te keillä kolme lasta (raskaus-/synnytysasiaa)

  • Viestiketjun aloittaja pimpulaaa
  • Ensimmäinen viesti
dewf
Raskauden- ja synnytyksen kesto kaikissa sama. Kaikki kolme syntyivät rv 40+0 ja synnytyksen kesto kaikilla noin 15 tuntia. Kaksi poikaa ja yksi tyttö. Tyttöraskaudessa voimakkain pahoinvointi. Muuten ei eroja.
 
"kolmio"
Kaikki kolme poikia, raskauden kesto 38-39 viikkoa, synnytykset nopeita eka 3,5 tuntia, toka 1 tunti, kolmas 3 tuntia. Kahdesta ekasta oksensin ekan kolmanneksen, mutta kolmannesta en. Mitäs muuta haluat tietää :)
 
"mau"
1. Raskaus oli helppo, ei mitään oireita milloinkaan. Poika syntyi laskettuna päivänä 8h synnytyksen jälkeen alateitse (kuten kaikki). Painoa ei tullut yhtään extraa.

2. Raskaus oli kamala, oksensin niin että olin alkuraskauden tipassa. Selkä- ja liitoskivut kamalia. Käynnistettiin vko 42, synnytys kesti 14h ja oli kamala! Poika tuli silloinkin. Painoa tuli +5kg jotka lähti helposti.

3. Raskaus oli helppo, vähän liitoskipuja ja loppuaikana supisteluita. Käynnistettiin vko42 ja oli helppo, 6h ja poika oli sylissä. Painoa tuli +10kg ja paloivat tosi nihkeästi pois.
 
1. pientä etovaa oloa alkuun, muutaman kerran oksensin, selkäkipuja. Poika synty rv 41+4, synnytys alko supistuksilla. Epiduraali + ilokaasu. Synnytyksen kesto ~11h josta ponnistus 1h40min, avotarjonta.
2. Oksentelua reippaasti yli puolenvälin, synnytys käynnisty vesien menolla ja tyttö synty rv 39+6. Synnytyksen kesto kaikkinensa alle 3h. Pari huikkaa ilokaasua otin.
3. Pientä ällötystä sillon tällön. Poika synty rv 40+4, synnytyksen kestoksi merkattu 6h mut en tiiä mistä laskettu, kun supistukset oli säännöllisiä vasta ponnistusvaiheessa (3min) eikä sillonkaan kipeitä. Luomusynnytys.
 
dippi
Tyttö, poika, poika. Yhteistä: pahoinvointi voimakasta alussa ja lopussa, syntyneet rv41 tasan tai pari päälle, kaikki synnytykset vauhditettuja (16h, 8h ja 9h), vauvat isoja (4070g, 3985g, 4990g).

Eroa: keskimmäinen oli helpoin, viimeinen kamalin. Oma kroppani oli aivan uuvuksissa, synnytys oli helvetillinen.
 
Nuorinkin on jo 9 vuotias, joten alkaa olla unohtunut yksityiskohdat, mutta lyhyesti kyllä oli paljon helpompaa olla raskaana parikymppisenä kuin kolmekymppisenä. kahdella ekalla on ikäeroa 15 kk ja iltatähti syntyi sitten 7 vuotta myöhemmin ja kyllä sen huomas, että oli vanhentunut!
 
"lissu"
Viimeisimmässä raskaudessa vaikeammat liitoskivut kuin aiemmissa. Vauvat olleet samankokoisia (n. 3,2 kg). Viimeinen synnytys oli vaikein, koska ponnistusvaihe kesti niin pitkään.
 
xsxs
Kaksi poikaa ja tyttö. Raskaus samanlainen kaikissa, jonkin verran huonoa oloa alussa, kolmannen kohdalla huomasi ettei ollut enää nuori, lopussa oli liitoskipuja. Syntyivät 38+6 -39+6, keskimmäin oli kiireisin. Eka synnytys alkoi supistuksilla, kesto 7h. Toinen ja kolmas alkoivat vesien menolla, kesto 3h, etenivät tosi vauhdikkaasti sen jälkeen kun kunnolla alkoivat. Eka oli pienin vajaa 2, 5kg, kolmas kilon ekaa isompi ja keskimmäinen siltä väliltä.
 
Vierass
Eka raskaus järkky pahoinvointi lähes koko raskauden. Tyttö syntyi 41+6. Avautumisvaihe kesti n vuorokauden, ponnistus 13min. Toisessa raskaudessa pahoiointia oli muutama kuukausi ja loppuraskaus meni ihan ok, 39+3 syntyi. Utumisaihe joku 8 tuntia ja ponnistus 11min. Poika
Kolmas raskaus samanlainen kuin toinen. Lapsen ison koon vuoksi suunniteltu sektio 39+2. Poika.
Kaikissa raskauksissa ollut liitoskipuja puolenvälin paikkeilta pahenevasti.
 

Yhteistyössä