Todella levottomat yöt 10kk vauvalla

Niin, meidän neiti juuri 10kk täyttävä ei edelleenkään nuku kuin n.1h ja alkaa itkemään sängyssään. Näin menee koko yö.
Hän nukahtaa 21.30 ja ensimmäisen kerran siis kitinää kuuluu jo 22 aikaan... Nyt on vaan niin että tämä äiti on ihan totaallisen loppu valvomiseen. Tällä hetkellä on ihan hyvä vaihe allergioiden kanssa, joten ainakaan ne eivät nyt vaivaa, vaan olenkin huomannut että huutaminen on erilaista. Hän istuu, seisoo, taputtaa, konttaa omassa sängyssään monta kertaa yössä. Kipuitkut erotan kyllä... Hän rauhoittuu aina kun menen laittamaan tutin suuhun ja kippaan takaisin pitkälleen... Mutta tunnin välein tehtynä, ei omaa nukkumista juurikaan ole, sillä unentulo voi kestää itsellä kauankin. ( parikin tuntia, jos kunnolla herään)
Neiti nukkuu omassa huoneessa itsekseen.
Kellään kokemuksia unikoulusta?
Tassuttelu ei meillä auta vaan huuto vaan kiihtyy jos menen tassuttelemaan.
Hän syö vielä 1-2 krt yössä. Niistäkin olis hyvä päästä pois, mutta kiirettä en pidä sillä on niin pieni kokoinen.
Kohtalotovereita?
Miten kauan tämä liikkuminen öisin kestää?
Tytöllä on todettu paljon allrgioita, ja ei ole siis koskaan nukkunut hyvin, mutta nyt alkaa jo omissa voimavaroissa tuntua kun ei ole saanut nukkua 10kk aikana kahta tuntia pidempään yhtäjaksoisesti.
Toiseen huoneeseen meno ei oikeen minulla auta sillä herään silti...
Anteeksi vuodatus... :ashamed: :'(
 
Meillä on kans 10kk ikäinen neiti ja on niin herkässä tuo yöitku, että alkaa jo tuntuun. Nyt tulee ilmeisesti hampaita lisää, niitä on jo 4 ja suu oli tosi piiitkään kipeä enneku hampaat tuli läpi. Mä en vaan jaksa sitä yöllistä hyssyttelyä, valvomista ym ja mene siitä mistä aita matalin; otan viereen ja tissi suuhun. Saapahan ainakin kaikki nukuttua, vaikka ite huonosti nukunkin näin..

Meidän neiti on nukkunut 3 yötä kokonaan heräämättä joskus 7-8kk ikäisenä, mut nyt ei oo tietoakaan muutaman tunnin pidemmistä unista yöllä. Väsyttää ja tympii. Ja vielä kun lapsella on ihan hirveen kova ääni, oikein rääkyy, niin ei siinä jaksa yöllä oikein huumori riittää. Väsynyt olen, myönnetään..
 
Meillä on kans yöt levottomia, poika kohta 9kk. Yleensä heräilee juuri n. tunnin välein, joskus ei mene kuin 10 min. kun herää itkemään, vaikka hetkeä aikaisemmin ollut täydessä unessa. Toisaalta saattaa nukkua melkein pari tuntia putkeen. Yöt on ollut levottomampia nyt kuukauden päivät, mutta ei ne yöt koskaan ole olleet mitään helppoja. Pienempänä oli ilmavaivat häiritsemässä ja sitä ennen vuorokausirytmi oli päälaellaan. Meillä kans poika yöllä hääräilee kaikenlaista pinnasängyssä (istuu, konttailee, yrittää nousta ylös) ja kun kyllästyy rupeaa sitten itkemään.

Minäkään en tosiaan ole nukkunut kovinkaan hyvin yöunia kohta 9kk (jos loppuraskaus aikaa ei oteta huomioon) ja alkaa olemaan yöllä sekä päivälläkin vaikea nukahtaa. Päivät menevät välillä kyllä kuin usvassa ja alkaa voimat olemaan finaalissa huonosti nukuttujen öiden takia.

Unikoulua ollaan ajateltu, jos vain saataisiin tuo jätkä vielä syömään kunnolla iltasella. Tassuttelu ei meilläkään tuota oikein tulosta, hirmuinen huuto vain alkaa ja väsyneenä sitä ei oikein jaksa kuunnella.

Jos tuntuu, että alat olemaan todella väsynyt ja voimat lopussa, ota ihmeessä yhteys neuvolaan. Itse ainakin sain puhelinnumeron sellaiseen kuin lapsiperheiden varhainen tuki ja kotipalveluun. Saa nähdä saako tuota kautta minkälaista apua...

Tsemppiä kaikille samoista ongelmista kärsiville!! :hug:
 
Tuolla olinkin aloittanut vuodatusketjua kun en tätä aloittamaasi huomannut, viivi ja vagner...

Meillä tyttö siis 10 ja puoli kk ja vaikka nukkuminen on ollut katkonaista viimeiset 3 kuukautta, nyt alkaa homma karata käsistä ihan kokonaan.. toissa-aamuna luulin että yö oli mennyt huonosti kun tyttö kiljui kerran tunnissa, mutta eilen alkoi nuha ja viime yö meni sellasissa 15-20 minuutin pätkissä. Tuntui että kohta lähtee järki. Välillä itku lakkasi heti sylissä ja tyttö nukahti välittömästi, välillä syliin nostaminen vaan pahensi kiljuntaa. Maito ei kelpaa, vieressä nukkuu yhtä huonosti ellei huonommin kuin omassa pinnasängyssä.

Kyllä nämä päivät tässä menee kun vaan turtana suorittaa, mutta ei tätä menoa kauaa jaksa. Kaihoisana ajattelen niitä öitä kun tyttö heräsi vain noin viisi kertaa, nyt se tuntuis luksukselta.

Lisäksi vaivaa itsäni juuri tuo ylivirittyneisyys, ja uneen takaisin pääsy on vaikeaa kun koko ajan kuuntelee ja jännittää milloin tyttö alkaa mesuta.

 
Sama tilanne meilläkin. 9,5kk on tämä mamma nukkunut maksimissaan 3 tunnin pätkää. Poika on ollut alusta asti huono nukkumaan ja sama jatkuu yhä. Neuvolassa sanottiin eilen, että tähän ei auta kuin aika. Unikoulua ollaan koitettu, mutta meidän pojalle tassuttelu ei toimi, enkä kovin pitkäkestoisesti ole jaksanut sitä harjoittaakaan (muutaman yön vain), kun en itse tämän univajeen keskellä ole sitä jaksanut....Nyt menen myös siitä mistä aita on matalin, eli otan viereen omasta sängystä, jos alkaa kovin mesoamaan. Tissittelyn lopetin vähän aikaa sitten, se kyllä harvensi heräämisiä. Ennen herättiin tunnin välein tissille, nyt parin tunnin välein vain. Pulloa annan kerran-pari yössä, mutta en stressaa siitä, koska poika on niin pienikokoinen.

Voimia kaikille! :hug: Ajan kanssa viimeistään mekin päästään nukkumaan!
 
Joo ehkä joskus sitten ensi vuonna saadaan nukkua....

Mietin jo että pitäiskö viedä lääkäriin. Viime yönä ei suppo ainakaan auttanut yhtään, joten en usko että on kipuileva.

En minäkään mitään unikouluja halua pitää, onhan se normaalia että näitä huonounisia vaiheita tulee ja menee, muttei ne yhtään hauskempia ole vaikka sen järjellä ymmärtää ettei tämä ikuisesti kestä...

Neuvolastakin sanotaan vaan että 'unikoulua unikoulua' kun mainitsen että on levottomat yöt. Olisi paljon mukavampi kuulla että lapsi kasvaa ja oppii uusia asioita joka päivä ja se voi joillakin lapsilla aiheuttaa rajumpia unihäiriöitä kuin toisilla.

Mieskin vaan vittuilee että varmaan lapsi ei saa ruokaa tarpeeksi / ulkoile tarpeeksi / liikaa leluja (no ei tod.) / saa tietokoneesta säteilyä joka tekee ylivirkeäksi (**ttu hallooooo)

Ihana silti kuulla ettei ole yksin ongelman kanssa..

Tsemppiä tosiaan kaikille...

Muokkausta.. meillä ei tytöllä edes mitään allergioita, ei ruoansulatusvaivoja eikä ihottumia. Päivisin on ihana pieni iloinen ja aktiivinen touhottaja.
 
Me käytiin lääkärissä jossain vaiheessa noiden univaikeuksien takia, kun tosiaan heräiltiin n. tunnin välein ja nuhaisena jopa 15 min välein. Siellä tämä paljon unikouluja pitänyt ja lasten uniongelmia vuosikymmeniä tutkinut lääkäri totesi, että jos lapsi heräilee vielä 1-vuotiaana niin 70 % todennäköisyydellä heräilee vielä 5-vuotiaanakin! Unikoulut pitäisi pitää hänen mukaansa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, kun 1-vuotiaalla on jo melko vakiintuneet tavat ja koulutus on silloin paljon vaikeampaa.

Lempeämpiäkin keinoja voi käyttää, meillä on unipussista ollut melko paljon apua. Välillä nukuttiin jo hyvin, nyt taas näyttää siltä että heräillään n. 5 krt/yö ihan vain kun halutaan äitin viereen nukkumaan, joten keräilen tässä voimia unikoulua varten. Ei meillä ainakaan nuo yöhälyt ole ihan itsestään menneet ohi, vaikka kyllä aina vähentyneet jonkin verran kun se pari viikkoa on uusinta taitoa treenailtu.
 

Yhteistyössä