The ketju

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kepsis
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Status
Viestiketju on suljettu.
394992_10151157177743479_753353607_n.jpg
 
:wave: auttakaa avutonta... Onkos kukaan tehnyt piparkakkutaloa? Onko se heleppoa ? :)

Mä olen tehnyt kymmeniä; taloja, kirkkoja, mökkejä..:xmas:

Se on helppoa kunhan muistaa pari perusasiaa: ole tarkka kaavojen kanssa, että seinät ovat suorassa kun leikkaat ne taikinasta. Tarvittaessa "suorista" niitä paistamisen jälkeen raaputtamalla ylimääräisiä kohtia pois.
Kun kokoat talon, raaputa talon alustaan ( siis siihen piparipohjaan..) sivuseinien kiinnityskohdat, niin ei nurkat harita.

ja ole tarkkana sokerin kanssa: kun kiinnität jotain sokerilla se on ja pysyy :D Eli suunnittele vähän ensin mihin kohtaan kiinnität ja vasta sitten kasta osa sokeriin. Se mikä jää häiritsemään ( esim. ne harittavat nurkat ), on helppo piilottaa vaikka pikeerillä :saint:
 
Mä olen tehnyt kymmeniä; taloja, kirkkoja, mökkejä..:xmas:

Se on helppoa kunhan muistaa pari perusasiaa: ole tarkka kaavojen kanssa, että seinät ovat suorassa kun leikkaat ne taikinasta. Tarvittaessa "suorista" niitä paistamisen jälkeen raaputtamalla ylimääräisiä kohtia pois.
Kun kokoat talon, raaputa talon alustaan ( siis siihen piparipohjaan..) sivuseinien kiinnityskohdat, niin ei nurkat harita.

ja ole tarkkana sokerin kanssa: kun kiinnität jotain sokerilla se on ja pysyy :D Eli suunnittele vähän ensin mihin kohtaan kiinnität ja vasta sitten kasta osa sokeriin. Se mikä jää häiritsemään ( esim. ne harittavat nurkat ), on helppo piilottaa vaikka pikeerillä :saint:

eikös se niin mennyt että parempi kun osat on pikkuisen yli-isoja kuin liian pieniä.
 
eikös se niin mennyt että parempi kun osat on pikkuisen yli-isoja kuin liian pieniä.

ehdottomasti kannattaa jättää vähän "saumanvaraa" niin ei jää katto liian pieneksi :whistle:
Mä olen viime vuosina tehnyt kaavat itse ja aikamoisia kömmmähdyksiä siellä on sattunut :D
Niin ja taikinaa kannattaa olla reippaasti, ihan varmuuden varalta ( syömis ja kömmähdys-varat ) :saint:
 
  • Tykkää
Reactions: kepsis
ehdottomasti kannattaa jättää vähän "saumanvaraa" niin ei jää katto liian pieneksi :whistle:
Mä olen viime vuosina tehnyt kaavat itse ja aikamoisia kömmmähdyksiä siellä on sattunut :D
Niin ja taikinaa kannattaa olla reippaasti, ihan varmuuden varalta ( syömis ja kömmähdys-varat ) :saint:

minen oo voinu syödä oikein koskaan piparkakkutaikinaa :x Mutta raaka sika-nauta on herkkua :attn:
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä