Tiesitkö tämän jehovan todistajista?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Heti alkuun haluan sanoa, että on oikeasti olemassa jehovan todistajia, jotka ovat aidosti onnellisia ja tyytyväisiä ihmisiä ja saavat yhteisöstä turvaa ja oikeasti nauttivat elämäsään.

Olen eronnut jehovan todistajista hieman alle vuosi stten ja käyn läpi suurta prosessia. Elämä alkaa pikkuhiljaa tasaantua. Mua helpottaa, että myös mun vanhin vei on eronnut yhteisöstä ja saan hänestä turvaa ja apua. Syy miksi kirjoitan tämän tänne on se, että koittakaa oikeasti olla armolisempia jehovan todistajia kohtaan, sillä he saavat aika paljon kuraa niskaansa. Heidän elämä on oikeasti aika vaikeaa. Mulla on todella paha mieli monen entisen ystäväni puolesta, jotka edelleen kuuluvat yhteisöön.

Monelle jehovan todistajiin kuuluminen on kuitenkin taakka ja häpeä. Mä tiesin jo nuorena, että en koskaan tule olemaan sairaanhoitaja tai opettaja, vaikka olisin halunnut. JT ei saa kouluttautua toisen asteen koulutusta pitemmälle. Tavallaan kyllä saa, mutta sitä katsota hyvällä.

Suurin osa JT:stä elää taloudellisesti vaikeassa tilanteessa. Sanoisin näin, että JT:t on persaukista porukkaa suurin osa. Kai tämä selittyy pääasiassa sillä, että suurin osa ei kouluttaudu toista astetta pitemmälle (pienet palkat) ja taloustieto on kaikella tavalla heikkoa, koska koulutusta ei pajon ole ja politiikkaa ja taloutta ei mielellään saisi seurata. Moni kuitenkin kärsii heikosta itsetunnossa ja purkaa tätä materian kautta. JT porukalla on yleensä PALJON merkkivaatteita ja moni pieni lapsi on jo yltäpäältä logoprinteissä. Auto on usein statussymboli ja kuten myös minulla ja miehelläni aikoinaan oli tuloihimme nähden aivan liian kallis auto. JT asuu mieluummin vuokralla, mutta ajelee päheällä autolla. Moni JT kuitenkin hankkii omistusasunnon, jonka sisustamiseen panostetaan erittäin paljon. Kaikki mikä näkyy ulospäin on tärkeää. Suurimmalla osalla ei ole tähän varaa. Ylivelkaantuminen ja luottotiedottomuus on yleisempää JT porukan keskellä, kuin monissa muissa yhteisöissä.

Jo pienille lapsille luetaan lapsille suunnattua kirjaa, jossa puhutaan mm. demoneista ja itsensä koskettelusta. Teinelle opetetaan, että itsensä koskettelu on suuri synti.

Avioseksi on rajoitettua. Suuseksiä ei saa harrastaa, eikä peppuseksiä. Mitään seksivälineitä ei saa käyttää ja kaikenlainn pienikin irstaus on syntiä. Ääntelehtiä ei mielellään saa, sillä se on irstasta. Seksi kuuluu avioliittoon ja sitä voi kyllä harrastaa, mutta kaiken on oltava mahdollsimman neutraalia.
JT miehistä yllättävän moni katsoo pornoa. Jos se tulisi yhteisössä esiin, joutuisi teostaan välittömästi tilille.

Etenkin nuoret JT naiset kärsivät erittäin heikosta itsetunnosta, vaikka näyttävät ulospäin määrätietoisilta.

Suurin osa JT:stä on kuitenkin erittäin ystävällisiä ihmisiä ja yhteisö kehottaa jäseniään olemaan huomaavaisia kaikkia ihmisiä kohtaan. Jos saat naapuriksesi JT perheen, niin todennäköisesti heistä ei koidu koska mitään ongelmia.
 
vierailija
vierailija
Suurin osa JT:stä on kuitenkin erittäin ystävällisiä ihmisiä ja yhteisö kehottaa jäseniään olemaan huomaavaisia kaikkia ihmisiä kohtaan. Jos saat naapuriksesi JT perheen, niin todennäköisesti heistä ei koidu koska mitään ongelmia.
Se hyöty naapurista asuvista oli, ettei muut jehovat sen jälkeen käyneet soittelemassa ovikelloa ja tarjoamassa lehtiään. Mutta heidän lapsensa aina suuttuessaan uhkasi, että harmageddoni tulee ja vie teidät! Perheen aikuiset oli ihan mukavia, olivat kyllä hieman kapinallisia heidän piireissään.
 
vierailija
Miksi jehovantodistajia kohtaan pitäisi olla armollisia, niin kuin ap kirjoittaa? He tyrkyttävät väärää oppia, väärentelevät Raamattua ja ovat tungettelevia, käyvät kiellosta huolimatta soittelemassa ovikelloa vähintään viikoittain. Ihmisillä on syytäkin vihata heitä.
 

Yhteistyössä