Tutkijat analysoivat satojen tuhansien potilaiden terveystietoja – Selvisi, että lieväkin korona voi vaikuttaa sydän- ja verisuoniterveyteen

vierailija
Tutkijat analysoivat satojen tuhansien potilaiden terveystietoja – Selvisi, että lieväkin korona voi vaikuttaa sydän- ja verisuoniterveyteen
14.10.2024 06:00
Tutkijat tarkastelivat noin 228 000 henkilön terveystietoja. Heistä 10 005 oli sairastanut koronan vuonna 2020.

"Koronapandemia on voinut vaikuttaa maailmanlaajuisesti sydän- ja verisuonitautien määrään, tutkijat arvioivat.

Koronan sairastaminen voi kaksinkertaistaa sydänkohtauksen, aivoinfarktin tai kuoleman riskin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan riski kasvaa siitä huolimatta, minkälainen korona on ollut. Riskin kasvu ulottuu ainakin kolmen vuoden päähän koronan sairastamisesta.

Riski kasvoi merkittävästi, jos henkilöt olivat joutuneet koronan vuoksi sairaalaan tai jos henkilöllä oli jo aiempaa historiaa sydäntaudista.

Tutkimuksen mukaan potilaan kuuluminen johonkin muuhun kuin O-veriryhmään kaksinkertaisti sydäntapahtuminen todennäköisyyden koronan sairastamisen jälkeen verrattuna O-veriryhmään kuuluviin.

Tutkimus on Cleveland Clinicin ja Etelä-Kalifornian yliopiston yhteistyötä. Tutkimus on julkaistu Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology -lehdessä.
Tutkijat tarkastelivat noin 228 000 henkilön terveystietoja. Heistä 10 005 oli sairastanut koronan vuonna 2020."



Mistä selvitetään ettei kyse ole koronarokotteiden vaikutuksesta? Suurin osahan on sairastanut koronan, joten onko tutkimuksessa eritelty rokottamattomien ja rokotettujen sydän- ja verisuoniterveystiedot Riskin kasvu ulottuu tutkimuksen mukaan ainakin kolmen vuoden päähän koronan sairastamisesta, joten vuonna 2020 koronan sairastaneetkin ovat suurin osa saaneet myöhemmin rokotteet, entä jos se onkin kyseinen sydän- ja verisuonitautien riskitekijä.
 

Yhteistyössä