Tutista ja pullosta eroon, milloin?


Minkä ikäisiä teidän lapsenne ovat olleet, kun ootte tutin ottaneet pois ja luopuneet pullosta?
Mites, kun poika vielä(kin) syö öisin maitoa kerran, pitäiskö se samassa rysäyksessä yrittää jättää pois?

Onko yleensäkin helpointa luopua tutista ja pullosta samanaikaisesti?

Poika viikon vajaa 1 v, alkaisko jo olla ajankohtaista...


Kiitos vastauksista!
 
no minulla tyttö ei tuttia imenyt ollenkaanmut pullosta erotimme reilu vuoden ikäisenä.olisko ollu1v3kk mut loppuajasta poullosta joi vaan vettä..sinuna ottaisin ensin maitopullon pois...maito huono hampaille....ja kun se ohi niin sitte tutti...hammaslääkäri vasta sanoi että yleensä siihen pyritään ettei 2v ikäisellä enää ole kumpaakaan!!!!
 
Meillä tyttö kohta 1v 5kk ja ei oo ollu pariin kuukauteen tuttia, se jäi ilman huudatusta tytöltä pois, pullo on vielä jonkun verran käytössä....pulloa ei periaatteessa tarttis, mut oon antanu vielä juoda siitä maitoa, kun uppoo huomaamattomasti enemmän päivässä tällä tavalla, eipä tarvii niin kovasti kalkkitablettien kanssa pelata.
 
Tyttö joutui luopumaan pullosta 1 v 2 kk. Kun alkoi olla yölläkin velliä vailla, ni jopas äiti hermostui ja vaittoi koko pullon pois.
Typy nyt 1 v ja 6 kk haaveena olis jättää tutti pois joululta, ja jos mahdollista niin aikaisemminkin. Tarhassa ei tarvi tuttia mutta kotona koko ajan tutti suussa. Kunhan nyt paranis tuosta räkätaudista niin tuttia viedään... \|O
 
pulloa ei ole kenelläkään ollut käytössä mutta imetys on lopetettu/loppunut tuossa 10 -14 kk välillä suunnilleen eli sen jälkeen ovat siirtyneet mukiin. tutit on kaikki jättäneet pois suuremmitta huudoitta puolentoista vuoden iässä, mutta kenelläkään ei ole tutti jatkuvasti ollut suussa sen jälkeen kun ovat alkaneet ryömiä ja viettämään aikaa enemmän lattialla.Pelkästään uni- ja lohtututti sanoisinko puolen vuoden iän jälkeen
 
Minun kokemukseni on: mitä aiemmin sen parempi. Meillä luovuttiin ensin tuttipullosta ja viikkoa myöhemmin tutistä noin 11 kk iässä. Tuttipulloa ei kaipaillut lainkaan (ei tosin ollut pariin kuukauteen enää öisin maitoa saanut ja hyvin joi muutenkin nokkamukista) ja tutin peräänkin maiskutteli vain parina iltana nukkumaan käydessä. Muutaman viikon ajan poika kyllä yritti viedä toisten lasten tutit suuhunsa jos käsiinsä sai, mutta nykyään ei varmaan enää tuttia tunnistaisi vaikka käteen annettaisiin. Poika siis nyt 1 v 3 kk.
 
Pullot jäi pois n.1v vanhoina..me lopeteltiin sillain asteittain,että aina yksi maito kerta jätettiin väliin ja juotiin vaan ruuan yhteydessä mukista sit vimpaks iltapullo jäi kun itsestään..eivät vaan yksi ilta huolineet..
 
Meillä pojalla jäi tuttipullo vajaa 11kk pois.Tosi helpolla ei kaipaillut perään.Tutti jäi 7,5kk iässä lenkkipolulle,ei kaipaillut sitäkään.
Mitä aikaisemmin pystyy jättää pois sen helpompi.Kun lapsi ei ole niin kiintynyt niihin.
poika on nyt 1v ja 8kk.Nokkamukikin jätettiin hiljaittain pois.
 
Hirveen aikasin ootte luopunu. Miellä 1,3 vee ja pullosta juo aamumaidon ja iltavellin, joskus päivälläki maitoo, jos huonosti syönyt. Vesi menee nokkamukista imettynä. Ei tulis mitäään jos ei sais iltavellii pullosta, kokeiltu on antaa vaa puuroo, mut syö sitä tosi vähän ja jää oottelee vellii. En aio vielä pariin kuukauteen ees aatella pullosta luopumista.

Tutin kanssa on kans niin et nukku ja lohtututtina käyttää ja en vois kuvitellakaan yöunia ilman tuttia. Heräilee öisin pariin kertaan ja yleensä tutti on tippunu. Jos ei tuttia tule pian, tulee hirvee huuto ja minähän en lastani turhaan huudata. Kattellaan parin kk:n kuluttuu tutista luopumistakin.

(Älkää muuten saako mitään skitsoja mun käytännöistä, ne tosiaan on mun käytäntöjä)
 
Tyttöltä jätettiin tutti pois kun oli 1v4kk ja pullo pari kuukautta myöhemmin.
Poitsu syö tuttia vielä,ikää 8kk ja pulloa käytetään vain silloin jos en ole paikalla tai matkassa ollessa annetaan vettä,tosin ei meinaa huolia vettä pullosta leikkii vaan.
 
Ellu83
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.10.2006 klo 15:33 SaraEmilia kirjoitti:
Poika kohta 1v2kk ja meillä luovuttiin tuttipullosta tasan 1v, tutista ei vielä. Ennen 2v ikää ois tarkotus unitutistakin päästä eroon, päivisin ei juuri tuttia syökään.
Meillä täsmälleen sama juttu! =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.10.2006 klo 17:20 mammamia kirjoitti:
Hirveen aikasin ootte luopunu. Miellä 1,3 vee ja pullosta juo aamumaidon ja iltavellin, joskus päivälläki maitoo, jos huonosti syönyt. Vesi menee nokkamukista imettynä. Ei tulis mitäään jos ei sais iltavellii pullosta, kokeiltu on antaa vaa puuroo, mut syö sitä tosi vähän ja jää oottelee vellii. En aio vielä pariin kuukauteen ees aatella pullosta luopumista.

Meillä myös näin. Poika nyt 1v3kk eikä juo muutakuin pullosta ja tutti on nukkuessa. Öisin heräilee n.1-5 kertaa eikä rauhoitu ilman tuttia. Ei koskaan ole nukkunut vieressä, joten senkin puolesta nukahtaminen helpompaa.

En pidä suotta kiirettä ottaa pois tuttia tai pulloa. Eiköhän tuo rippikouluun mennessä ole nuo unohtanut. :LOL:
 

Yhteistyössä