***Toukokuun Toivotut2011***Syyskuussa***

Tervetuloa uusille! Ja erityisen mukavaa, että taaperotx5 seurasit myös meitä tuolta kuumeilupuolelta.

Kovin en ole ehtinyt vielä turisemaan täällä, mutta jospa tuo epäusko nyt antaisi toivolle tilaa ja uskaltautuisin ihan oikeasti mukaan...

Kiinalaisen kalenterin mukaan meille olisi tulossa tyttö, mutta niin tuon esikoisenkin piti olla tyttö ja poika kuitenkin on ihan selkeästi. Alunperin olin katsonut oman ikäni väärin, mutta tuon kiinalaisen iänkin mukaan näin on.

Sukupuoli aiotaan kysyä, viimeistään 4D:ssä, jos sinne asti päästään. Pitää nyt tällä kertaa päästä. Kaikki menee hyvin. Joo. Esikoisestakin kysyttiin siellä. Rakenneultrassa nähtiin molemmat kyllä jotain pojalle kuuluvaa, mutta varmaksi emme osanneet sanoa. 4D sitten varmisti asian. Tyttö olisi kiva kun poika jo on. Mutta pojalle olisi kaikki jo valmiina, vaatteet tietysti lähinnä. Kunpa vaan tulisi elävänä ja mielellään vielä terveenä.

Olo ihan ok, joka päivä kyllä nippailee ihan huolella, muttei edelleenkään huolestuttavasti. Tuntuu vaan siltä, että kohtu se on, joka kohinalla kasvaa...Aiemmissa raskauksissa ei ole tuntunut näin paljoa ja näin alussa. Väsymys on ihan hillitön, onneksi on koulusta vähän helpompaa niin saa päikkäritkin tarpeen tullen ottaa.

Nyt lepäilemään ja sitten ruoanlaittoon!

Ihanaa päivää kaikille!!



*muoks* piti tehdä uusi laskuri kun edellinen näytti yhtäkkiä tälle päivälle 4+6, vaikka aiemmin oli oikein. Pöh. Minäkö pikkutarkka?
 
Viimeksi muokattu:
Tiudeliini meillä on sama LA =) Onnittelut kaikille plussanneille!
Mulla on vieläkin niin epäuskoinen olo! Vaikka oireita on niin silti tuntuu epätodelliselta että mä oon raskaana! Piti tänäänkin tehdä testi ja meinas sydän hypähtää kurkkuun ku kesti mun mielestä kauan ennenku viiva alkoi ilmestyi mutta hyvin on vahvistunu lauantaista ja samalla testillä vielä testasin.

Oireista vielä sen verran että en muista ainakaan että kahdessa aikaisemmassa raskaudessa olisi ollut näin älytön nälkä koko ajan! Siis oikeesti,yölläkin ku herään vessaan ni samalla kurnii niin paljon maha että pakko ainaski jugurttia ottaa :popcorn: Tällä vauhdilla mä oon melkonen tankkeri jouluun mennessä. Ja limakalvot on vissiin herkillä,meinaa ikenet on vuotavat ja kipeät ja viime yönä heräsin siihen ku nenästä tuli verta:O Onneksi sitä ei todellakaan tullut paljon.

Tänään poksuu hurjat 4+0 POKS :heart:
 
nippailee, nappailee...

tänään ois sit tarkstus et missä tää vaavi sijaitsee....oisin super onnelline jos sydän pompottas jo...muy eihän se viellä mitään takaa...

viikot merkkaan kunhan käyn siellä ultrassa :)

Onnea uusille
 
moi kaikki!

hauska toi vauvalaskuri, tietääkö kukaan että ei kai kukaan muu voi sitä nähdä kun piti tuo sähköpostikin täyttää? ja miksi ihmeessä se näyttää mulle viikko enemmän kun itse olen laskenut? mun mukaan olis nyt 6+2 ja sen mukaan 7+2.. luotan varmaan omiin laskelmiin kun mun mielestä ainakin viime raskaudessa kun kävi neuvolassa ekan kerran niin poistettiin yksi viikko.. tietääkö kukaan paremmin miten toi menikään?

<a href="http://www.meilletuleevauva.net/user.php?id=4573"><IMG SRC="http://www.meilletuleevauva.net/due_pic.php?tickerid=0b24d8469d6c1277a4acb549d97b8a25&ticker=4537" BORDER="0" ALT=""><IMG SRC="http://www.meilletuleevauva.net/due_text.php?tickerid=0b24d8469d6c1277a4acb549d97b8a25&ticker=4537" BORDER="0" ALT=""></a>
 
Heippa kaikille! :)

Tässä raskaudessa selvästi mulle on (ainakin toistaiseksi) aika vähän oireita, jota kummastelen. Mielialan vaihtelut ja pahoinvointi lähinnä, ja alavatsasta nippailee välillä. No mutta eiköhän se tästä, tokihan raskaus voi olla vähempioireinenkin. :)
Olen myös miettinyt tuota sukupuolen kysymistä ultrassa ja vaikka olenkin utelias, yritän ainakin pitää itseni aisoissa etten kysyisi tällä kertaa. Ekassa raskaudessa kysyin 4d- ultrassa ja oikeinhan se sitten menikin=)
Olette paljon puhuneet kiinalaisesta kalenterista, mikä se on ja miten se toimii?
Olen myös paljon pohtinut kuukauden kuluttua edessä olevaa kitarisaleikkausta, onkohan turvallista vauvalle? Kysyn tätä tietysti korvapolilla ennen leikkausta mutta ajattelin kysyä olisiko jollain teistä muista tietoa tästä?
Tänään soitin neuvolaan lääkitysasioissa josta sain iltapäivälle lääkäriajan, onneksi. Syön useita lääkkeitä pahaan migreeniin päivittäin ja nyt suurin osa jätettävä pois. Eilen yritin jo varata lääkärille aikaa mutta vastaanotossa oltiin sitä mieltä että senkun syön vaan kaikkia ekaan neuvolakäyntiin ja katson asiaa sitten.: / Olin aika yllättynyt vastauksesta sillä itsekin hoitoalan opiskelijana tiedän etteivät esim. triptaanit todellakaan sovi odottajalle. Keskushermostolääkkeet ovat mielestäni myös yleisesti ottaen vältettäviä.
Samalla myös varasimme neukkuajan 14.10:heart:

Jotenkin aivan uskomatonta tämä raskaus, vielä ei meinaa uskoa todeksi! Pelko keskenmenosta on silti koko ajan, lähipiirissä ollut useita hiljattain ja se pelottaa.
Paljon tarrasukkia kaikille!
 
Voi kökön kökkö! Juttelin isäni kanssa puhelimessä ja kerroin hänelle tästä raskaudesta (isä on kauhea syynääjä ja heti kyselee väsymyksen syytä jos vähänkään haukottelen) ja tämä vastasi että "No niinhän minä vähän tässä olen jo katsellutkin"!
Siis kiitos vaan, ei se vielä edes näy! Olen lähiaikoina lihonut joo, mutta..:ashamed:
Aaargh:mad: Kiitos vaan isi! Muutenkin mielialat heittelee laidasta laitaan, tuli oikein pikkuinen itku tuosta:ashamed:

Tuosta painosta vielä.. Itse olen kärsinyt pitkään erilaisista syömishäiriöistä ja perusaineenvaihduntani on ilmeisesti vaajana toimivan kilpirauhasen takia hidas. Edellisessä raskaudessa olin ylipainoinen mutta synnytyksen jälkeen sairastuin bulimareksiaan ja laihdutin itseni alipainoiseksi, olin sairaalassakin hetken. Nyt olen pikkuhiljaa tuosta parantunut ja painoa on kertynyt, mikä hävettää suunnattomasti.. Ylipainoa on, mutta vaa'alle en ole uskaltautunut sillä terapeuttini on ollut sitä mieltä että vaaka meiltä pois kokonaan. Nyt tietty odotusaikana kun painoon täytyy kiinnittää huomiota niin ahdistus siitä on suuri:|
 
Lilya: Mun oli pakko käyttää viime raskaudessa migreenilääkkeitä ja estolääkitys oli myös (tehottomana) päällä. Mulla ilmeisesti raskaus (ja Hormonit?) provosoi migreeniä ja jännitän jo valmiiksi, mitä tuleman pitää tässä raskaudessa. Parhaimmillaan 4 päivää viikosta olin pois pelistä.

Painosta mullekkin miehen sisko totesi jo katelleensa siihen malliin asioiden olevan, kiiti vaan! :O
 
Viimeksi muokattu:
lilya, itse olen reilusti ylipainoinen ja stressaan kyllä kovasti siitä, mutta jotenkin en kuitenkaan jaksa niin välittää tai ainakaan niin paljoa nyt kun raskaana on. Kyllä mä tiedostan sen että olen lihava, ei sitä tarvitse tulla mulle erikseen sanomaan.

Mulla on ollut tänään kaamee väsymys! en jaksaisi mitään, onneksi on ollut vapaapäivä. Toki minulla on ollut tuo poika tänään kotona et vähän on jaksettava ja kohta kauppaankin lähdettävä, mutta ei mulla ainakaan viimeksi tää väsymys alkanut ihan näin aikasin. Tai voihan tää olla ihan muutakin väsymystä(toiveajattelua ;))Pahoinvointi mulla on siirtynyt oikeastaan vain aamuihin jos en ole kerennyt syömään mitään heti noustuani.

sweetpearl ja sintti 4+5
 
Tervetuloa kaikille uusille ja onnittelut plussasta!

Mä olen tänään ahkeroinut ja varannut niin neuvolan (5.10.) kuin varhaisultrankin. Jännittävää, niin kai se alkaa muuttua vähän todellisemman tuntuiseksi tämä raskauskin.

Kiinalainen kalenteri lupailee meille poikaa. Omasta olosta en osaa sanoa mitään, terve pikkuinen on vain toiveissa. Mies taas on aina toivonut poikaa. :)

Painosta ja mahasta Mua on joskus kun painoin muutaman kilon enemmän joku onnitellut ilman aihetta. Kai notkoselkä ja mahan muoto on muutenkin sellaiset, että aina suunnilleen näyttää alkuraskaudelta... :D Nyt sitten vaan odotellaan, että koskahan onnitellaan taas!

Meidän niin piti olla kertomatta raskaudesta kellekään, mutta niin vaan kerrottiin mun äidille kuitenkin. Onhan se hyvä, että jotain tukea on, jos tarvitaan. Ja tuki se oli sekin, kun äiti heti sanoi, että oli elämänsä kunnossa aina raskaana ollessaan. En ehkä odota niin paljon, että olis enemmän oireita. Jospa se on vaikka sukuvika, että vointi on jees.

Tiipula 5+1 (paitsi neuvolantäti oli tänään sitä mieltä, että 5+3, mutten vielä uskonut sitä)
 
Mulla taas on kauheeta jaksottaista väsymystä. Tuntuu että pitäis ottaa päikkärit joka päivä.
Väsyn todella nopeasti, jo klo 21-22 aikoihin olen ihan naatti. Sitten tänäaamuna klo 6 jälkeen oli uni vain semmosta ns. "koiran unta". Rinnat kamalan kipeät ja nännitkin nöpöttää ja niitä joutuu voitelemaan :D. Mitään yökötystä ei pahemmin ole ollut vielä, turvotusta kylläkin ja ilmavaivoja :LOL: !



Saanenko kysyä, onko tällä palstalla minkä ikäistä porukkaa ? Heh, itse olen 18 ja täytän huhtikuussa 2011 19-vuotta. Toivottavasti ette pistä pahaksenne. Vauvakuume ollut jo monta vuotta ja miehen kanssa olemme kihloissa ja avoliitossa. :)
 
Viimeksi muokattu:
Onnea uusille plussaajille!! :flower:

Onpas tullu tekstiä, luin kyllä kaikki läpi ja nyt tuntuu ettei ole enää aikaa kirjoitella.. Enkä varmaan muistakaan mitä piti kommentoida..

Mä olen värjännyt hiuksia raskauden aikana. Nytkin just viime viikolla kävin. Punainen mun pää ei ole.

Kiinalainen kalenteri: jos katson sillä "tarkistetulla iällä" niin molemmat aiemmat menee oikein ja tulokas olisi poika. Jos katson normaalilla "suomalaisella iällä" niin molemmat aiemmat menee väärin. Eli niin katsottuna en ainakaan luota :rolleyes: Myöhemmin näkee miten nyt käy kalenterin ennustuksen :D

Kiitos äiti x4 kun päivitit listan!! :heart:

Mulla on kans maha alkanu turpoomaan. Itse huomaan jo raskauden, muut varmaan luulee vaan lisäläskiks. Farkut on alkanu kiristää varsinkin illalla. Pahanolon aaltoja tulee päivittäin. Muuten ei oikeen mitään oireita.

Mitäs muuta te olittekaan kirjoitelleet.. Ai niin, teen ton tikkerin sit ultran jälkeen kun tietää mikä la tulee. En kyl usko et se muuttuu ku luulen et ovis oli vaan jotain 4 päivää myöhemmin. Mut voin sitä ennen yrittää muistaa laittaa sen käsin, mulla on kyllä jo raskausdementiaa havaittavissa :D

J 7+3
 
Onpas tänne tullut kirjoituksia =). Itse olen ollut niin väsynyt ja huonovointinen, etten ole jaksanut edes nettiin tulla :D.. Takana muutama huonosti nukuttu yö ja niiden jälkeiset aamuvuorot ja nyt tämä mamma on aivan naatti.. Minä kanssa katsoin tuon kiinalaisen kalenterin mukaan, ja ns suomalaisella iällä.. Esikoisesta meni oikein ja nyt sanoo, että tämä toinen olisi poika, ja on kyllä heti alusta asti ollut niin erilainen tämä rasaus, etten ihmettelisi, vaikka pitäisi paikkansa.. Eilen illalla oksensin ensimmäisen kerran, tänään töissä pari ensimmäistä tuntia meni ihan kuin sumussa ja lopulta tuntui jo, että pyörryn.. Ja esikoista odottaessani mullahan ei ollut minkäänlaisia oireita, vasta kuin puolen välin jälkeen.. varhaisultran varasin kahden viikon päähän, jännittää jo nyt ;). meillä tyttö puhuu koko ajan, että hän haluaa sekä pikkusiskon, että -veljen.. Kuulema sieltä voi tulla kerralla kaksikin vauvaa :D.. Tytöstä on tullut hirmusen reipas, siivoa mulle kaverina ja sanoo aina, että katso äiti, kuinka reipas minä olen, osaan hoitaa sitten vauvaakin :heart: .. Tyttö myös kovasti kaivelee mun lankakoppaani ja kyselee, milloin "me" aletaan tehdä vauvalle vaatteita, ettei sitä palele kun se syntyy :). Voisihan tuota jotain nuttua alkaakin jo neuloa.. Mulla ajatus pätkii ja teksti varmaan ihan aiheesta toiseen pomppivaa, joten taidan poistua nyt koneelta :whistle:
Pilvis ja masu 5+6 (ja huomenna poksuu :heart:)
 
Tervetuloa kaikille uusille ja onnittelut plussista.

Kiinalainen kalenteri ennustaisi meille toista poikaa, mikäli sitä oikein luin.

Hiusten varjäyksestä ... en muista olisinko viimeksi ihan alussa värjännyt, mutta sitten olin pitkän aikaa ihan oman maantienvärisen pääni kanssa =) Nyt taitaa olla pakko välillä ainakin vähän jotain väriä laittaa. Ehkä en ihan niin usein nyt värjää kun normaalisti.

Mä sain tänään soitettua neuvolaan ja ekan ajan sain jo ens maanantaille eli 20 päivä. Kauhee kun jännittää enemmän kuin ekan aikaan neuvolaan meno. Ei tätä vielä tajua yhtään. Tosi epävarma olo jostain syystä.

Migreeni on tosi rasittava vaiva, vaikka mulla se onkin varmaan lievimmästä päästä. Ennen ensimmäistä raskautta se oli pahimmillaan, mutta silloinkin pärjäsin joten kuten ihan buranalla. Raskauden aikana mulla ei ollut kertaakaan edes pää kipeä, luojan kiitos! Saa nähdä miten nyt menee. Pitkään aikaan ei ollut ollut mitään ja ( nyt veikkaisin että ovulaation aikoihin ) tuli niin paha kohtaus, että piti oksentaa mitä mulle ei ole ennen käynyt! Toivottavasti se jäi siihen taas vähäksi aikaa.

Mua myös väsyttää lähes koko ajan, vaikka kuinka nukkuisin. Rinnat myös edellen kipeet. Ja vatsa ei toimi : / siinäpä minun tämän hetkiset oireet. Vatsaa nippailee välillä. Toissa iltana säikähdin kun vasemmalta alavatsasta vihloi ihan oudosti. Mitähän lie? Toistaiseksi ei ole samanlaista ollut.

Ikää kyseli Tiudeliini, nimimerkistäkin sen voi nähdä mutta siis 29 napsahtaa muutaman kuukauden päästä. Eihän tuossa sinun iässä mitään paheksumista ole. Jos olet valmis äidiksi niin mikäs siinä. Minä olen potenut vauvakuumetta myös hyvin nuorena.... vaikka ensimmäisen sainkin "vasta" 26 vuotiaana. Ei ollut tuo mies ihan valmis niin nuorena perhettä perustamaan.

Täälläkin löytyy ylipainoa ja todellakin ekassa raskaudessa tuli vielä 20 lisäkiloa. Kolme kuukautta synnytksen jälkeen olin kylläkin jo entisessä painossa. Vähän hirvittää miten nyt tuo paino lähtee nousemaan, en haluaisi olla yhtä turvoksissa kuin viimeksi. :ashamed:

Mutta nyt hyviä viikon jatkoja kaikille!

Iksu 6+2 ( kait )
 
Täällä ikää löytyy 28v.Esikoisen sain kun olin 22v,toinen syntyi kun olin 23v,ja kolmas synty kun olin 24v,25v olin kun neljäs syntyi ja 27v olin kun tuo viides syntyi.

migreeniä:ei onneksi ole ollut pitkään aikaan riesana ja toivottavasti ei tulekkaan.

pahoinvointi:toivottavasti säästyn kovalta pahoinvoinnilta kun ekassa ja kolmannessa raskaudessa oksensin 24/7 ja jouduin tiputukseenkin.

taaperotx5 4+2
 
Komppaan sweetpearlia eli esikoisen sain 23-vuotiaana ja joulukuussa täytän 25v.

Siis ihan hirmunen väsymys, apua.. ei ekasta tällästä ollut. Toki väsytti, mut nyt on koko ajan ihan naatti vaikka nukkuu päikkäritkin. Sit yöllä heräilee itekseen jopa muutamia kertoja ja näkee ihan ihme unia.

Alkanu mietityttää toi turvotus, mul ei oo pahemmin oikeastaan mitään turvotusta.. ehkä vähän jotain illalla, semmosta mitä ennenkin. Oon tosi turvotukseen taipuvainen ja ennen menkkoja maha paisu aina ihan järkyttäväks palloksi. Ekassa odotuksessa olin tosi turvonnu ekan kolmanneksen ja sitten hellitti. Nyt sitten huolestuttaa tää.. Onko muilla ollu raskauksissa tällästä vaihtelua?

-Nöösi ja murmeli 7+4
 
hei taas!

kiitos äiti x4 päivityksistä, ihanaa kun joku jaksaa niitä tehdä!

sori kun tossa aiemmin en saanut mitään toimimaan ja sitten oli pakko lähteä niin en ehtinyt enään korjailemaan. näköjään sekos kokonaan toi laskuri kun näytti että olisi noita viikkoja jo aika paljon:LOL: mutta toivottavasti sain sen nyt korjattua! eli tosiaan jos joku tietää niin ei kai sen sivun kautta toi mitenkään leviä tietoon tuo sähköposti, olis kiva tietää?? varsinkin kun on oikea nimi sähköpostissa..

oireet pahentunut eli pahoinvointi alkanut, onneks en vielä ole oksentanut mutta sitä odotellessa..

Ikä selviiäkin tuosta nimimerkistä mutta siis kohta 24 ja esikoisen sain 21v.. kaikenikäiset ovat aina tervetulleet, täällä ei tuomita vaan ainoastaan kannustetaan!

 
Tänään kerroin mummolleni raskaudesta, kun siellä kävin. Vastaanotto oli jotenkin nuiva, liekö järkyttynyt, että kolmas on tulossa.. Onnitteli kyllä, mutta jos vertaa kavereiden reagointeihin (innosta hihkuen ovat kaikki halanneet ja onnitelleet), niin aika vaisu oli.

Ikä: Mä olin esikon syntyessä 5 päivää aiemmin täyttäny 29 v, tokan syntyessä olin 31 v ja nyt siis 32 v, mutta kerkiän täyttään 33 v kun kolmas syntyy. Mun mielestä sillä ei ole väliä, minkä ikäsenä tulee äidiksi, kunhan on siihen valmis. Mä halusin viettää "hurjan nuoruuden" ja niinpä muistelen hyvällä hulluja opiskeluvuosiani, nyt ei samaan ole enää mitään hinkua.

Huomasin eilen, että maha on nyt turvoksissa. Farkut kiristää ja löysäsin jo vyötä yhtä pykälää suuremmaksi. Mulla on aina ollut pömppö maha ja tietyssä asennossa näytän kyllä aika mahakkaalta jo...

Hurjan moni on jo saanu neuvola-ajan tai ehtinyt käydäkin siellä!! Oonko nyt ihan outo, kun mulla ei oo mitään intoa soittaa neuvolaan. Jotenkin en nyt uskalla antaa lupaa innostua tästä raskaudesta, kun keskenmenosta on vasta reilu 2 kk. Ettei sitten taas joudu niitä aikoja perumaan...

Nepula 5+4
 
Täällä ilmoittelee 34-v ensiyrittäjä viikkolukemalla 5+2. 15.5. väittäisi laskuri muksun tunkevan maailmaan. Soitin tänään neuvolaan ja sain ajan jo perjantaille. Aika aikaisin minun mielestäni, mutta kuulemma kovasti ruuhkaa. Elokuussa kait pukkailtu beibejä alulle enemmänkin! Heti kun helteet helpotti :) Synnytyssairaalasta ei vielä tietoa, Naikkari olis melkein vieressä, mutta tutut suosittelevat ennemmin Kättäriä.

Kaikki tämä touhu on ihan uutta, ennen en ole yrittänyt raskautua, ja tämäkin onnistui tavallaan liian helposti: reilu puoli vuotta ollaan jo kyllä oltu ilman ehkäisyä, mutta nyt vasta ekan kerran osui ajoitus kohdilleen. Mies matkusteli paljon, joten ei oikein ollut paikalla oikeina tunteina ;) Mutta siis, en vielä erityisemmin uskalla riemuita, kun eihän tästä tiedä... Olo on kyllä erittäin raskautunut, huono olo aika lailla koko ajan (mutta hallittava huono olo, lievä etominen), rinnat kipeät ja eilen alkoi vatsaa turvottaa. Pieniä pistoksia alamahalla. Painoa ei kyllä vielä ole tullut lisää, päinvastoin, en ole aikoihin käynyt vaa'alla ja tämänpäiväinen lukema yllätti alhaisuudellaan. Pitää varmaan ryhtyä syömään enemmän. Nyt on kyllä maistunutkin :D

On tää vaan niin uskomatonta... Ei vielä voi käsittää todeksi. Ja iltaisin valvotuttaa, kun mietin jo sitä kaikkea valvomista ja miehen hermojen menemistä ja ja... :) No, ehkä nyt katsotaan viikko kerrallaan eteenpäin!

Tsemppiä kaikille!!
 
A
Heimoi, täällä olis uus odottaja(ainaki toivottavasti), viikkoja olis nyt 7 tasan ja LA laskureiden mukaan joskus 10.5 tienoilla. Minulla 2 lasta aikasemmin, 2v ja 4kk, joten pieni ikäero tulee. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Eli tietoihin vois lisätä A....kolmas....10.5.2011??....OYS, jos mahtuu vielä mukaan! :)

A + mömmijä 7+0

edit: kiinalainen kalenteri näyttäs poikaa, edelliset tyttö 2v ja poika 4kk, saapas nähdä. ;)
 
Viimeksi muokattu:
Moikka!

Täällä ilmottautuu joukkoonne mukaan eräs onnesta pöllähtänyt. LA:sta en ole ihan varma, mutta jonnekin viikon 20 tienoille se varmaan ajoittuu. :) Synnytyssairaala on VAS. Tälläinen nettikeskustelu on mulle aikas uus juttu, en ole aiempien odotusten aikana ollut mukana tämmösissä ketjuissa. Toivon mukaan pysyn aktiivisena. Niin juu, mulla on -07 ja -09 syntyneet lapset.

Onnea muillekin plussanneille! <3
 

Yhteistyössä