jepje
^ Luin jo. Keskityt siinä juuri samaan kuin tuo uutisointi. Et esimerkiksi siihen, mitä asioille voisi tehdä. Käytät myös sanoja "sossupummi", mikä kertoo jo paljon.
Sulla tässä koville ottaa se, että kaikki ei halua kouluttautua kuten sä. Sekin sulla ottaa koville kun ihmiset kertovat omista kokemuksistaan ja siitä, että heihin ei tämä päde.No kato kun mä en ole palstalla 24/7. Vastaan silloin, kun satun paikalla olemaan. Sun ei ole pakko avata ketjua, jos noin koville ottaa.
Ikävää, ettet ymmärrä lukemaasi: sävyjä ja kärjistyksiä, et liioin tunnu ymmärtävän rivien välejä. Tämä keskustelunhaara kannattaneekin päättää tähän, en jaksa jankata.^ Luin jo. Keskityt siinä juuri samaan kuin tuo uutisointi. Et esimerkiksi siihen, mitä asioille voisi tehdä. Käytät myös sanoja "sossupummi", mikä kertoo jo paljon.
Tsot. Älä ryhdy helenaeroseksi.Ikävää, ettet ymmärrä lukemaasi: sävyjä ja kärjistyksiä, et liioin tunnu ymmärtävän rivien välejä. Tämä keskustelunhaara kannattaneekin päättää tähän, en jaksa jankata.
Mitä se on tehnyt? Siis muuta kuin osanut uuden saumurin ja innostunut luomaan erilaisia hihamerkkejä.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön;26145146:Tsot. Älä ryhdy helenaeroseksi.
Vastannut heille, jotka "eivät ymmärtäneet" hänen blogiaan jotakuinkin samoin kuin sinä edellä. Mutta ei siitä enempää.Mitä se on tehnyt? Siis muuta kuin osanut uuden saumurin ja innostunut luomaan erilaisia hihamerkkejä.
Jos oikeasti kokisit huolta näistä "matalamman koulutustason porukan lapsista", niin olisit kirjoittanut vähän eri tyylillä blogiin ja eri asioita painottaen. Lisäksi jos oikeasti olisit fiksu, niin ymmärtäisit senkin, että joitakin ihmisiä tuollainen uutisointi voi satuttaa.Ikävää, ettet ymmärrä lukemaasi: sävyjä ja kärjistyksiä, et liioin tunnu ymmärtävän rivien välejä. Tämä keskustelunhaara kannattaneekin päättää tähän, en jaksa jankata.
Ihan kaikkea ei voi samaan postaukseen tunkea. Tällä kertaa keskityin pohtimaan sitä, onko kyse todellakin koulutuserosta ja totesin, että ei ole. Samaahan sanottiin uutisessa, mutta harva pääsi (vrt. tämä ketju) sinne asti ennen kuin pillastui.Jos oikeasti kokisit huolta näistä "matalamman koulutustason porukan lapsista", niin olisit kirjoittanut vähän eri tyylillä blogiin ja eri asioita painottaen. Lisäksi jos oikeasti olisit fiksu, niin ymmärtäisit senkin, että joitakin ihmisiä tuollainen uutisointi voi satuttaa.
Kannattaisi varmaan jotenkin täsmentää sitä mielipidettään, kun minusta kyllä tuolla blogikirjoituksen loppupäässä aika vahvasti näyttää siltä, että sinun mielestäsi se koulutus juuri vaikuttaa niihin sairauksiin, vaikka siinä vähän ennen jo melkein pyörsit sanasi.Ihan kaikkea ei voi samaan postaukseen tunkea. Tällä kertaa keskityin pohtimaan sitä, onko kyse todellakin koulutuserosta ja totesin, että ei ole. Samaahan sanottiin uutisessa, mutta harva pääsi (vrt. tämä ketju) sinne asti ennen kuin pillastui.
Mutta se, mitä et koulutuksellasikaan tunnu käsittävän on se, että sillä on ero aiheuttaako se kouluttamattomuus niitä sairauksia (tai koulutus terveyttä) vai onko näiden välillä jokin muu yhteys.Kuule.
Ensinnäkään MULLA ei ole mitään ongelmaa kenenkään koulutuksen kanssa. Ystäväpiiriini kuuluu niin tohtoriksi kouluttautuneita kuin pelkän peruskoulun käyneitä. Koulutus tai sen puute ei tee ihmisestä sen parempaa tai huonompaa kuin toisestakaan. Muut asiat ratkaisevat.
Mutta se mitä tällä mun koulutuksella (kun nyt siitä puhutaan) EI erehdy kuvittelemaan, on se, että joku tutkimustulos pitäisi pilkulleen paikkaansa joka torpassa. Kun ymmärtää hiukan siitä, kuinka tutkimustyötä tehdään ja raportteja kirjoitetaan, ei nosta meteliä siitä, jos joku tutkimustulos ei päde juuri itseen tai kolmeen kaveriin. Otanta on kuitenkin tämäntyyppisissä tutkimuksissa sen verran laaja, että siitä keskimääräisyydestä löytyy poikkeamaa suuntaan jos toiseen.
Totta kai omia kokemuksia ja esimerkkejä saa (ja pitää!) kertoa, kunhan ei erehdy kuvittelemaan, että sillä omalla yksittäisellä esimerkillä voisi kumota sen tutkimustuloksen, jota kommentoi.
Ja tästä "muusta yhteydestä" olen kirjoittanut useampaan otteeseen sekä tähän ketjuun että blogiini.Alkuperäinen kirjoittaja säpäle harmaana;26146855:Mutta se, mitä et koulutuksellasikaan tunnu käsittävän on se, että sillä on ero aiheuttaako se kouluttamattomuus niitä sairauksia (tai koulutus terveyttä) vai onko näiden välillä jokin muu yhteys.
Niin, mutta sitten tuolla blogissasi kuitenkin sen kommentin jälkeen vielä sanoit, että keskimäärin koulutus on TAE terveemmälle elämälle tms. Eli jos sanot, että jokin on tae jollekin, se tarkoittaa juuri sitä, että sillä koulutuksella saadaan aikaan se terveempi elämä.Ja tästä "muusta yhteydestä" olen kirjoittanut useampaan otteeseen sekä tähän ketjuun että blogiini.
Että en usko, että kyse on varsinaisesti koulutuksesta, vaan elämänhallinnasta. Ne nyt vain sattuvat kulkemaan käsi kädessä: korkeasti koulutetuilla elämänhallinta on keskimäärin parempaa; alemmassa sosiaaliluokassa ovat ne, joiden elämänhallinta on heikkoa ja usein he ovat myös matalasti koulutettuja. (Ja tämä EI sitten tarkoita sitä, että kaikilla amistyypeillä olisi elämänhallinta hukassa - siitähän ajattelit seuraavaksi pillastua.)
Alkuperäinen kirjoittaja säpäle harmaana;26146954:Niin, mutta sitten tuolla blogissasi kuitenkin sen kommentin jälkeen vielä sanoit, että keskimäärin koulutus on TAE terveemmälle elämälle tms. Eli jos sanot, että jokin on tae jollekin, se tarkoittaa juuri sitä, että sillä koulutuksella saadaan aikaan se terveempi elämä.
No sillä ei ole tässä yhteydessä mitään merkitystä onko se sinun mielipiteesi vai tutkimuksen tulkintaa. Mutta ei tuota tae-sanaa voi käyttää noin, jos ei tarkoiteta sitä, että koulutus itsessään ehkäisee sairauksia. Sinä kai itse tuon lauseen muodostit vai käytettiinkö tutkimuksessa tae-sanaa?TUTKIMUKSEN MUKAAN se tosiaan NÄYTTÄISI olevan JONKINLAINEN tae.
En siis ole kirjoittanut, että minun mielestäni se on (varma) tae.
Koeta nyt hyvä ihminen ymmärtää näiden kahden virkkeen ero.
No minä vänkään sen takia, että ilmeisesti aloittaja ei todellakaan ymmärrä, mitä eroa on asioiden syy-seuraussuhteella ja korrelaatiolla. Olkoon keskimäärin mitä vain, mutta kun se oikaistaan siten, että joku asia on aiheuttanut toisen, on kyse väärästä tulkinnasta.No niinhän tuossa tutkimuksessa sanotaan, että parhaimmat mahdollisuudet terveeseen elämään on korkeasti koulutettujen lapsilla. Ei mikään asia takaa yhtään mitään, mutta keskimääräistä terveempiä lapsia on korkeammin koulutetuilla ihmisillä. Mitä te aloittajalle vänkäätte, ei hän ole sitä tutkimusta tehnyt!
Totta helvetissä sillä on väliäAlkuperäinen kirjoittaja säpäle harmaana;26147032:No sillä ei ole tässä yhteydessä mitään merkitystä onko se sinun mielipiteesi vai tutkimuksen tulkintaa. Mutta ei tuota tae-sanaa voi käyttää noin, jos ei tarkoiteta sitä, että koulutus itsessään ehkäisee sairauksia. Sinä kai itse tuon lauseen muodostit vai käytettiinkö tutkimuksessa tae-sanaa?
Kerro nyt vain oliko tae-sana tutkimuksessa vai oliko se omaa tuotostasi. Kyllä minä tajuan ihan vaan kun vastaat kyllä tai ei (mitä et eilenkään tehnyt). Mitäs ratakiskoa siihen tarvitaan? Kummasti se vääntäminen loppuu minun kanssani juuri silloin, kun kysyn ihan yksinkertaisen kysymyksen.Totta helvetissä sillä on väliä
Nyt loppui tämä vääntäminen sun kanssa. Sä et todellakaan tajua, vaikka asian sulle mistä ratakiskosta vääntäisin.
No kun ei. Se, että tutkimuksen mukaan lasten parempi terveys korreloi vanhempien korkeamman koulutuksen kanssa, ei missään muodoin anna ymmärtää, että koulutus olisi MINKÄÄNLAINEN tae lasten terveydestä. Se ei siis ole "yksi syy lisää kouluttautua" tai miten nyt asian ilmaisitkin aloitusviestissäsi. Näiden asioiden välinen suhde on korrelatiivinen, ei siis kausatiivinen.TUTKIMUKSEN MUKAAN se tosiaan NÄYTTÄISI olevan JONKINLAINEN tae.