Mä olen tehnyt tota makkarasoossia viimeeksi ehkä puoli vuotta sitten. Juuri siksi, että siitä on aina tullut möykkykastiketta :xAlkuperäinen kirjoittaja AnniHelena:Tunnustus: olen 37 v. enkä elämässäni kertaakaan tehnyt makkarakastiketta- enkä tee Meillä ei syödä hirveän paljon perusperinteistä suomalaista kotiruokaa tyyliin makkarakastike. En ole myöskään koskaan leiponut pullaa (muita leivonnaisia kyllä paljonkin)- tuntuu vaan niin työläältä.
Ei mielestäni Ei vaan pidä olla kiirus siinäkään hommassa..Alkuperäinen kirjoittaja Distinto:Minä ruskistan jauhot, lisään voita ja sitten vettä heikkopäisesti sekoittaen samalla. Yleensä selvitään ilman paakkuja, mutta tunnustettakoon, että kyllä Kotigastronomi-myyjäksi ryhtyminen pelasti meidän kastiketalkoot. Eläköön KG-jauheet!
Mutta valkokastikkeen teko se vasta suoritus on...
Iso paistinpannu tai teflonkattila, sinne köntti margariinia tai voita, sulata, imeytä rasvasulaan jauhot tahnaksi, pienennä lämpöä, siirtele ja kääntele tahnaa kunnes sopivan ruskeaa, tässä vaiheessa paras väline on muovi vatkain tai puuhaarukka, lisää nestettä pienissä erissä siten että edellinen neste imeytyy ennenkuin lisäät uutta n. desi kerrallaan, jatka kunnes kastike sopivan paksua, voit lisätä nestettä myöhemmin lisää koska sakeutuu kun vehnäj kypsyy. Mausta ja maista. Riittävän korkea reunainen valmistus pannu tai kattila niin saa sopivsti vatkattua nesteen jauhoon. Jos tulee könttejä niin sen voi siilata jos kypsennät makkarat eri pannussaAlkuperäinen kirjoittaja Annette-79:Miten te teette sen kastikkeen???
Itse keitän ensin lihaliemen, jonka suurustan öljy-jauhoseoksella.. ohuena nauhana kaadan lihaliemen sekaan ja sekoitan koko ajan.. ei ole möykkyjä ollut kastikkeessa koskaan.
niimpä, mulla on nyt ikää25 joten 5v. aikaa :xmas:Alkuperäinen kirjoittaja pandis:Eli minullakin voi siis olla toivoa vielä
Itse teen yleensä sellasisen 1 - 1.5 l kastiketta.. siihen käytän suurusteena (en ole pahemmin mittaillut), mutta n. puoli desiä öljyä johon sekoitan haarukalla 2 kukkuraista rkl vehnäjauhoja. Pitäs tulla sellainen paksuhko, hyvin juokseva seos.Alkuperäinen kirjoittaja Kuikelo:Annette-79 !!! Paljonko sitä öljyä sitten laitetaan ja paljonko jauhoja (syyttävä sormeni osoittaa sinua, jos vieläkin onnistun tekemään paakkukastiketta )
Sen kerran kun meillä syödään suurustamalla tehtyä kastiketta, sitä ei mistään öljyn litkuista tehdä!Alkuperäinen kirjoittaja Annette-79:Miten te teette sen kastikkeen???
Itse keitän ensin lihaliemen, jonka suurustan öljy-jauhoseoksella.. ohuena nauhana kaadan lihaliemen sekaan ja sekoitan koko ajan.. ei ole möykkyjä ollut kastikkeessa koskaan.
Alkuperäinen kirjoittaja ap:Sen kerran kun meillä syödään suurustamalla tehtyä kastiketta, sitä ei mistään öljyn litkuista tehdä!Alkuperäinen kirjoittaja Annette-79:Miten te teette sen kastikkeen???
Itse keitän ensin lihaliemen, jonka suurustan öljy-jauhoseoksella.. ohuena nauhana kaadan lihaliemen sekaan ja sekoitan koko ajan.. ei ole möykkyjä ollut kastikkeessa koskaan.