ulkomaille?

Hei, onko kukaan tehnyt mitään ulkomaanreissua allergisen lapsukaisen kanssa? Meillä olisi tiedossa kesällä matka Lontooseen äitini pyöreitä vuosia juhlistamaan, mutta nuo ruokailuasiat mietityttävät, tottakai... Että onkohan tämä nyt turhaa haaveilua, että mekin pääsisimme koko perheen voimin reissuun? Tytöllä on maitoproteiini- ja vilja-allergiat ja käytössä on riisijuoma. Meillä on tuo ruokapuoli siten ihan ok kuosissa, että tytölle voisi ottaa valmiseväitä (on useita sopivia Hippejä, Pilttejä yms.) ja riisikakkuja, -näkkäreitä jne. mukaan reissun ajaksi, mutta sitten on tuo maitokuvio, mikä mietityttää... Pitäisi yrittää löytää riisijuoma (Rice & Rice kai ilmeisesti ainakin valmistaa), jota saa 2dl:n purkeissa; hotellissa kun ei ole jääkaappia huoneessa. :/ :/
 
SMP
yksi mitä olen huomannut allergiamatkustajien ketjuissa vinkattavan, on että käännä allergiat yms kieltolistat kohdemaan kielelle. Jos itsellä ei taivu sanavarasto niin esim. vauva.fi ja helistimen kin sivuilla on esim ulkosuomalaisten palstoja joiden käyttäjät mielellään auttavat käännöstöissä ja antavat kohdemaan kaupoista lisävinkkejä. ovathan asuneet maissa useita vuosia ja tietävät tilanteet. kannattaa hyödyntää ehdottomasti:)
 
Reissu lähestyy. :) Tilanteemme on nyt siten kiva, että lapsella on enää ainoastaan maito- ja kananmuna-allergiat, joten emmeköhän pärjää varsin hyvin. Kananmunankin itse asiassa ajattelimme kokeilla vielä ennen reissua. Tuo SMP:n vinkki kieltolistojen kääntämisestä on muuten hyvä. Onko täällä kenelläkään tietoa, mitä kaikkia nimityksiä maidosta ja sen ainesosista käytetään englanniksi?
 
Jos teillä ei tosiaan ole muita allergioita kuin maito ja muna niin täällä Lontoossa pärjäätte varmasti hyvin. Ainakin meidän lähikaupasta (Waitrose ketju, joka mun mielestä paras) löytyy riisi-, kaura ja soijamaitoa. Muutoinkin nuo allergiavaroitukset on tuotteissa jopa paremmin esillä kuin Suomessa. Kaikissa paketeissa käytännössä lukee Allergy advice: ja sitten perässä litania mitä yleisimmin allergisoivia aineita tuote sisältää. Jos kyseessä olisi esim. maissiallergia niin sit pitäis käydä läpi koko tuoteseloste, mutta muna, maito, soija, kala jne. on noissa varoituksissa aina.


 
Sain ravitsemusterapeutilta esitteen, jossa on lueteltu maidosta ja munasta peräisin oleviksi:

Milk:
- casein / caseinates
- hydrolysed casein
- whey / whey powder and syrup
- hydrolysed whey
- lactose
- skimmed milk powder
- milk solids
- butter fat

Egg:
- egg white and yolk
- egg albumin
- ovoglobulin
- ovovitellin
- ovomucin
- ovomucoid
- quorn
- vitellin
- livetin

mitähän noi viimeiset tuossa munalistassa edes mahtaa olla?!?
 

Yhteistyössä