noilla viikoillahan voi jo kuulla sydämensykkeen jos hyvin käy. ootko teynyt nyt kotitestin, jos et niin kannattaa tehdä niin näät näyttääkö se plussaa vaiko ei. Varmaan kannattaa koittaa päästä uudelleen vielä ultrattavaks...
 
Onko sinulla ollut epäsäännöllinen kierto tai olisiko sinulla aavistusta, koska mahdollinen raskaus olisi saanut alkunsa?

Jos sinulla on epäsäännöllinen tai pitkä kierto, voi hedelmöittyminen tapahtua esim. viikkoa oletettua myöhemmin. Tällöin sinulla ei vielä olisi menossa raskausviikot 6-7 vaan esimerkiksi 5-6.
Raskaus on saattanut alkaa mutta voi siis olla myöhemmillä viikoilla. Alkuviikoilla raskaus näyttää tuolta kuin kuvassa. Siellä saattaa olla ruskuais/raskauspussi, josta alkio lähtee kehittymään.

Mahdollista myös on, että kyseessä on tuulimunaraskaus, joka saattaa näyttää samalta.

Onko sinulle sanottu syytä, miksi et saa kunnallisella puolella ultraa?
Itse olen ollut samassa tilanteessa ja kahden viikon päähän sain kunnalliselta puolelta kontrolliajan.



 
http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://bugi.oulu.fi/~feliza/kuvia/kuva2.JPG&imgrefurl=http://www.helistin.fi/keskustelu/viewtopic.php%3Ft%3D31341&usg=__l7qbOKEN_74vCAm0CMZvK6YsHYk=&h=289&w=458&sz=22&hl=fi&start=28&um=1&itbs=1&tbnid=43WJ7eYKoK4tPM:&tbnh=81&tbnw=128&prev=/images%3Fq%3Dsiki%25C3%25B6%2Balkuraskaus%26start%3D20%26um%3D1%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1

tuolla paljo kuvii. ALussa joitain pikku pisteitä!!! voi olla hyvinki onnistunut raskaus sulla :heart: mutta myös kandee varautua pahimpaan,ettet putoo ja lujaa. :ashamed: :hug:
 
Kierto on todella epäsäännöllinen joten viikoista en osaa varmaksi sanoa. Voi tosiaan olla vähemmänkin viikkoja. Toivotaan että kaikki olisi hyvin ja saataisiin pieni nyytti meidän elämään :) :heart:
 
ap, tuosta kuvasta on vaikea näin "maallikon" sanoa..

Kuten aiempi kirjoittelija jo kyselikin kiertosi pituudesta/säänöllisyydestä, saattaisi raskautesi olla tuoreempi, kuin luuletkaan ja siksi ei ultrassa näy tuon enempää!

..nyt siun vain täytyisi jaksaa odotella ja koettaa päästä kenties kunnalliselle puolelle ultraan..jos ei onnistu, on mahdollista käydä taas yksityisellä - ehkäpä n. 1-2vko:n päästä..
..silloin näkyisi jo ne sydänäänetkin:heart:..

Jaksuja&toivottavasti pieni olisi siellä tiukasti kiinni!!!! :) :heart:
 
Ei ultraääni"tutkija" (siis lääkäri? :) ) varmasti mitenkään outo ollut, noilla viikoilla ei vaan yksinkertaisesti aina näe sitä alkiota, varsinkin jos et edes ole varma paljonko viikkoja on. Itselläni eka kerralla vkolla 7 löytyi alkio mutta ei sykettä (raskaus meni kesken melkein heti sen jälkeen) ja toisella kerralla syke löytyi kun viikkoja tasan seitsemän.

Eli ei kannata vetää johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen, vaan maksat sen uuden ultran siinä viikoilla 8-10...
 
Samaa mieltä Delightin kanssa... Myöhemmässä vaiheessa ultraan vaan niin pääset jahkaamasta ja saat kunnon varmuuden.

Itselläni oli alkuraskaudenultra viikolla 7+0 ja silloin alkio näkyi ja sydämen syke :heart:
 

Yhteistyössä