Alkuperäinen kirjoittaja e:
Se on vaan fakta, että kenelläkään ei ole valmiiksi "huonot hampaat". Se kariesbakteeri tarttuu, ja jos lapsi saa jo pienenä korkean bakteeritason (esim. hoitajalta, jolla bakteeritaso on korkea esim. paikkaamattomien karieksien takia) niin silloin se hampaiden kunnossa pito on vaikeampaa MUTTA ei mahdotonta. Bakteeritasoa testataan joissain kunnissa sylkitesteillä. Huolellinen harjaus 2x/pv fluoritahnalla, karkkipäivä max. kerran viikossa, janojuomaksi vesi, ei mehuja. Max. 6 syöntikertaa päivässä. Ksylitolia 3-5x/pv. Fluoritabletteja voi myös käyttää jos silti hampaat alkaa reikiintyä.
VOI VITTU SIMÄ JA SUN TOTUUDET.
Miten sitten mulle hammaslääkäri sanoi, että mulla on suussa kiilteenkehitysvaurio joka on perinnöllistä? Jouduttiin laittamaan täytettä jo ekaluokalla, korjaamaan eka reikäsato tokalla ja nyt aikuisena itkin ja syljeskelin verta oikein olan takaa taas.
Hammaslääkäri sanoi, että minun on käytännössä mahdotonta pitää niin hyvää huolta hampaistani ettei tulisi reikiä. Sanoi, että jos söisin kerran päivässä, muuten joisin vain vettä, pesisin hampaat kaksi kertaa päivässä huolellisesti sähköhammasharjalla, söisin fluoritabletteja ja ksylitolia 5 x päivässä niin EHKÄ säästyisin rei'iltä.
Tarviiko sanoa, että tollanen on aika mahdotonta? Varsinkin lapsella, jonka pitäis syödä kuitenkin se 4-6 kertaa päivässä.
MIKSI on niin vaikea ymmärtää, että kiilteen kovuus riippuu myös perinnöllisistä seikoista? Eihän kaikkien hiuksetkaan ole yhtä paksuja, ja toisilla ne putoo ennen 30v vaikka niitä kuinka hoitaisi!!!