Mä teen kaikki (kotona syötävät) soseet itse... hoitolaukussa kulkee mukana valmispurkkeja. Mä teen niin, että keitän kerralla kattilallisen vihanneksia (esim. kymmenen perunaa, pussillinen porkkanoita ja pussillinen pakastemaissia). Sit jätän osan keitinvedestä, ja soseutan sauvasekoittimella. Mulla on kotona kuusi muovista jääpalamuottiastiaa, eli lusikoin niihin sitten sosetta ja laitan muottilevyt pakkaseen. Seuraavana päivänä irrotan sosekuutiot muoteista ja kaadan kuutiot minigrippussiin ja laitan sit takas pakkaseen. Minigrippussien päälle kirjoitan aina, että mitä sosekuutioita siellä on (esim. parsa-peruna, maissi-porkkana, kesäkurpitsa-kukkakaali). Yhdellä ruualla annan 3-5 kuutiollista sosetta, ja eri makuisia saa mukavasti sekoittamalla näitä tyyliin yksi "vihreä kuutio" ja kaksi "oranssia". Nyt kun meillä jo syödään lihojakin, olen keittänyt kanaa ja nautaa (erikseen) kattilassa ja soseuttanut ne, ja lisään sitten kasvisten joukkoon yhden tuollaisen lihakuution.
Pakastettuna vihannekset säilyvät hyvinkin muutaman kuukauden...jääkaapissa kun ei oikein vuorokautta pitempään (etenkään jos soseuttaa korvikkeeseen, itse siis soseutan keitinliemeen).