Työpaikkoja näyttäis olevan vapaana, mutta työnteko ei tunnu niin hirveesti työttömiä kiinnostavan

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Työpaikkoja vapaina kun työttömiä maaliskuussa 2024 noin 60 000 enemmän kuin vuosi sitten?
Orpon hallituksen järjettömin päätös oli poistaa työttömältä työtulojen 300 € suojaosa, mitä saa ansaita työttömyyskorvauksen päälle. Nythän kokopäiväistä työtä ei ole tarjolla missään ja nämä osatyöpaikat eivät ole haluttuja, koska yksistään niillä ei tule toimeen, ja sen minkä tienaat leikkautuu tuista. Ja työtön sitten säästää kaikessa, kun on pakko. Eikä kauppa käy missään.

Ei nämä pienipalkkaisten töiden tekijät niin suuria summia valtiolta saa, että niiden vuoksi Suomi köyhtyy. Suurempia summia jaellaan vaikkapa ex-kansanedustajille, jotka niiden lisäksi saavat rahaa omistamiltaan yhtiöiltä. Tämä jos mikä on järjen köyhyyttä.
 
vierailija
Työpaikkoja vapaina kun työttömiä maaliskuussa 2024 noin 60 000 enemmän kuin vuosi sitten?
Satosen tavoite, 100 000 uutta työtöntä, on kohta saavutettu. Vielä viimeinen leikkaus/irtisanomisponnistus ja tavoite on saavutettu. Hienoa Arto!

Kauas pilvet karkaa, jo 160 000 työpaikan päässä.
 
vierailija
Arto ei ole nyt tehtäviensä tasalla, vaikka Orpo selittääkin Suomessa olevan työvoimapulan. Tällaista fiaskoa on surkea seurata, jossa puhutaan toista ja tehdään ihan muuta.
 
vierailija
Kaikki hokevat että ei sitä leikkaamalla saada taloutta koskaan kuntoon.
Ja leikkaavat samalla.

Ja jokainen tietää että rikkaiden verotusta alentamalla he laiskistuvat entisestään ja laittavat rahat ulkomaisiin sijoituksiin pois kulutuksesta.

Silti sellaista valhetta levitetään, että verotuksen lasku rikkaille tuo talouskasvua.
Siiitä ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä, puhdasta ideologiaa.

ALV:n nosto sen sijaan on suoraa työn verotusta ja lisää työttömyyttä.
Mutta se on sitten ok, kun kohdistuu enimmäkseen köyhiin.
 
vierailija
Suorastaan surkuhupaisaa että parhaat taloustieteen asiantuntijat maailmassa ovat hyvin yhtä mieltä asiasta, silti Suomessa taas kerran toistetaan tämä virhe. Ja kerta kerran jälkeen ihmetellään miksi meillä menee huonommin. Syvennetään laskua tai lamaa, ja joka kerta on pakko, eikä ymmärretä että se säästetty satanen tarkoittaa menetettyä suurempaa summaa.

EU:ssa talouden nousu nostaa päätään, meillä leikataan orastava talouden nousu kotimarkkinoilla leikkauksilla ja ihmetellään kun emme vaan pärjää muihin maihin verrattuna, no tätä samaa talousoppia jo harjoitettiin meillä koko 2010 vuosikymmen, muualla talous nousi ja meillä keskityttiin KIKY sopimuksiin ja valtion omistuksien myyntiin ja yritysten verohelpotuksiin, mutta hei kun ei aiemmin onnistunut niin yritetään uudestaan ja taas mennään 2020luku. Oli se lasten teletappiohjelma jossa huudettiin että uudestaan, ja näin meillä mennään.
 
vierailija
Talouden analyysien uskottavuutta heikentyä se, että pääosa ekonomisteista toimii elinkeinoelämän, pankkien, yrittäjäyhdistysten palkkalistoilla. Jos on kerran ylistänyt leikkauksia ja tuominnut veronkorotukset, miten voi arvioida itse olleensa väärässä. Nimittäin taloushistoria osoittaa, että veronalennusten ja Suomen Bkt muutokset kulkevat rinnakkain. Veronkevennykset eivät ole nostaneet taloutta, mutta vieläkin syyksi tarjotaan liian vähäisiä sellaisia.
 
vierailija
Orpon hallitus vei uskon tulevaisuuteen ja se on myrkkyä kun kukaan ei uskalla kuluttaa ja ostella asuntoja, nyt säästetään kun ei tiedä mitä se Purra seuraavaksi saksilla leikkaa. Eikö hallituksella ole ketään tietäjää joka voisi sanoa päättäjille kuinka ihmismieli toimii kun epävarmuutta viljellään? Nyt laittaa kuluttaja ostot toppiin ja siitä kärsivät kotimarkkinat mistä seuraa konkursseja ja lisää työttömyyttä, ihan amispohjalta mietin mutta ekonomikoulutuksen saaneet ovat varmaan eri mieltä.
 
vierailija
Työpaikkoja vapaina kun työttömiä maaliskuussa 2024 noin 60 000 enemmän kuin vuosi sitten?
Nyt on työvoimapula ja eläkeläisiäkin halutaan takaisin palkkatöihin, 50vuotiaat eivät pääse työhaastatteluihin ikänsä puolesta mutta eläkeikäisistä työssäjatkajista on pulaa. selittäkää nyt joku viisaampi tätä nyky trendiä mitä mediassa hehkutetaan.
 
vierailija
Marinin hallituksen jäljiltä työllisyys nousi niin korkeaksi, että Orpon hallituksen oli pakko laskea työttömyysvakuutusmaksua (säädökset pakottivat). Tällä, edellisen hallituksen saavutuksella, pienituloisetkin palkansaajat saivat korotuksen käteen jääviin tuloihin - hallitus leikkasi niitä pienemmiksi työntekijöiltä ei yrityksiltä.

Orpo-Purran hallitus nostaa nyt työttömyyden niin korkeaksi, että työttömyysvakuutusmaksua on pian pakko nostaa. Työttömyyskorvauksia on leikattu, joten tuolla "vakuutusmaksulla" saa paljon huonomman vastikkeen kuin aiemmin.

Orpo-Purra hallitusohjelma:
- lupaus +100000 työpaikkaa
- tilanne -60000 työpaikkaa
- lupaus/tilanne -160000 työpaikkaa
seuranta jatkuu ...
 
vierailija
60 000 uutta työtöntä puolessa vuodessa. Orpon hallitus tulee neljäss vuodessa tekemään rikkomattoman ennätyksen työttömien määrässä.
Käsittämätöntä, että tämä puolue saa jollain ihme konstilla osan ihmisistä edelleen uskomaan kykyihinsä tehdä talouskasvua. Viimeisen 24 vuoden aikana ovat olleet hallituksessa 20 vuotta, ja Suomen talois on junnannut paikoillaan, ilman mainittavaa kasvua koko tuon ajan.
Jatkavat edelleen samoilla toimilla, jotka eivät ole tehonneet tähänkään asti.
 
vierailija
Orpo-Purra -akseli lupasi leikkauksillaan 100 000 uutta työllistä.

Nyt siis miinuksella 60 000.

Mites tämä 160 000 vaje nyt selitelläänkään...

Fraasi "tällä hallituskaudella" tarkoittaa yhtä vuotta:
Hallitus hajoaa kesällä heti EU-vaalien jälkeen.
--- Kokoomus yrittää keplotellen säilyttää itsellään Komisaarin nimitysopition.
 
vierailija
Nyt on työvoimapula ja eläkeläisiäkin halutaan takaisin palkkatöihin, 50vuotiaat eivät pääse työhaastatteluihin ikänsä puolesta mutta eläkeikäisistä työssäjatkajista on pulaa. selittäkää nyt joku viisaampi tätä nyky trendiä mitä mediassa hehkutetaan.
Luultavasti työnantajille riskitön ja sopiva keino työllistää. Työnakomaanit ovat ihanteellisia työllistettäviä. Kun kunto pettää ja työnjälki ei enää kelpaa, eläkeläinen on helppo passittaa telakalle.
 

Yhteistyössä