ulkona nukuttamisesta

Nukuttaako kaikki vauvojansa ulkona?
Meillä vajaa 4kk tyttö, vaikka meillä parveke onkin, emme juurikaan nukuta häntä siellä. Tyttö nukkuu päiväunet joko sisällä tai sitten vaunuissa kun ollaan itsekkin ulkoilemassa.
Eli ulkona nukuttamisen puolesta ja vastaan kommentteja kaivataan!! :attn:
 
Pauzi
No meillä tyttö nukkuu parvekkeella vaunuissa sellaisia 3 tunnin unia. Ja on sinne helppo saada nukahtamaan, varsinkin jos on jo päässyt yliväsyneeksi... En näe mitään syytä miksi ei voisi nukuttaa ulkona parvekkeella. Mut kaikki lapsethan ei siellä tykkää nukkua. Meillä esikoinen oli sellainen et se ei nukkunut vaunuissa jos vaunut oli paikoillaan, aina piti olla liikkeesä.

Jos jotain erittäin hyvää pitää parvekkeella nukuttamisesta sanoa, niin se että vauva saa raitista ilmaa, ja minä voin huoletta vaikka imuroida sisällä niin ettei tyttö häiriinny. Sisällä meidän tyttö ei nuku kun tunnin pätkiä joten parvekkeella unet on pidempiä.
 
kyllä meidän 3kk tyttö nukkuu päikkärit pihalla2-5tuntii... minusta niin kätevää kun saa sitten tehtyä kotihommia hyvin tässä sisällä,ei tartte varoo koluamista jne. ja muistaisin jostain lukeneeni et ulkona tulee olla kuitenkii päivittäin, mut onhan meilläkii ollu päivii et on esim kyläily venyny yökyläksi eikä oo ollu vaunuja mukana niin siltä päivältä esim jääny....
*muoks lisäys* meillä myös tyttö nukkuu ulkona pidemmät unet kun sisällä ottaa vaan puolen-tunnin torkkuja....
 
Kyllä meilläkin 3kk neiti nukkuu paremmat päikkärit ulkona. Ja tosiaan saa raitista ilmaa samalla, mikä käsittääkseni on kuitenkin ihan hyvä lapselle kun lapselle. Mutta kyllähän sitä raitista ilmaa saa yhdessä ulkoillessakin :)
 
Yeb
Meillä ollaan nukuttu lähestulkoon aina päikkärit sisällä. Tyttö nyt reilun 6kk. Kylläkin esim. lenkillä käydessä nukkuu vaunuissa ja joskus niitä unia vielä jatkelee lenkin jälkeen muutaman hetken parvekkeella, kuitenkin max. puoli tuntia. Ei nuku mitenkään pidempiä unia ulkona kuin sisällä.
 
meillä tyttö nukkui aina paremmin ulkona kun sisällä.siksi sinne tuli laitettua nukkumaan 2 kertaa päivässä.samalla sai itse tehtyä sisällä kotitöitä ilman et tyttö häiriintyi.
1.6 vuotiaana muutettiin ja pihalla alkoi olla ennemmän meteliä joten opetin tytön nukkumaan sisälle.

kaveri nukuttaa liki 3 vuotiaan edelleen ulos.
 
Mä oon ulkona nukkumisen puolesta, mutta meidän pätkä on vastaan. Viimeks eilen pistin sen vaunuihin nukkumaan kuistille (melkein kuin olis ulkona, ainakin sisäilmaa raikkaampaa), pätkä nukku ½tuntia ja sitten alko iniseen. Monta kertaa kävin laittamassa tuttia, mutta ei auttanu. Kymmenisen minuuttia yritin ja sitte kannoin pätkän sisälle sängylle. Siinäpä herra sitten nukkui vielä 2 tuntia!
Oliskin ihanaa kun se nukkuis ulkona, just ettei tarttis varoa kolistelemasta kauheesti. Liikkuvissa vaunuissa se nukkuis paremmin, mutta en viitti opettaa sitä siihenkään. Muutenhan mun menis kaikki päivät ulkona kävellessä. Tai voisko vaunun aisaan joku keksiä semmosen heiluttajakojeen!?
 
meillä esikoinen nukkui sisällä 20min ja ulkona 2-5h. joten oli aika selvää että ulkona sitä sitte nukuteltiin, meillä oli parvekeella vaunut. eikä tarvinnut edes nukutella, puki päälle ja lykkäs tutti suussa vaunuihin niin uni tuli heti ilman heiluttelua. tosin päikkäriaikaan mieluusti lähdin ja lähden edelleen kaupungille vaikka asioille niin lapset nukkuu sitten molemmat sillävälin :)
noh, toinen lapsi syntyi ja hänpä on sitten sitämieltä että ulkona ei tarvitse nukkua kuin ½h jos vaunut on paikallaan. joten neidin päiväunet on ulkona kun ollaan asioilla tai vaikkapa puistossa. toisaalta voihan se olla että uni alkaa maistu kun pari kuukautta tulee ikää lisää. ainakin toivon sitä :D
edelleen siis esikoinen nukkuu rattaissa parikin tuntia jos ollaan jossain päiväuniaikaan, mutta muuten ei nuku ulkona kun on niin paljon nähtävää kaikkea :)

salla ja lapset 1v5kk&2kk
 
Meillä poitsu 7,5kk ei ole ikinä nukkunut ulkona hyvin, max 20min pätkiä.Sisällä nukkuu hyvin ainakin 2h, joten mielummin sisällä nukutan.Käydään kuitenkin päivittäin vaunulenkillä, että sais raitista ilmaa.. :)
 
Mä nukutan myös päikkärit ulkona, koska siellä nukkuu paremmin. Jossain vaiheessa nukutin enempi sisällä, mut sit alko oleen hankaluuksia saada nukahtamaan väsymyksestä huolimatta ja laitoin ulos... Nukahti heti. Sisällä saa kolmen vartin välein oll atutia antamassa, ulkona saattaa nukkua viiskin tuntia putkeen. Yleensä päikkärit on kuiten jotai 1½-3h ja se onkin ton ikäselle ihan hyvin. Kahet päikkärit yleensä nukkuu (joskus harvoin tarvittaessa kolmet) ja ikää nyt 6kk3vk+.

Ulkona tykkään nukutta senkin takia, ettei me joka päivä ulkoilla... Noin saa poika samalla raitista ilmaa ja mä saan rauhassa kolistella kotihommia pojan nukkuessa.

Vähän jänskättää miten saan pojan nukkumaan sitte, jos tulee niin kova pakkanen, ettei ulos voi laittaa...
 
:wave: meillä nukutaan päikkärit aina ulkona. on nukuttu 2viikon iästä lähtien. paitsi teitty kesä kuumalla, mutta muuten aina.
Nyt neitiä on edes turha yrittää laittaa sisälle nukkumaan, ei meinaan nuku.Huutaa ennemmin vaikka koko päivän oli kuinka väsynyt tahansa Ulkona nukkuu 2-3tunnin unet. Olen siis ulkona nukkumisen kannalla, saa tyttö raitista ilmaa ja me touhuta sisällä rauhassa kotityöt yms.
Eikä taida tänä talvena niin kovaa pakkasta tulla etteikö voisi ulos laittaa. Tai sit jos tulee niin me ainakin laitetaan eteiseen nukkumaan ja vaatetus sen mukaan. Kovimmat pakkaset on tainnut ola -15 astetta, ja sillonkin tyttö nukkui ulkona. Eikä ollut kylmissään kun heräsi, vaan aivan lämmin.
 
Kuinka teillä suhtaudutaan toppahaalarin + pipon+lapasten pukemiseen?
Meillä tyttö (pian 4 kk) aloittaa kiemurtelun ja itkun kun alan kauluria tai pipoa päähän laittamaan.. aikamoinen show ennenkuin rauhoittuu, yleensä vasta kun vedän vaunut ulos. Onko teillä jotain konstia tuohon?

Lisäksi heräilee aika usein vaunuissa, vaikka koko ajan vaunut ovat liikkeessä. Jos esim. menee vähän isompi auto ohi, tai koira räksyttää, varis-parvi vaakkuu kovaa tms yllättäviä ääniä ilmaantuu.. Ja nyt monena päivänä herää omaan itkuunsa, en tiedä mikä on pielessä, mutta sitten ei enää rauhoitu ollenkaan, ja unet vain max 1,5. Laitan vain kerran päivässä ulos vaunuihin, muutoin nukutan sisällä. Ja unet sisällä ovat vain max 45 min.. Pitäisi vaan laittaa ulos vaunuihin jos vaikka ne toiset unet olisivat pidemmät...
 
kyl oon saanu molempia käydä vauvana vähä väliä heiluttelemas vaunuja mut kyl ne sit pian siitä on alannu nukkuun putkeen koko tirsat.
pukemisesta...ei kumpikaan oo välittäny pukemisesta, oikeestaan tykänny vaan, kuopuski vaa naureskelee ku pukee ja höpisee. esikoinen sama juttu ku oli vauva, nykyään(1v6kk)ei niin pukemisesta välitä,ainakaa sillon ku ei ulos haluis lähtee niin kyl pistää hanttiin.mut kyl muutamilla mun tutuilla vauvat inhoo pukemista ja aina tulee kauhee huuto ku puetaan ulkovaatteet
 
Tyttö nukkunut alusta asti kaikki mahdolliset päikkärit ulkona jos vain kotona ollaan, ikää 7kk.
Tyttö nukkuu paremmin ulkona ja olen sitä mieltä, että mitä enemmän raitista ilmaa, sitä parempi =)
 
Poika 8kk nukkuu unensa lähes aina ulkona. Unien pituuteen ei vaikuta nukkuuko ulkona vai sisällä. Ulkoilu on kuitenkin terveellistä ja mikäs sen kätevämpää, kuin nukuttaa ulkona. Ei tarvitse erikseen lähteä ulkoilemaan. Sitä paitsi meillä on isompien lasten kanssa vauvan uni-aikaan monesti ulkoiluaika.
 
meillä kans tyttö nukkuu lähes kaikki päiväunensa ulkona. Parhaimmat unet saa siellä. Sisällä on niin vaikea saada unille ja sängyssä ei nuku päikkäreitä ollenkaan. Olen sitten ulkona aina nukuttanut, koska siellä se sujuu parhaiten =) Onneksi kelit ovat sallineet ulkoilun, että ei ole ollut kamalia pakkasia.

Annmari-76: Meillä kans huuto pukiessa. Ei kaite siihen erikoisia konsteja ole. Meillä rauhottuu yleensä heti, kun on puettu ja heti kohta nukahtaa, jos ollaan vaunuilla menossa. Pienempänä rauhoittu vasta, kun lähti ulos vaunujen kanssa.
Se on kyllä kumma, että mikä siinä pukemisessa niin hirveetä voi olla, että nousee sellanen mekkala?! Ei käsitä :attn:

Mutta eiköhän se ajan kanssa hellitä, kun ikää tulee vauvalle :)
 
Meillä poika 7kk on alusta asti nukkunut kaikki päikkärinsä ulkona. Sisälle jos jostain syystä ollaan joskus jouduttu nukuttamaan niin ei nuku kuin pikku pätkiä. Vähän hirvittää jos tulee joku hillitön tulipalopakkaskausi, että miten saan pojan nukkumaan riittävästi jos ei pihalle voi viedä.
 
Meillä lapsi 4 kk nukkuu huonosti pihalla, herää heti kun vaunut pysähtyy, joten päikkärit kärrylenkkejä lukuunottamatta nukutaan sisällä. Eikä häiriinny metelistä eli voin ihan huoletta vaikka imuroida samaan aikaan kun nukkuu...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Rataslaakson Elli:
Meillä lapsi 4 kk nukkuu huonosti pihalla, herää heti kun vaunut pysähtyy, joten päikkärit kärrylenkkejä lukuunottamatta nukutaan sisällä. Eikä häiriinny metelistä eli voin ihan huoletta vaikka imuroida samaan aikaan kun nukkuu...
Sama täällä enkä tunne yhtään huonoa omaatuntoa siitä että vauva vetäsee tirsansa sisällä,eihän aikuisetkaan pihalla päikkäreitänsä nuku :D Ja tyttö nukkuu sitten vaunuissa jos lähetään kävely reissuille.Ja kuuluu kans siihen huutosakkiin että inhoaa pukemista yli kaiken!Ja imuria ei pelkää täälläkään vauva,on tottunut ääniin.Päin vastoin joskus jopa nukahtaa imurin ääneen :D Nyt tosin on jo sen verran iso että ei nuku niin paljoa mitä ihan pienenä(tyttö täyttää ens viikolla 4kk:tta)Saattaa olla hereillä 5-6 tuntiakin ehkä välillä ottaa illasta pikku tirsat tuona aikana ja ne kestää n.5-30min.Yleensä jotain 10min.Joskus taas se saattaa nukkua melkein koko päivän että välillä käy jonkun aikaa hereillä porisemassa ja väsähtää sitten =)
 

Yhteistyössä