Työtön mikset muuta Pelkosenniemelle?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Pelkosenniemellä on hyttysiä, Japanissa "tsainoja". Jos voisin siirtyä 100-prosenttiseen etätyöhön, houkuttelisi kyllä tuo tsainan vaimea ininä yöllä...
Ikääntyvässä Japanissa suurkaupunkien hylätyt ja asumattomat talot ovat ongelma. Talon voi saada jopa ilmaiseksi, kunhan sitoutuu asumaan syrjäkylillä.




 
vierailija
No just siksi, että jos olisin työtön, niin tuolla ei ainakaan työllistyisi. Ihan turha niitä työttömiä on kuolleelle maaseudulle roudata.

Oikeesti ärsyttää kun pieni osa Suomea (eli PK-seutu ja muutamat isot kaupungit) elättää kituvaa maaseutua. Siellä sitten asuu pääosin eläkekoijauksella ihmisiä ja kuvittelevat vielä että ovat oman eläkkeensä tienanneet...

Omat isovanhemmat ovat just tämmöstä sakkia. Juu toki he ovat ihan kunnon ihmisiä ja tehneet pitkän työuran (Joo 60v eläkkeelle...), mutta elävät jossain kuvitelmamaailmassa.

Vähättelevät nykyistä työelämää, että sieltä saa helposti isoa palkkaa. Eivät tajua, että semmoset hommat vaativat yleensä koulutusta ja lisäksi vielä kova kilpailu. Itekkin olin 5 vuotta kaiken maailman pätkätöissä ja he ihmettelivät miksi "en ota varmaa hyväpalkkaista paikkaa"...

No nyt mulla hyvä duuni on, mutta aika kovan työn takana. Ennenvanhaan sai työtä jos meni tehtaan lähelle...
 
vierailija
Koska osa haluaa asua kotipaikkakunnalla. Sukulaista lähempänä. Tai tutussa Maakunnassa. Tai valita itse. Esitelkää edes ensin ne pikkupaikat kuten mainittu, vaikka videolla. Ei kukaan tunne niitä.
 
vierailija
[QUOTE"Roosaruusa-, post: 34697972, member: 148441"]
Oikeasti noin halpoja asuntoja?

Voisi vuokrata kakkosasunnoksi. :p Linkkaa!
[/QUOTE]
Ei oo kauan kun kaivostyöntekijät tarvii ja niille pitää rakentaa uudet lähemmäs työpaikkaa
 
vierailija
Eihän mitään voi vaatia. Ei yksilöllä ole kuin oikeuksia. Muilla on velvollisuus maksaa ja heiltä voi kyllä vaatia.
Tässä olikin kyse Pelkosenniemelle muuttamisesta. Jos otan sieltä halvan asunnon niin en maksa enää Pyhältä toista asuntoa (tai hotellihuonetta jotta voisin käydä töissä) ja Pyhällä tuskin vuokra-asuntoja on. Tai halpoja sellaisia. Ja vähän epäilen ettei kokoaikatöitäkään.
 
vierailija
Ilmeisesti pariksi viikoksi ainakin.

Kyllä siellä sesongin aikaan voi töitä olla mutta autoa tosiaan tarvitsee kun ei siellä mitkään julkiset kulje. Eikä sesongin aikana tietenkään ole missää pyhällä "hapaa majoitusta" tarjolla.
 

Yhteistyössä