Tuorejuuston korvaaminen

  • Viestiketjun aloittaja Biibi
  • Ensimmäinen viesti
Biibi
Tein tuossa äsken porkkanapiirakkaa jonka ohjeessa tavanomainen tuore/sulatejuustopäällyste korvattiin jugurtilla, eli jugurtti valutettiin tiheän kankaan läpi (itselläni astiapyyhe kahteen kertaan taiteltuna siivilässä) kunnes se oli sopivan paksua levitteeksi, ja maustettiin.

Ajattelin vain tämän tänne laittaa, kun totesin että tulipa hyvää ja terveellistäkin, vähärasvaista. :p Ise en ollut koskaan ennen kokeillut, nyt aion kokeilla muissakin resepteissä, ainakin, jos ei tarvitse kuumentaa.

 
Biibi
Ai koko reseptikö, siihen kakkuun? Se oli muutekin aika kiva, ei tarvitse lainkaan voita/margariinia, ainakaan välttämättä. Bulbul Sharman kirjasta Munakoisojen kiukku.

4 dl jauhoja (seuraavalla kerralla aion laittaa 1dl grahamjauhoja)
2 dl sokeria (tuli aika makeaa, voi varmaan vähentää)
1,5 dl (rypsi)öljyä
1-2 tl kanelia (laitoin 1 tl kanelia ja 0,5 tl neilikkaa)
1 tl leivinjauhetta
3-4 dl porkkanaraastetta
Lisäksi laitoin vähän pikottua taatelia, voisi myös laittaa rusinoita tai pähkinärouhetta.

Sekoita aineet (kauheen tahmea taikina, mutta ei se mitään) ja kaada voideltuun vuokaan ja paista (esim. 175 astetta 0,5 h).

Päälle

100 g tai enemmän valutettua jugurttia (laitoin leivonnan alussa n. 200 g maustamatonta jugurttia valumaan siivilään, jossa oli taiteltu astiapyyhe, ehti sopivasti valumaan)
pehmeää voita (ohjeessa 50 g, laitoin vähemmän ja varmaan voivi jättää poiskin)
0,5 tl vaniljasokeria
n. 1 dl tomusokeria

Vaihtoehtoisesti voi vain valuttaa maustettua, vaikka vaniljajugurttia ja käyttää sitä sellaisenaan.

Sekoita ja levitä jonkin verran jäähtyneen kakun päälle.

Kakun maku parani säilytettäessä, eli pidä, jos maltat, pari päivää jääkaapissa ennen korkkaamista.
 

Yhteistyössä