"Tynkkynen ennallistamisasetuksen hyväksymisestä: Surullinen päivä Suomelle – ”Tällaista saa lisää, kun äänestää vihreitä tai jää sohvalle”"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Marinin hallituksen kannattama ja edistämä ennallistamisasetus meni tänään läpi, kun Itävallan vihreä ministeri itsevaltaisesti muutti Itävallan kannan myönteiseksi piittaamasta maansa kannasta"


Taas yksi naula lisää Suomen hyvinvointivaltion arkkuun.
 
vierailija
Tynkkynen ei halua suojella Suomen ainutlaatuista luontoa. Onneksi häntä viisaammat päättivät toisin.
Laitoin palautetta hänelle X:ssä. Pitkä miinus hänelle, luonnon tuhoajalle.

Muistutin häntä siitä että Jussi, Riikka ja eräs eduskuntavaaleissa äänestämäni henkilö ovat kaikki entisiä vihreitä. Niin minäkin.

ja kysyin mitä hänellä on sitä vastaan että ihmisen tuhoamia soita joilla ei enää tee mitään niin ei saisi ennallistaa tai nyk. tippavoimaloiden ja käytöstä poistettujen katkaisemia jokia joissa lohikalojen kulku on ollut estetty jo 80 v ajan
 
vierailija
Huomaa ettet ole veronmaksaja.
Jos kalastat järven tyhjäksi tänään, ei sinulla ole ruokaa huomenna. Sama juttu ekosysteemipalveluissa, luonto ylläpitää elämää (happi, vesi jne), jos tuhoat luonnon, tuhoat omat elinolosuhteesi. Vaikka asuisit kaupungissa, se muualta tuhottu luonto vaikuttaa kyllä. Tässä pitää eu:n olla tarkkana että tuotetaan puutavara omasta takaa kuitenkin eikä kompensoida metsitystä tuomalla puuta kehitysmaista tai Venäjältä esim. Peltoja ei metsiksi ruokaturvan takia, mieluummin uudet asuinalueet voi jättää rakentamatta.
 
vierailija
"EU:N ennallistamisasetus hyväksyttiin lopulta dramaattisten käänteiden jälkeen.

Suomi vastusti luonnon tilan parantamiseen tähtäävää EU-lakia loppuun asti sen hintalapun vuoksi. Hallitus arvioi Suomen kustannukset suhteettoman suuriksi.

Kuinka paljon ennallistamisasetus Suomelle oikeasti maksaa? HS etsi vastauksia olennaisimpiin kysymyksiin.

Arvioissa auttoi ympäristöministeriön erityisasiantuntija Olli Ojala.

1. Mikä on viimeisin tieto hintalapusta?
Ympäristöministeriön viimeisin ja yhä paljon epävarmuuksia sisältävä arvio on, että ennallistamisasetuksen täytäntöönpano maksaa Suomessa 700 miljoonaa euroa vuodessa.

Se ei tarkoita, että valtion budjetista pitäisi kaivaa tuon verran lisärahaa.

Ojalan karkea arvio on, että tarvetta uusille kuluille ennallistamisasetus synnyttää 300 miljoonaa euroa vuodessa. Tuohon summaan hän laskee mukaan arvion siitä tulonmenetyksestä, joka tulee vähentyneistä metsänhakkuista.

Summaa voi suhteuttaa esimerkiksi siihen, kuinka paljon hallitus käyttää rahaa polttoaineverotuksen alentamiseen. Alennuksen hinta on vuoden 2027 tasossa noin 250 miljoonaa euroa vuodessa."



 

Yhteistyössä