Tekisitkö ls-ilmoituksen?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"Vieras"
[QUOTE="mö";27011366]no oleellisin tässäkin on se MIKSI lapset ovat yksin kotona???[/QUOTE]

No miten se tulipalo tai muu onnettomuus katsoo syytä miksi lapset ovat yksin? Että "ai vanhemmat onkin vain töissä eikä ryyppäämässä, no en sitten sytytäkään taloa palamaan" tms.
 
"mö"
[QUOTE="Vieras";27011424]No miten se tulipalo tai muu onnettomuus katsoo syytä miksi lapset ovat yksin? Että "ai vanhemmat onkin vain töissä eikä ryyppäämässä, no en sitten sytytäkään taloa palamaan" tms.[/QUOTE]

just... eiköhän kouluikäiset pidä opettaa jo miten paetaan palavasta talosta... kyllä meillä ainakin on kaikki keskenään, kun olen töissä yövuorossa... eipä koululaisille oo muuta vaihtoehtoo tässä maassa!! ja en oo niin rikas, että olis vara palkata yöksi hoitaja, ai niin ja sekin vielä, että kaikki ei oo yhtä onnekkaita, että saa pitää puolisonsa elämänsä loppuun asti lasten ja omassa elämässä vaikka kuinka molemmat olis halunnu...
 
"vieras"
[QUOTE="mö";27011758]just... eiköhän kouluikäiset pidä opettaa jo miten paetaan palavasta talosta... kyllä meillä ainakin on kaikki keskenään, kun olen töissä yövuorossa... eipä koululaisille oo muuta vaihtoehtoo tässä maassa!! ja en oo niin rikas, että olis vara palkata yöksi hoitaja, ai niin ja sekin vielä, että kaikki ei oo yhtä onnekkaita, että saa pitää puolisonsa elämänsä loppuun asti lasten ja omassa elämässä vaikka kuinka molemmat olis halunnu...[/QUOTE]

5-vuotias ei ole koululainen. Päivähoidon pitäisi siis toimia. Ja vuorotöitä tekevä yh voisi vaihtaa työpaikkaa tai tehdä lyhennettyä päivää, mikäli mahdollista.
 
"Vieras"
[QUOTE="vieras";27011909]5-vuotias ei ole koululainen. Päivähoidon pitäisi siis toimia. Ja vuorotöitä tekevä yh voisi vaihtaa työpaikkaa tai tehdä lyhennettyä päivää, mikäli mahdollista.[/QUOTE]

Eikä todellakaan ole koululaisenkaan vastuulla pelastaa 5-vuotiasta palavasta talosta!!! Ihmeen vastuutonta tuohua, ei voi käsittää ettei ihmiset osaa järjestää asioita niin, ettei lasten tarvitsisi olla yksin öitä. Ei voi käsittää.
 
sdf
Minuakin kiinnostaisi tietää, miksi lapset ovat yksin. Jos syy on joku tosi pätevä tms. ja vanhemmat ovat itsekin ihan huolissaan, että miten toimia, niin en tekisi ilmoitusta vaan yrittäisin auttaa heitä muilla keinoin. Mutta jos vanhempia ei vain kiinnosta ja huitelevat missä sattuu, niin tekisin heti.
 
No en tekis. Lastensuojelulla ei ole resursseja puuttua kaikkiin oikeasti vakaviin tapauksiinkaan. Tuo karhujen pelkääminen on vähän sama kuin jos kaupungissa asuvasta tehtäisiin ilmoitus sillä perusteella, että voi jäädä auton alle, kun kerran niitä on liikkeellä.

Lasten ei kuuluisi olla yksin yötä kotona, se on selvää, mutta siltikään en tekisi ilmoitusta. Anonyymit ilmoitukset johtavat vain siihen, että perheen mahdollista kehnoa tilannetta aletaan vanhempien toimesta entisestään salailemaan ja silloin apu ei ainakaan mene perille.
 

Yhteistyössä