hhhh
Itse valmistettua ruokaa alusta asti on noin kolmasosa, toinen reilu kolmasosa puolivalmisteista ja loput eineksiä. Pyrin välttämään eineksiä, koska ne eivät oikein pojalle maistu ja niissä on mielestäni liikaa suolaa 2-vuotiaalle.
Pyrin tekemään isomman erän kerrallaan, esimerkiksi makaronilaatikkoa kolmeksi päiväksi. Meillä tupataan suosimaan muutamia perusruokia ja ne ovat: makaronilaatikko, kalakeitto, pinaattilätyt, kanakastike/kanafile + riisi, perunamuusi + nakit/lihapullat/kalaleike/kalamurekepihvi, kasviswokkia + riisiä. Myös soijasuikaleita käytetään wok-ruuissa. Viikonloppuisin syödään jotain vähän erilaista. Ideat tulevat useimmiten aikakauslehdistä.
Ruokaostokset tehdään Prismasta tai lähikaupasta. Kokolihaa ja järvikalaa syödään suht harvoin hinnan vuoksi. Ruokaostokset tehdään silloin kun jääkaappi alkaa ammottaa tyhjyyttään. Noin kerran viikossa käydään isommilla ostoksilla autolla, muuten täydennellään kävelyreissulla.
Lapset ja aikuiset syövät samaa ruokaa, mutta 2-vuotiaan pojan annoksesta saatetaan jättää pois esim. homejuusto tai voimakas chilimauste. Käytän silti tulisiakin mausteita (kuten currytahna) ruuanlaitossa. Päiväkotipäivän jälkeen minä (äiti) syön pojan kanssa päivällisen, mies ei syö enää illalla lämmintä ruokaa. Istumme silti useimmiten koko perhe pöydän ääressä ja haluamme jatkossakin pitää kiinni siitä tavasta.
Ruokahuollossa sujuu se, että lapsi syö hyvin ja melkein mitä vain, samoin vanhemmat. Se mikä ei suju on se, että ruokaa menee harmittavan paljon biojätteeseen. Pitäisi aina muistaa laittaa ajoissa osa annoksesta pakastimeen. Myös vihanneksia ja hedelmiä ehtii pahentua. Haluaisin syödä monipuolisemmin marjoja ja hedelmiä.
Pyrin tekemään isomman erän kerrallaan, esimerkiksi makaronilaatikkoa kolmeksi päiväksi. Meillä tupataan suosimaan muutamia perusruokia ja ne ovat: makaronilaatikko, kalakeitto, pinaattilätyt, kanakastike/kanafile + riisi, perunamuusi + nakit/lihapullat/kalaleike/kalamurekepihvi, kasviswokkia + riisiä. Myös soijasuikaleita käytetään wok-ruuissa. Viikonloppuisin syödään jotain vähän erilaista. Ideat tulevat useimmiten aikakauslehdistä.
Ruokaostokset tehdään Prismasta tai lähikaupasta. Kokolihaa ja järvikalaa syödään suht harvoin hinnan vuoksi. Ruokaostokset tehdään silloin kun jääkaappi alkaa ammottaa tyhjyyttään. Noin kerran viikossa käydään isommilla ostoksilla autolla, muuten täydennellään kävelyreissulla.
Lapset ja aikuiset syövät samaa ruokaa, mutta 2-vuotiaan pojan annoksesta saatetaan jättää pois esim. homejuusto tai voimakas chilimauste. Käytän silti tulisiakin mausteita (kuten currytahna) ruuanlaitossa. Päiväkotipäivän jälkeen minä (äiti) syön pojan kanssa päivällisen, mies ei syö enää illalla lämmintä ruokaa. Istumme silti useimmiten koko perhe pöydän ääressä ja haluamme jatkossakin pitää kiinni siitä tavasta.
Ruokahuollossa sujuu se, että lapsi syö hyvin ja melkein mitä vain, samoin vanhemmat. Se mikä ei suju on se, että ruokaa menee harmittavan paljon biojätteeseen. Pitäisi aina muistaa laittaa ajoissa osa annoksesta pakastimeen. Myös vihanneksia ja hedelmiä ehtii pahentua. Haluaisin syödä monipuolisemmin marjoja ja hedelmiä.