Tietääkö joku kitarisaleikkauksesta? Milloin se on tarpeen lapselle?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Poikani 3,5 v aloitti kerhon elokuussa ja neljän kk aikana on sairastanu 5 eri flunssaa (tätä ennen oli aina terve). Lisäksi nyt syksyn aikana on alkanut kuorsaus ja varsinkin flunssan aikaan hänen on vaikea hengittää yöllä. Nyt noin 4 kk ajan epäilen hänellä lisäksi uniapneaa, sillä hänen hengityksensä katkeilee max. 10 sekunniksi useamman kerran yössä.

Hänen isällään on todettu obstruktiivinen uniapnea (eli rakenteellinen uniapnea) lievänä, ei siis johdu ylipainosta, siihen ei voi vaikuttaa, kun on rakenteellinen. Ainoa hoitokeino on siis kyljellään nukkuminen. Mieheltäni on leikattu kitarisat lapsena. Hän ei muista miksi.

Lisäksi nyt on menny kuukausi niin, että poika ei suostu syömään juuri mitään, vain pehmeät ruuat menevät ja pieninä määrinä. Ja valittelee vatsakipuja.
 
Vie kunnon lääkärille, korva-nenä ja kurkkulekurille.
Hän osaa määrittää tarpeen, onko kitarisaleikkaus tarpeellinen.

Meillä tyttösellä oli aika samat oireet. Lääkäri päätyi leikkaamaan kitarisan sekä nielurisat.
Nielurisat olivat ihan silminnähden turvoksissa, kitapurjetta ei nielussa näkynyt laisinkaan.
 
Meillä yksityinen korvalääkäri totes kitarisan isoksi ja laittoi leikkauslähetteen. Kirurgi totesi leikkauksen jälkeen että on nähnyt tuhansia enkä jopa kymmeniä tuhansia kitarisoja mutta ei kovin montaa yhtä isoa kuin lapsellani oli. Lapseni oireena oli siis jatkuva nenän valuminen ja korvavaivat (liimakorvat). Siihen loppui nuhat mutta valitettavasti korvien putkituksia on tarvinnut senkin jälkeen!
 
[QUOTE="Ilona";22791945]Kuulostaa siltä, että tapaus on selvä kuin pläkki, ja leikkaus tarpeellinen. Hakeudu korva-nenälääkärin vastaanotolle.[/QUOTE]

Niin julkisella puolella tuo ei onnistukaan ihan tosta noin vaan vaan lähetteellä. Ja muutenkin tk-lääkärit ei välttämättä osaa tulkita näitä asioita tarpeeksi hyvin että lähetteen kirjoittaisivat. Nimim.kokemusta on! Suoraan vaan yksityiselle ja suoraan erikoislääkärin puheille. Oon niin monessa asiassa huomannut ettei arvauslääkäri osaa tulkita erikoislääkärin osa-alueita yhtään joten sen vuoksi käytän lapsiani ainoastaan yksityisellä jatkossa!
 
*-*
Kannattaa mennä yksityiselle ja pyytää että leikataan polttamalla. Mulla leikattiin aikuisiällä polttamalla (ei veitsellä) ja paranee paljon nopeammin. Miinuksena vaan se, että vasta leikkauksen jälkeen mulla on tullut joka flunssassa myös korvatulehdus. Ja leikattiin sen vuoksi että molemmat puoliskot olivat niin turvonneet / kasvaneet ettei ruoka mahtunut kunnolla kurkusta alas.
 
"heta"
Pojalta leikattiin molemmat risat nelivuotiaana, "oireita" oli toistuvat kurkkukivut/tulehdukset kurkussa, kaamee kuorsaus, honottava=tukkonen ääni, sit oli aina ihan hikipäissään nukkuessa ja hengitys katkeili joka yö. Leikkaukseen loppui nuo vaivat!
Kurkkutohtorilla me käytiin, ei ne tk:ssa nähny ees sitä kitarisaa ku ei siellä oo kunnolllista vekotinta siihen tähystykseen, yksityisellä löytyi heti jättimäinen kitarisa joka jotenkin peitti nenäonteloa ( en muista tarkemmin mitä se lekuri asiasta selitti...)siten ettei esim. flunssassa räkä vaan tullut nenästä, poika ihan tukossa mutta räkä vaan jumi aina jossain.
 

Yhteistyössä