The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Softy
Kaupan hyllyltä löytyy vihreitä, tummia ja mustia oliiveja. Vihreä oliivi on marjan raaempi versio. Oliivi muuttuu sitä tummemmaksi mitä kauemmin sen antaa kasvaa puussa.

Tasaisen mustaa oliivista ei luonnostaan tule, vaan mustat oliivit ovat värjätty vihreistä. Loppusilaus värille saadaan aikaiseksi rautaglukonaatilla, jonka koodi on E 579. E-koodin nähdessään monella kuluttajalla nousevat karvat pystyyn.

  • Tämä rautaglukonaatti on hyväksytty elintarvikkeen väriaine. Se on käynyt turvallisuusarvioinnin läpi ja on siis sallittu väriaine, rauhoittelee elintarvikekemian dosentti Velimatti Ollilainen Helsingin yliopistosta.


Oliivipurkin tuoteselosteessa on esillä koodi E 579, jos oliivi on värjätty.

  • Monelle kuluttajalle rautaglukonaatti saattaa kuulostaa karmealta, mutta todellisuudessa se ei sitä ole. Pidän tätä hyvin turvallisena väriaineena. Sen molemmat ainesosat ovat luontaisia, ja niitä löytyy elintarvikkeista muutenkin.


Ruotsalaisen ruokakirjailijan Mats-Eric Nilssonin kirja Aitoa ruokaa on nostanut Suomessakin suuren lisäainekeskustelun. Dosentti Ollilainen haluaa muistuttaa, että Suomessa moni ruokaan liittyvä asia on paremmin kuin monessa muussa maassa.
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä