Toisia ns. sikiöseulonnoissa kiinni jääneitä..vol 2

Onnea kaikille hyvistä uutisista =)

Ajattelin tuohon sydän juttuun vastailla omaa kokemusta, että meillä ei varattu erikseen sydänultraa, vaan rakenneultran teki erikoislääkäri joka katsoi sydämen tarkkaan samalla kun katsottiin muutkin rakenteet, kai siinäkin eri käytännöt paikasta riippuen.

Vähän omia kuulumisia että viime viikolla oli seurantaultra jossa katsottii että onko luiden mitat alkanu jättämään enemmän kun rakenneultrassa jätätti kahdella viikolla, mutta ei onneksi ollut, oltiin vain 1,5viikkoa jäljessä, ja kaikki muutkin vähän jätätti että ihan sopusuhtanen pieni tyttö siellä asustelee :)Mutta isukan virtauksissa oli jotai häikkää niin ne tarkastamaan vielä ensi viikolla, oliko vain tilapäinen vai mahtaako olla alkavaa istukan vajaatoimintaa.. Mutta ei pidä ottaa liikaa stressiä kun alkanut muuten jo olo normalisoituun alun jälkeen :heart:

Nipsu ja Tyllerö 27+0
 
SaCaLi: Joo on ainakin meillä eri, kuin rakenneultra. Taisi olla kuukausi väliä noilla ultrilla, ensin tän kuun lopussa rakenne ja tammikuulla sitten se sydän. Taisivat haluta viikoille 26 sen sydänultran.

Mutta teillähän on varattu tosi pitkä aika tuonne rakenneultraan, joten varmasti tarkistavat sen sydämen siinä samalla perin pohjin. Meillä jo nt-ultrassa sitä sydäntä katsottiin, ja silloin jo oli näkyvissä neljä kammiota. Eli käytännöt tosiaan vaihtelee paikkakunnasta riippuen, kuten Nipsu91:kin kirjoitti.

En muista laitoinko jo aiemmin, että meillä LA siirtyi tuon nt-ultran perusteella aikaisemmaksi, eli isompi pötikkä oli masussa viikkoihin nähden.

Ansq 17+3
 
Lämpimät onnittelut kaikille ihanista uutisista :) ja tsemppiä teille kaikille jotka joudutte vielä tuloksia odottelemaan.

Susimieli teillä ei ole ennää montaa viikkoa jäljellä kun pääsette tutustumaan uuteen ystävään :)

Cashmere mitä teijän perheeseen kuuluu? Olet ollut monta kertaa ajatuksissa.

Voimahalauksia teille kaikille ja toivottavasti positiivisten putki jatkuu jatkumistaan!!!

Juuliska
 
Joudunpa sitten minäkin tulemaan tänne.
Neljättä odotan ja eilen sain puhelun, että yhdistelmäseulasta tuli riskiluku 1:35.
Niskaturvotus oli ultrassa 1,8mm. Veriarvoja en tarkemmin tiedä mutta niissä se häikkä taitaa olla.
Nyt sitten painiskelen itseni kanssa menenkö maanantaina istukkanäytteeseen.
Pelottaa mutta toisaalta tuntuu, että haluan tietää onko kaikki ok. Riskiluku on kuitenkin noinkin suuri.
 
Neelukka Jokainen tietysti tekee päätöksen itse, ja sekin riippuu siitä mitä tiedolla tekisi tai tekisikö mitään.. Mutta meillä on downiin 1:5 eikä me silti menty punktioon. Muutkin trisomiat oli 1:13 ja 1:75.. Luotettiin vain ultriin joissa kaikki näytti olevan hyvin, loppu tulos selvinnee lähipäivinä. Niin ja niskaturvotusta meillä oli 4,43mm ja veriseulakin kai hälytti pienesti.

Voimia kuitenkin, rankkaa se on olla huolissaan pienestä.
 
Harmi, että sinäkin Neelukka tähän ketjuun omakohtaisesti jouduit.

Susimielen kanssa olen samoilla linjoilla! Meille ei annettu kuin yksi riskiluku 1:55 ja punktiossa kävin. Mun pää ei olisi kestänyt sitä odottelua rakenneultraan, kun nyt teki tiukkaa jo kahden viikon punktio-odottelu, samoin se viikon odottelu vastauksien kanssa. Onneksi ei todettu poikkeavia kromosomeja. Toki jotain muuta voi vielä olla, mutta ikinähän ei 100% varmuutta voi saada.

Voimia päätöksen miettimiseen! :hug:
 
Kiitos Ansq ja Susimieli.

Nyt olen alustavasti tehnyt sen päätöksen, että menen istukkanäytteeseen maanantaina. Katsotaan sitten jänistänkö.
Pelottaa ja jännittää kovasti jo nyt. Onneksi tuolta Oys:in perinnöllisyyspolilta saa aika hyvin asiallista tietoa. Hieman helpottaa sekin.
Meillä on jo kolme tyttöä, keskeytykseen päädymme mikäli jotain vikaa sikiöstä löytyy. Valitettavasti :( Nuorin tytöistä on kuitenkin vasta 1v4kk.
No päivä kerrallaan, voihan tuota sattua mitä tahansa muutakin tässä välillä.
 
Hei kaikille.
Olen seurannut anonyymisti tätä ketjua viime keväästä asti. Kaikki 40 sivua olen kahlannut läpi, ja olen kokenut saaneeni vertaistukea ja lohtua jopa itse keskusteluun osallistumatta. Myös meillä kärähdettiin seulassa niskaturvotuksen vuoksi, joka oli 3,6 mm. Raskaus oli ensimmäinen minulle, ja olimme kumppanini kanssa todella sekaisin ja pelästyneitä, varsinkin kun ultrannut kätilö heitti vääriä suhteita ja kommentoi että mahdollisuutemme terveeseen lapseen olisi yksi neljästä. Aivan näin ankeat todennäköisyydet eivät toki olleet, mutta vaikka asiat istukkanäytteen jälkeen selkenivätkin (tuloksena normaalit kromosomit), varjosti koko odotusaikaa pelko ja huoli sikiön hyvinvoinnista. Elimme ultrasta toiseen, ja vaikka mitään ongelmia ei niskaturvotuksen ohella havaittu, en pystynyt luottamaan tutkimuksiin täysin. Pelkäsin viimeiseen asti, ja varsinkin kun synnytyksessä koettiin sydänäänten heikkeneminen ja kiireellinen sektio, lisäsivät loppuvaiheen dramaattiset hetket vielä paniikkiani. Kävi kuitenkin niin, että kaikesta huolimatta poikamme syntyi terveenä! Olemme onnekkaita ja kiitollisia. Tiedän, että kaikki eivät näin onnekkaita ole, ja otan osaa huoleenne ja suruunne. Itse kuitenkin sain voimaa ja toivoa myös näistä "kaikki päättyikin hyvin"- tarinoista, joten päätin tulla jakamaan omani.

Toivon kaikkea hyvää, voimaa ja suojelusta vastaavissa tilanteissa kamppaileville ja näitä tunteita läpikäyville. Kiitos.
 
Kävikö Neelukka eilen istukkanäytteessä, miten sujui? Kuinka nopeasti luvattiin vastauksia? Voimia odotteluun!!!

Kiitos Dreidel kirjoituksestasi ja kokemuksesi jakamisesta, onneksi teillä on kaikesta huolesta huolimatta käynyt hyvin ja terve lapsi syntyi. Onneksi täälläkin palstalla on viime aikoina saatu niitä hyviäkin uutisia, antavat toivoa sitten monelle tänne keskusteluun joutuvalle.
 
Hei!

Meille syntyi 12.12.2011 täysin terve poika. Painoa oli komeat 4236g ja pituutta 53cm. Synnytys kesti 25 tuntia ja oli rankka, mutta lopputulos palkitsee moninkertaisesti! Äiti ja isi on ihan myytyjä tuon suloisuuden edessä.

Eli tsemppiä kaikille jotka nyt joutuvat huolehtimaan, onneksi seulat antaa vääriäkin hälyytyksiä ja saadaan näitä onnellisia loppuja.
katso liitettä 14571
 
Tervehdys, taidan itsekin liittyä ketjuun. Jonkin aikaa ketjua olenkin jo lukenut ja kiva on ollut lukea muiden kokemuksia. Etenkin nuo onnelliset tarinnat saavat itsellekin pienen toivonkipinän.

Meillä kävi siis niin, että tulin yllättäen raskaaksi. Eli lasta ei todellakaan suunniteltu. Oltiin miehen kanssa varmoja että lapsiluku olisi täynnä (2 lasta ennestään jo). No yllättäen huomasin kuitenkin olevani raskaana ja siitä yllätyksestä toivuttuani olikin jo nt-ultra. Siellä sitten turvotusta löytyikin huimat 5,3mm ja yhdessä veriseulan kanssa sehän hälytti. Eli esim. down riskiksi annettiin luku 1:30. Lääkäri ei hirveästi toivoa antanut vaan sanoi ihan suoraan, että jotain on vialla ja nyt nähtäväksi jää onko kyse kromosomipoikkeavuudesta vai rakenneviasta. Täällä siis nyt jännityksellä odotellaan vastauksia, jotka pitäisi tulla jopa jo perjantaina tai sitten ensiviikon maanantaina!

Tsemppiä hirmuisesti muillekin odottelijoilla ja Susimielelle ihan hirmuisen paljon Onnea!
 
Viimeksi muokattu:
Oikein paljon Onnea Susimieli pienestä suloisesta pojasta!!!

Ja Neelukalle myös paljon onnea hyvistä tuloksista! Saitpas nopeasti tulokset!! Eikös alakin odotus taas tuntumaan iloiselta asialta, ainakin mulla kävi niin!
 
Voi kun kaunis vauva Susimieli (jos nyt saan poikaa sanoa kauniiksi...), aivan kertakaikkisen suloinen tapaus!!!! Niisk,ihan tippa tulee linssiin! Onnea tuoreille vanhemmille oikein kovasti!!!!!

Neelukka; mahtavia uutisia, ONNEA ja oikein ihanaa masun kasvattelua tästä eteenpäin!!

cobaya: voimia vastausten odotteluun, vielä pari päivää kun jaksat odotella ja toivottavasti kaikki voi vielä kääntyä parhain päin. Mikään ei ole varmaa ennenkuin saadaan tuloksia tutkimuksista. Raskastahan se odottelu on, tiedän...
 
Susimieli ONNEA roppakaupalla. Aivan ihana pieni prinssi :)

Dreider Kiitos kokemuksesi jakamisesta. Ihanaa että näitä hyvin päättyineitä tapauksia löytyy.

Neelukka Onnea myös teille hyvistä tuloksista! Saittepas tulokset aivan super nopeasti. Ihanaa että säästyi pitkältä tulosten odottamiselta.

Cobaya Tsemppiä tulosten odottamiseen! Toivottavasti sinäkin saat tulokset nopeasti.

Täällä odotellaan jännityksellä huomista rakenneultraa..
 
Tänään käyty rakenneultrassa. Eipä valitettavasti ihan puhtain "paperein" sieltä ulos päästy. Aivoista löytyi kysta : / Mutta muuten kaikki näytti olevan kunnossa. Ensi viikolla sitten taas sikiötutkimusyksikköön ultraan. Katsovat tuota kystaa tarkemmin siellä. Yrittivät kyllä rauhoitella, että melko yleisiä löydöksiä nuo kystat ovat ja usein poistuvat raskauden edetessä jne. Milloinhan tästä odotuksesta pääsisi nauttimaan :(
 
SaCaLi: meillekin sanottiin, että nuo kystat päässä voivat olla ihan normaaleita löydöksiä, joten toivotaan kovasti, että ne ovat tätä myös teidän vaavilla ja häviäisivät pois!! Voimia nyt vielä seuraavan ultran odotukseen!
 
SaCaLille tsemppiä odotteluun! Tosiaan nuo kystat useimmiten kyllä häviävät raskauden edetessä, mutta varmasti tosi piinaavaa vaan odottaa mitä tulee tapahtumaan.

Kiitos kaikille tsempeistä. Vielä ei eilen tullut puhelinsoittoa lapsivesipunktion tuloksista, täytyy toivoa, että maanantaina sitten tulis puhelinsoitto. On se odottavan aika vaan pitkä ;)
 
Susimieli: PALJON ONNEA!!!

SaCali: Toivotaan parasta, paljonhan noita löydöksiä on jotka ei sitten merkitse yhtään mitään. Paljon voimia kuitenkin, odottaminen ja epävarmuus on pahinta!

Meillä on rakenneultra nyt takana, sydämestä löytyi yksi kirkastuma mutta lääkäri ei siitä huolestunut omien sanojensa mukaan mutta uusintaultraan laittoi kuitenkin kun ei sydömen rekennetta vauvan asennon takia kunnolla nähnyt. Eli jännityksessä elellään täälläkin edelleen. Jotenkin en enää jaksa uskoa että tästä raskaudesta pystyisi enää täysillä nauttimaan.. Aina on jokin mielessä...
 
Tänään tuli sitten se puhelinsoitto punktion tuloksista. Eli kromosomeissa ei poikkeavaa! Olen tosi tosi helpottunut, mutta jotenkin en vielä uskalla nauttia raskaudesta ja nyt sitten odottellaankin sitten sitä rakenneultraa...

minkäställevoi: toivotaan tosiaan, ettei pienen sydämestä löydy mitään, en tosin usko, että lääkäri ois sanonut tuollalailla, jos siellä jotain hälyttävää olisi! Mutta samat fiilikset kun sinulla, jotenkin ei osaa rentoutua ja nauttia raskaudesta.
 
:hug: SaCaLija minkäställevoi! Voihan olla että löydökset vielä häviää eikä vauvasilla ole mitään hätää, Toivotaan näin!
Mutta en minä ainakaan enää kaiken hässäkän jälkeen osaa olla huolettomasti raskaana minäkään. :hug:

Onnea cobaya hyvistä kromosomivastauksista! :)
 
Cobaya: onnea hyvistä tuloksista :) Toivottavasti pääsette rakenneultraan pian ja sieltä saatte hyviä uutisia!

Minkäställevoi: toivottavasti saavat ensi ultrassa katsottua paremmin. Onneksi lääkäri oli kuitenkin positiivisella kannalla, että kaikki hyvin.

Kiitos kaikille tsempistä. Kysta oli tosiaan arachnoid eli lukinkalvonkysta. Ja tällä viikolla on sitten rampattu taas kerran ultrattavana. Alkuviikosta kävin yksityisellä Femedassa 4d ultrassa. Bruno Cassiatore oli sitä mieltä, että normaalin tyttö siellä pyörii, eikä olisi tuosta kystasta huolissaan. Mittasi kystan puolet pienemmäksi mitä kättärillä rakenneultrassa.

Ja tänään sitten käyty sikiötutkimusyksikössä ultrattavana ja juttelemassa perinnöllisyyslääkärin kanssa. Olivat sitä mieltä, että ultran perusteella kystasta ei tarvitse olla huolissaan, koska kysta on sen verran pieni. Mutta laittoivat lähetteen sikiön pään magneettikuvaan. Mietin vain, että eikös magneettikuvassa tarvitse olla paikallaan..? :p Mitenhän meinaavat että tuo likka pysyisi paikallaan, kun viuhtoi niin vimmatusti tänäänkin. Lääkäri tuskaili muutamaan otteeseen oikein kunnolla :LOL: Toivottavasti päästään ensi viikolla magneettikuvaukseen.. joten sitä odotellessa..
 
Moikka!

Ajattelin tulla kirjoittamaan tänne meille syntyi reilu viikko sitten "hieman" etuajassa pieni tyttö raskausviikolla 28+3 <3
Eli np-ultrassa mitattiin 3,8mm turvotus, joka kulki päästä peppuun ja keuhkoissa oli nestettä ja toivoa ei annettu että vauva tulisi selviämään ja kehotettiin harkitsemaan vakavasti keskeytystä, mutta siihen ei suostuttu jos ei tule muuta selkeätä näyttöä että jokin olisi todella vakavasti pielessä.
Seuraavalla viikolla kromosomitutkimukset joista saimme puhtaat paperit, mutta kävimme seurantaultrissa niskaturvotuksen vuoksi. 15 viikon paikkeilla niskassa oli 15mm turvotus, joka oli vähän lokeromaista, mutta turvotus alkoi hiljalleen laskea ja ultrassa näytti loppuvaiheessa että oli vain löysää nahkaa, eikä turvotusta.
Sitten löydettiin napanuoran blokki jota alettiin seuraamaan ja haluttiin sitten rv 28+2 ottaa osastolle varmuuden vuoksi yöksi ja pistettäisiin kortisonit, jos blokki nyt menisi niin pahaksi että ravinto ja happi ei kulkisi kunnolla vauvalle... Seuraavana aamuna otettiin vauvan sydänkäyrää ja huomattiin että jos tuli pienikin harjotussupistus niin vauvan syke tippui pian perästä ja niin lääkärit päätti että kiireellinen sektio.
Tytöllä oli syntyessään jalkapöytien ja kämmenten päällä turvotukset ja lääkärit päätti että otetaan uudet kromosominäytteet ja tulokset tulivat eilen ja saimme kuulla että meidän pikku tytöllä on turnerin syndrooma. Eikä haittaa yhtään, olen niin onnellinen että pieni jaksoi raskausajan, vaikka lyhyeksi jäikin, ja tyttö voi niin hyvin ja rakkaus häntä kohtaan on jotakin uskomatonta :heart:

Toivotan kaikille hyvää joulua ja hyviä uutisia tuloksien suhteen!

Terveisin Nipsu ja pikku "Ii"
 
  • Tykkää
Reactions: toukka90

Yhteistyössä