Tuleeko ongelmia päiväkotipaikkojen haussa?

  • Viestiketjun aloittaja Sulantaa
  • Ensimmäinen viesti
Sulantaa
Mulla kolme lasta ja palaan töihin, kun nuorin täytttää kolme, jolloin tarvin kolme hoitopaikkaa samasta ryhmästä 3-5-vuotiaille. Mietin nyt sitä, kun kuopus täyttää kolme maaliskuun alussa ja jos haen silloin hoitopaikkoja niin eikö ole silloin vain jotain hajapaikkoja jäljellä. Eli joudunko palaan töihin jo tammikuun alusta olettaen että suuri massa hakee hoitoapaikat aina elokuun alusta tai vuoden alusta? Vai miten nuo paikat menee? Pitäisi siis saada kaikki kolme lasta samaan ryhmään. Osaako joku sanoa milloin on helpointa saada paikat? Olettaisin, että myöhemmin syksyllä tai kevättalvella on enää yksittäisiä paikkoja jos niitä vapautuu. Kertokaapa kokeneemmat.
 
miekin
Helpoin on saada paikka syksyllä, elokuusta-syyskuusta. Silloin aina siirtyy lapsia ryhmästä toiseen, eskariin ja kouluun. Näin meille on sanonut ihan päivähoidon päälikkökin.
Itselläni on lapset aloittanut kahdesti elokuusta ja ovat päässet toivomani päväkotiin molemmat.

Ekalla kerralla haimme tammikuusta paikka ja silloin olisivat pojat päässet kyllä samaan päikkyym, mutta 15km päähän.... Pitensimme silloin hoitovapaata ja elokuusta saimme paikat lähelle kotia.
 
meillä näin
Meillä paikat haetaan aina maaliskuussa seuraavalle syksylle. En sitten tiedä, jos tulee kiire hakea paikkoja, ts. saa yllättäen työpaikan ja lapset pitää saada hoitoon. Kuntahan on velvollinen järkkäämään hoidon kahden viikon sisällä, mutta silloin lapset ovat lähes takuuvarmasti jokainen eri tarhassakin vielä. Jos tietää etukäteen koska hoidontarve alkaa, niin kannattaa hakea paikkaa silloin kuin muutkin. Tuon kuntakohtaisen ajankohdan saanee parhaiten selville soittamalla kunnan päivähoitovastaavalle (oman alueen vastaavalle).
 
miekin
Lisään vielä: jos sulla on hoidon tarve tiedossa, olet esim. palaamassa odottavaan työpaikkaan, on pk-paikat haettava usemmiten 4kk aikaisemmin.... Onko sulla hakemukset jo vetämässä?
 
"niin"
Kuten joku jo edellä mainitsi, jos nyt jo tiedät tarkalleen koska menet töihin niin laita ihmeessä ne hakemuset jo menemään. Ei ne päiväkodit valita jos saavat puoli vuotta aikaisemmin tietää, että nyt olisi tarvetta kolmelle lapselle hoitopaikka
 
"jenni"
Ainakin pääkaupunkiseudulla lienee mahdotonta saada maaliskuussa kolmea lasta samaan ryhmään, hyvä jos samaan päiväkotiin saat. Olet lisäksi myöhään liikkeellä, joten en voi kuin toivottaa onnea ja kehottaa menemään töihin vasta elokuussa.
 
"syssy"
Samaa virttä laulan kuin muutkin eli parhaiten paikan samaan päiväkotiin, tai siihen päiväkotiin yleensäkin mihin haluaisi, saa elo- ja syyskuussa. Esikoinen meni aikoinaan päiväkotiin tammikuussa ja joutui ihan huitsin nevadaan menemään päikkyyn kun ei päästy lähipäiväkotiin. Myöhemmin sitten kun kaksi lasta laitettiin päiväkotiin, niin molemmat sain samaan lähipäiväkotiin ja aloitus oli elokuussa. Paikkoja haettiin varmaankin 8-9 kuukautta ennen hoidon tarvetta.
 
"Jeppe"
Juu, ei oo helppoa saada päiväkotipaikkoja. Työttömien ja ulkolaisten lapset sekä virikehoitolaiset ovat aina etusijalla. Tietysti sinua pidetään huonona äitinä jos olet vauvan kanssa kotona ja toinen lapsi on muutaman päivän kuusta virikehoidossa. Mutta työttömät isät, mamut joiden koko perhe on kotona sekä romaanit eivät missään nimessä voi hoitaa lapsiaan kotona, näiden lapset pitää ensisijaisesti saada lähimpään ja suosituimpaan hoitopaikkaan. Ymmärrän kyllä, että heidän lapsilleen on tärkeää tämä sopeuttaminen, mutta tuntuu että heidän tarpeensa ovat aina ykkössijalla.
 
Sulantaa
Espoosta kyse ja vasta vuoden päästä maaliskuussa menisivät hoitoon eli hyvissä ajoin olen liikkeellä:) Nyt mietityttää pitääkö töihinmenoa aikaistaa jo alkusyksylle. Kolmen pienen kanssa arki on melkoista sumplimista ja mies paljon reissuhommissa, joten mieluusti olisin kyllä kotona sinne ensi talvelle eli vielä reilun vuoden.
 
"vieras"
Jos maaliskuun alussa ne lapset pitäisi saada sinne hoitoon, niin hakemus olisi pitänyt jo laittaa.

Samaan paikkaan saa helpoiten, kun pistää hakemuksen keväällä vetämään elokuussa vapautuviin paikkoihin. Alkuun voi joutua vaikka eri paikkohin, mutta sitten voi pyytää siirtoa jonkun paikan vapautuessa myöhemmin.
 
bud
Minkä ikäisiä lapset ovat? Ovatko kaikki 3-5v? ja vaikka olisivatkin, eivät välttämättä pääse samaan ryhmään. ei siihen itse voi vaikuttaa.. ja hyvää se vaan tekeekin, että oppii olemaan ilman tuttua seuraa.
 
..
Onko sulla 5v kaksoset ja yksi 3v? Luulen, että kannattaa laittaa ne 5v:t minimisopparilla osa-aikaiseen hoitoon elokuusta ja vaikka samaan aikaan sisään hakemus 3v:lle samaan paikkaan täyspäiväiseksi maaliskuusta. Tosiaan 3v pärjää kyllä jo sitten eri ryhmässäkin.

En tiedä olisiko joku iso yksityinen päiväkoti sitten helpompi tämän asian suhteen. Tosin kolme lasta yksityisessä taitaa maksaa aika tavalla enemmän kuin kunnallisessa.
 
Riippuu mistä päin Espoota ootte, mutta mainosta Espoon Keskuksessa olevaa yksityistä. Meillä tyttö ehti olla ekat 4kk hoidossa Päiväkoti Onnentuvassa, ja siellä on 2 eri ryhmää (alle 3v ja yli 3v) eikä maksut oo sen isompia kuin kunnallisella, tai ainakaan silloin ei ollut. Todella kiva henkilökunta ja oma keittiö, missä ruuat tehdään. Toki paikka on vähän kyseenalainen, mutta heillä on oma aidattu leikkialue.
 

Yhteistyössä