Tila-autoista kommentteja

Eli jos jätetään nämä ns Jenkit ja kalliimmat (25 000e+) merkit pois, niin mitä tila-autoa suosittelet 5 henkiselle urheilulliselle perheelle, joka ei hirveäst matkustele, lähinnä työ-kauppaväli ajoa, mutta myös parit isot jääkiekkokassit jne pitää heittämällä kyytiin mahtua.

Yksi lapsista käyttää vielä korokeistuinta pari vuotta ainakin.

Eli hintaryhmässä Citroen, Nissan jne...mikä olis "paras"?

Ja kokemuksia plussat ja miinukset :D
 
käytetyistä löytyy mukavasti. meillä toyota, rekisteröity 7hengelle ja on hyvä käytä'nnöllinen ,tilava ja mukava ajettava ! Ei tartte takarivi penkkejä laskee välttämättä alas kun 5-7 henkilöä lähtee tien päälle.takana riiitävädti tilaa vaunuille ja isoille kasseille :) käytetyistä löytyy 8.000-ylöspäin
 
Turvallisuus
Kertokaahan tila-autoa tai vastaavaa harkitsevalle, miten tuo matkustamon sisäinen turvallisuus on tila-autoissa huomioitu? Tarkoitan sitä, että kolarin sattuessa tavarat eivät lentele sinne tänne matkustajien päälle.

Farkussa saa vielä tavaratilan ja matkustamon välille koiraverkon, jos tavarat eivät aina mahdu suojapeitteen alle, mutta mites nämä tila-autot, joissa penkit ovat mahdollisesti irrotettavia tai kasattavia? Eikös aika monet laita esim. vaunut yhden penkin paikalle ja viereisellä penkillä istuu joku? Onko siellä jotain turvavöitä, joilla tavarat sidotaan paikalleen ? Entäs jos on paljon pieniä nyssäköitä, miten ne saa pysymään paikallaan?

Meillä olisi tarvetta tila-autolle, mutta vielä ei olla sellaisia käyty katselemassa ja osasyynä on se, että emme ole vielä siviilissä törmänneet autoon, jossa tämä asia olisi ratkaistu. Matkustamossa hujan hajan lentelevät tavarathan ovat kuitenkin paljon suurempi riski kuin vaikka puuttuva turvatyyny.
 
TURVALLISUUS

Itse ostimme Chevrolet Suburbanin vm -95. Jossa "koiraverkko" eli väliseinä ja kun kuorma-autoksi rekisteröity niin myös "vyöt" ym takatilassa. Näppärä! Ei tarvitse takapenkeille laittaa muuta kuin matkustajat :D Ja se tavara tila on todella suuri. Meillä 5 hengen, mutta myynnissä myös 7-hengen autoja, jolloin myös ns. väliseinä pakollinen! Ja koiran omistajille tiedoksi että myös taka-tilassa on ilmastointi! Tilaa on myös ruhtinaallisesti pikku-tavaroille ja mukitelineitä löytyy todella paljon! Hintaa tuollaisessa 20 000 euron molemmin puolin! Mutta ovat tosiaan kuorma-autoiksi rekisteröityjä! Ei ajoneuvon käyttöveroa, vain diesel vero n. 120-140 euroa vuosi! Todellinen tila-ihme!
 
mietiskelen
Tuli vain mieleen, että kun farmareissa on se suojapeite, minkä saa tavaroiden päälle, ja jos sen alla on esim. vaunut, niin se suojapeite tuskin estää niitä vaunuja lentämästä matkustamon puolelle, jos oikein kova jarrutus tulisi tai auto kaatuisi. Taitaa melkein yhtä "turvallista" olla kuljettaessa vaunuja tila-auton tavaratilassa. Tällaista vain pohdiskelen... :)
 
Turvallisuudesta: Meillä on tila-auto Pontiac Transport. Kun ottaa takimmaiset penkit kokonaan pois niin lattiaan jää penkkien kiinnikkeet, niin niihin voi esim. "kuoramaus vöillä" laittaa lastin kiinni. Kiinniitäminen tietysti vie aikaa, mutta olen esim pöytää purettuna ihan suosiolla kuljettanut niin, ettei lähde äkki jarrutuksessa liikkeelle, lisäksi oli käytössä auton turvavyöt. Voishan se kuormausvyö olla vaik valmiina, aina jos tarvii vaunut ja rattaat usein kuljettaa mukana.

 

Yhteistyössä