Tuplarattaista mielipiteitä

  • Viestiketjun aloittaja Viipotin
  • Ensimmäinen viesti
Viipotin
Terve!

Lokakuussa on tulossa perheenlisäystä, ja olen pähkäillyt, että miten roudaan kahta pienokaista paikasta toiseen. (Esikoinen on nyt 1,5 v.) Kummat kannattaisi ostaa vierekkäin istuttavat vai jonomalliset kaksostenrattaat? Onko joku käyttänyt sellaisia "jonorattaita", joissa on vauvan turvaistuimelle paikka? En muista merkkiä, mutta jossakin näin sellaisenkin vaihtoehdon.
 
DIESELmom harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.08.2005 klo 14:57 mii kirjoitti:
tuo "jono" malli on matkaratas.talvella mahdotonta liikkua ulkona..
meillä oli 2v ikäerolla olevilla lapsilla abc PERÄTYSTEN olevat. toka syntyi jouluviikolla sopivasti talveksi eikä ollut mitään ongelmia kulkea lumessakaan!. kevyet työntää jopa penkkojen yli, eikä isompi päässyt kiusaamaan pienenpää. tykättiin kovasti.

nyt rattaat odottavat tulevaa käyttöä perhepäivähoitajana. eli mieluummin käytän omat perätysten loppuun kuin otan rinnakkain olevat. niin paljon noista tykkäsin.
 
En todellakaan hankkisi matkarattaita, todella huonot talvella!
Hanki ilmakumipyörälliset kaksostenrattaat. Meillä on Briion Twinettet, jotka on tosi kapeat kaksostenrattaiksi. Tosi hyvät työntää, helppo pakata autoon ja helppo liikkua kaupoissa. Meillä ikäeroa 1v3kk ja käytin vauvalle Briion pehmeää kantokoppaa. Mulla ei silloin ollut varaa ostaa mitään 700 euron vaunuja, näistä maksoin jotain 450 euroa ja taisin saada sadesuojan kaupan päälle :)
 
äiti ja lapset 4kpl
meillä on molemmat.

rinnakkaiset käytössä lyhyillä matkoilla ulkoillessa, mutta enenpi peräkkäiset käytössä. johtuen

peräkkäisillä mahtuu helposti pientenkin kauppojen ovesta, kun rinnakkaiset joutuu jättämään ulos.

peräkkäisissä vanhempi uhmaikäinen ei pääse kiusaamaan takana istuvaa pienenpää, potkimaan, tönimään yms

peräkkäisillä on helpompi kulkea tarvittaessa myös ajoradan reunassa pelkäämättä että joku ajaa päälle

peräkkäiset mahtuu auton takaluukkuun paremmin kuin rinnakkaiset ja jää tilaa muille ostoksille

peräkkäiset ovat kevyemmät työntää ja paino jakaantuu tasaisesti.

meillä on siis gragon peräkkäiset ja sitten brion twinettet molemmissa on muuten liki yhtä isot renkaat ja hyvin kulkevat talvekllakin.

meillä ekat kaksi lasta ovat kaksoset joten siksi ostettiin ekana twinetet mutta sitten kun kasvoivat istumaikään niin hankittiin peräkkäiset kun koettiin helpommiksi. tuplilla on ikää seuraavaan sisarukseen 3 vuotta ja nyt näillä ikäeroa 1v3kk eli paljon on tarvittu tuplarattaita. ja nuo gragot ovat olleet ylihyvät talvellakin. niihin mahtuu hyvin jopa toppavehkeissä.

meillä kun lapset kaikki lyhyitä ja hiukan pyöreitä niin twinettessä on aika ahdas istua 2vuotiaan toppavehkeissä koska istumatila on kapeampi kuin norm rattaissa. KANNATTAA asiis sovitella ja kokeilla
 
www harmaana
meidän lapsilla ikäeroa likemmäs kaksi vuotta ja meillä myös nuo gragon perätysten olevat, ja niihin saa sen gragon oman kaukalon ihan hyvin kiinni. tässäpä kuva ja tietoja
http://www.lastentarvike.fi/default.asp?docId=11971&paatuoteid=89&valikoimaid=1

viime marraskuussa ostattiin kun kuopus syntyi, eikä ollut mitään ongelmaa talvellakaan vaikka joku niin väitti
 
Viipotin
niihin saa sen gragon oman kaukalon ihan hyvin kiinni.

No just tuo mainos taisi olla, jonka näin. Teki vaikutuksen, kun tuolla kuvan naisella hoituu homma niin näppärän näköisesti... Mutta: saako näitä molempia istuimia makuuasentoon? Se jäi vielä vähän epäselväksi. (haaveena nimittän on, että molemmat lapset sitten suloisesti vetelevät yhtä aikaa hirsiä.) Entäpä, millainen on käytössä Gracon turvakaukalo? Ois kyllä etu, jos sen saisi kiinni rattaisiin. Esikoisen kanssa oli aina ärsyttävää repiä joko nukkuvaa lasta irti kaukalosta tai vaihtoehtoisesti kantaa selkä kippurassa painavaa kaukaloa ympäriinsä.

Pieniä kai nämä ongelmat on, mutta jos jotenkin voi arkipäivää helpottaa, niin kestää hermot muutenkin paremmin... Kiitoksia kovasti kommenteista, sain taas vähän miettimistä.
 
Itse ostin käytettynä emmaljungan tupla grizzlyt--siis vierekkäin istuttavat tuplat (ikäeroa sisaruksilla 1v8kk).
Katsoin että parempi ostaa käytettynä varmasti hyvälaatuiset kuin uudet pilipali-mallit ;) Huimia summia en kuitenkaan halunnut noihin tupliin satsata, jos jäävät kuitenkin aika pienelle käytölle ja kun esikoisen tav.yhdistelmiin upotettiin vajaa pari vuotta sitten 800e, niin nyt en tohtinut samaa laittaa.
Ovat olleet ihan huippu ostos. Pienemmälle mahtuu kantokoppa hyvin ja iso-sisko mahtuu hyvin istumaan vieressä. Leveys max.kohdaltaan 80cm eli mahtuu hyvin myös kauppojen ovista. Menee tosi pieneen tilaan, Mahtuu yhdessä osassa meidän norm.kokoisen henkilöauton perään, kun meidän tavallliset yhden istuttavat yhdistelmät ei sinne yhdessä osassa mahdu!
Todella tarpeelliset lenkeillä kun saa myös iso-siskon kyytiin kun ei jaksa enää kävellä tai kauppa/kaupunki reissuilla ihan ehdottomat kun saa molemmat lapset "kiinni", eikä tarvitse vahtia mihin isompi säntää.
Ovat myös laadukkaina vaunuina kevyet työntää niin asvaltilla kuin hiekalla...niin kaupungilla, kuin mökki-tiellä :)
Mieti millaiseen käyttöön rattaasi tulevat ja valitse sen mukaan....jos joudut kuljettamaan paljon autolla niin katso että mahtuvat hyvin kyytiin rattaita purkamatta...kahden lapsen pakkaamisessa on ihan tarpeeksi touhua ilman jatkuvaa rattaiden-purku-kasaus operaatiotakin ;)


 
ei taida oikein mitään peräkkäisiä saada makuulle molempia penkkejä vaan se taaempi menee makuulle.

tosin kannattaa miettiä että usein kun ikäeroa on puolitoista vuotta tai yli niin isompi lapsi nukkuu yleensä vaan yhdet unet kun taas vauva nukkuu kahdet.

eli käytännössä useimmilla (en väitä että kaikilla)
päivärytmi on seuraava. herätään syödään, lähdetään ulos, jolloin vauva nukahtaa ekoille päikkäreille jos siinä 10-11 aikaan ja nukkuu koko ulokoilun kun puolitoista vuotias nauttii jo ulokona leikkimisestä kävelystä ja rattaissa istuskelusta.. sitten tullaan kotiin ja syödään. isompi käy päikkäreille kun taas vauva on virkeänän leikkimään ja seurustelemaan. ja taas kun isompi herää, on jo pienenmän toisten päikkärien aika.

kun pienenpi sitten on jo sen vuoden ikäinen kun toiset unet yleensä jää pois. on esikoinen silloin 2,5-3v ja nukkuu paljon mieluummin sisällä ja todella nauttii ulkoilusta LIIKKUEN ei nukkuen.

ei puolentoista vuoden ja sitä isommalla ikäerolla lapset kyllä useimmiten nukkuvat vuorotellen. eli molempia ei tarvitse laittaa nukkumaasentoon.

ja topisaalta kannattaa muistaa että jo yli vuoden ikäisen kannattaa antaa nauttia ulokoilusta hereillä ollessa, eikä pakottaa nukkumaan ulkoillessa ja leikkimään sisällä =)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.08.2005 klo 09:43 liinaz kirjoitti:
Itse ostin käytettynä emmaljungan tupla grizzlyt--siis vierekkäin istuttavat tuplat (ikäeroa sisaruksilla 1v8kk).
Katsoin että parempi ostaa käytettynä varmasti hyvälaatuiset kuin uudet pilipali-mallit ;)operaatiotakin ;)
tosin aina kannattaa muistaa että käytetyissä ei usein ole enää takuuta. kun taas niissä uusissa yleensä on vähintään vuoden ja noissa gragon taitaa olla jopa kaksi vuotta. jos käytettyyn tulee vika niin itse korjautat. jos uuteen tulee vika niin joko takuu korjaa tai usein on että saa uudet tilalle.
 
Pasi
\
Alkuperäinen kirjoittaja 31.08.2005 klo 00:35 mie vaan kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.08.2005 klo 09:43 liinaz kirjoitti:
Itse ostin käytettynä emmaljungan tupla grizzlyt--siis vierekkäin istuttavat tuplat (ikäeroa sisaruksilla 1v8kk).
Katsoin että parempi ostaa käytettynä varmasti hyvälaatuiset kuin uudet pilipali-mallit ;)operaatiotakin ;)
tosin aina kannattaa muistaa että käytetyissä ei usein ole enää takuuta. kun taas niissä uusissa yleensä on vähintään vuoden ja noissa gragon taitaa olla jopa kaksi vuotta. jos käytettyyn tulee vika niin itse korjautat. jos uuteen tulee vika niin joko takuu korjaa tai usein on että saa uudet tilalle.
Gracon rattailla on PUOLEN vuoden takuu.
 
yksi vaan
niin liike voi myöntää pidemmän takuun kuin valmistaja tai päinvastoin..

ja sitten pitää muistaa että tuotteen kuin tuotteen on ketettävä oikein käytettynä kohtalainen aika oletettavaan käyttöikään nähden. eli vaikka ns virallinen takuu olisi loppu niin jos vika on semmoinen ettei se johdu väärin käytöstä vaan esim liian nopeasta kulumisesta yms niin se on korjattava takuutyönä. eli ei se takuuaika ole aina se mikä paperiin on kirjoitettu.

ja toisekseen.. kauanko on TAKUUTA KÄYTETYLLÄ?
 

Yhteistyössä