Turvakaukalo vai miten?

  • Viestiketjun aloittaja Turvallisesti kotiin
  • Ensimmäinen viesti
Turvallisesti kotiin
Tuntuu oudolta, että aivan vastasyntynyt laitetaan turvakaukaloon, kun tullaan laitokselta, koska turvakaukalossa vauva on puoli-istuvassa asennossa eikä vauvalla ole tuolloin vielä kykyä kannatella selkärankaa kuin niskaakaansa.

Miten olette kulkemisen kotiin hoitaneet, onko koppa ollut turvakaukalon sijaan?
 
Hei! Meidän pieni tuotiin kotiin turvakaukalossa ja niin tuodaan seuraavakin.Vauva on hyvä totuttaa heti kaukaloon ja onhan ne todella turvallisia.Meillä on Britaxin 04 mallin turvis johon kuului ihan pienelle vauvalle tyyny pyllyn alle.
 
meidän keskospoikamme tuli kotiin semmosessa makuuturva systeemissä en tiiä sen virallista nimeä. poika painoi 2kg ja oli kesä helle päivä ja suht ohut kerros vaatteita yllä ei pystyny laittamaan turvakaukaloon. hihnat löpsöttivät ihan miten sattui, 2 vauvaa olisi sopinut yhtä aikaa :D joten päädyimme laittamaan siihen makuukoppaan. ei sekään kovin turvalliselta vaikuttanut kun noi kaikki kaukalot sun muut on tehty hiukan isommille vauvoille. eipä sitä ollut vaihtoehtoja kun kotiin oli matkaa 60km pakko johonkin oli laittaa.
 
Turvakaukalo taitaa olla ihan hyva silla ainakaan taalla Kanadassa eivat paasta vauvaa kotiin ellei ole turvakaukaloa autossa. Voi tietty olla etta joku muu systeemikin kay mutten ole kuullut puhuttavan muusta kun turvakaukalosta.
 
Meillä tuotiin vauva kotiin sairaalasta vaunujenkopalla. Lääkärin tarkastuksessa tytöllä todettiin kummankin lonkan lonkkaluksaatio joten saatiin semmoiset valjaat. Silloin ei saa istuttaa kaukalossa, vaan saatiin sairaalasta semmoinen verkko mikä suojas vauvaa jos tulee kolari.
Olihan se aluks vähän hankala mutta kyllä siihen 6vko:ssa tottu.
 

Yhteistyössä