Tulikohan simaan liian vähän hiivaa???

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja tietäiskö joku
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
T

tietäiskö joku

Vieras
Voinkohan jo pullottaa... eilen 12 aikoihin laitoin siman tulemaan. Viime vuonna jo seuraavana päivänä "kupli" mukavasti ja ns.kuohui...

Nyt tein kuivahiivalla, niin eipä ole tapahtunut mitään... =( Tulikohan hiivaa siis liian vähän vai edellisvuonna mahd.liian paljon?

Kuuluuko tuon siis ns.kuplia/käydä ennen pulloihin laittoa....
 
https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/MKN_SIVUSTO/17_AJANKOHTAISTA/Vinkkej%E4%20siman%20tekoon
Oikea lämpö on tarkkaa kuivahiivan kanssa
Koska kuivahiivan "herättäminen henkiin ja toimintakykyiseksi" tarvitsee hyvin tarkan lämpötilan, ei sitä suositella käytettäväksi siman valmistamisessa. Harvoin kotona on käytettävissä tarkkaa lämpömittaria, jolla nesteen lämpötilan saisi mitattua. (Kuivahiiva on hyvin lämpötilaherkkä; 40 asteessa ei toiminta lähde käyntiin ja 44 astetta on jo liikaa, jolloin hiivan toimintakyky
tuhoutuu.
 

Yhteistyössä