Turvaistuimessa viihtyminen..

Mitenkä teillä muilla lapset viihtyy turvaistuimessa?? Meillä on puolen vuoden ikäinen lapsi ja turvaistuin on etupenkillä selkä menosuuntaan päin,
jolloin poika näkee koko ajan minut , mutta ei meinaa viihtyä vaan...Pojalla on siinä etupenkissä kiinni peili,josta näkee itsensä ja aina yritän antaa leluja hänelle käteen mutta vääntää ja kääntää ja kitisee eikä tykkäisi yhtään istua tuolissa :( Olisiko kellään ideaa,että millä sitä toista viihdyttäisi siinä matkan aikana??
Meillä autossa takapenkillä dvd:t,jotka varmasti kiinnostaisivat mutta,kun ei nyt vielä oikein voi lasta laittaa kasvoja menosuuntaan päin takapankillä??
 
Onko siis turvaistuin vai kaukalo? Jos kaukalo niin vaihto istuimeen.. me mennään tänää ostaa koska tyttö vänkyillyt pian toista kuukautta kaukalossa ja punnertaa pystyyn. Nykysin lisääntynyt kitinä (6.5kk).. Puoli-istuva asento on kauhistus.
Jos siis jo istuin niin sitpä pitääkin miettiä.. Voi olla että paikallaan olon ahdistus kuuluu ihan ikään, aika monella tää tuntuu olevan jokapäiväistä virikkeistä huolimatta. Ei oo kuuma tms epämukavuutta? Tuoleissa sun muissa tulee äkkiä hiki.. Entäs tykkääkö järsiä jotain? Ota mukaan vaikka porkkanatikkuja tms. Tollasen kanssa pelaaminen viihdyttää monesti pitkään... toki ei oo aina se siistein viihdyke..

Luulempa et tää on tätä ikääkin koska halu opetella taitoja on iso ja ei malteta olla vaan paikallaan sidottuna.

:) Tsemppiä autoiluun
 
joo elikkä turvaistuin on ollut käytössä nyt kuukauden päivät ,kun kaukalossa ei enää viihtynyt ollenkaan :/ Olen myös itse ajatellut,että voi olla myyös jokin kausi,että ei viihdy paikallaan,kun on oppinut ryömimään..ja se on kyllä totta,että nyt varsinkin,kun on lämmin niin istuimessa tulee helposti kuumakin..Täytyy ottaa autoon jotain järsittävää toiselle =)
Kiitti vinkistä :)
 
Meillä turvaistuin kiinnitetään ainoastaan kasvot menosuuntaan ja kaukalossa tyttö ei tykännyt olla yhtään... Oli niin ahdas jo hartioista etä ahdisti toista kovin. Turvaistuimeen meno on helpompaa, ja viihty siinä ihan ok, tosin aina jos lelu on kateissa tai tutti tai on muuten tylsää niin kitisee kyllä. Vinkkejä ei ole antaa, ehkä ajan kanssa helpottaa :) Jotain lemppari eluja, minkä kanssa kotona viihtyy niin mukaan ja ehkä pitäisin tietyty lelut autossa ja kotona sitten eri lelut niin ei tylsisty niihinkään sitten kun näkee vain autossa.
 
Meillä myös vauvan automatkat olleet pitkälti suoraa huutoa, olen joutunut todella miettimään ja kokeilemaan eri konsteja että ollaan saatu matkoista edes jotenkin siedettäviä.

Vauvalla on autossa päällä vain sisävaatteet, autoon kannettaessa oon laittanut vaan viltin päälle jos on kylmä ulkona (kaukalo vielä käytössä ). Meillä isompi lapsi istuu etupenkillä ja vauva (8kk) takapenkillä, yleensä kun mennään autolla koko perheen voimin niin toinen vanhemmista voi viihdyttää pienempää takapenkillä. Molemmat lapset istuu selkä menosuuntaan, tuosta en ole halunnut tinkiä.

Ja yleensä tunninkin ajomatkan aikana vedetään kaikki ässät hihasta: lelukaari+valikoima muita leluja, maissinaksut, soseen syöttäminen ja muu hauskuutus. Ja pidemmille matkoille lähdetään aina uniaikaan, jolloin nukkuu osan matkasta. Esikoinen tykkäsi aikoinaan mussuttaa tuttia aina autossa, harmi kun tämä pienempi ei koskaan ole tutista perustanut. :)
 
Suositus on tuo, että mahdollisimman pitkään selkä menosuuntaan mutta esim meillä tuleva istuin on sellainen jota ei saa kuin kasvot menosuuntaan. Yli 9kg saa laittaa jo kasvot menosuuntaan joten jos on sellainen vaihtoehto niin kannattaa kokeilla.

Tietysti sekin jos ei ole tottunut olemaan istuimessa. Toisia lapsia kun ei kuljeteta just sen takia mihinkään kun itkevät niin eivät he myöskään silloi totu siihen. Epäilen kyllä, että tuollaisesta ei kysyjällä ole kyse.
 
Tuota en tiennytkään,että yli 9kg saa laittaa kasvot menosuuntaan päin,täytyy ehkä harkita semmosta vaihtoehtoa. Joo ja joka päivä kyllä autolla liikutaan,että pitäis kyllä olla ihan tottunut autoiluun:) No mutta täytyy toivoa,että tämäkin on vain yksi vaihe ,joka menee ohi,kun kiinnostuu vähän filmeistä ja saa laittaa dvd:t pyörimään :D
 
En kyllä puolvuotiasta lähtis laittaa naama menosuuntaan vaikka ois kymmenenkilonen..
MEillä poika 6kk ja on kaukalon ja turvaistuimen risteytys, joko viihtyy tai sitten ei. pitkillä matkoilla (yli 30min) tuppaa joutumaan pitää taukoja jotta pääsee istuimesta pois. kaks edellistä on tyyväisenä olleet autossa joko nukkuvana tai hereillä.
Mutta eihän kukaan ole täydellinen.
 

Yhteistyössä