Te, joiden lapsilla ollut korvatulehdus ?

Onko ollut vielä kuumetta antipiootin jälkeen ? Entä onko kaivanut korviaan vielä sen jälkeen ? Meillä pojalla loppu kuuri pari päivää sit ja lämpöa on 37,6-38,0 välillä. ja kaivaa toista korvaansa. Miten, mihin lämpöön annatte panadolia ?

Kiitos :hug:
 
Meille sanottiin, että lämpöä lapsella on vasta kun mittari näyttää yli 38 astetta ja kuumetta kun mittarissa on yli 38,5. Eli ei ihan mene samalla tavalla kuin aikuisella. Ja kuumelääke on tarpeeseen vasta kun on yli tuon 38,5 asteen jollei muuta vaivaa ole ja lapsii on virkeä. Näin olen itsekin tehnyt. Meillä todettiin korvatulehdus ihan kuun alussa ja jälkitarkastuksessa kaikki ok, mutta silti poika edelleen haroo korviaan (sama juttu tutun lapsella), joten kai se harominen sitten vaan "jää päälle". :)
 
meille sanottiin että jos on yli 37,5 on lämpöä. ja jos on yli 38 on kuumetta ja tarvii kuumelääkettä. meillä oli nyt äsken kun mittasin, 38 astetta. ja haroo korvaansa. mutta varaan ajan jälkitarkastukseen. jännä juttu että tosta kuume asiasta kuulee aina eri juttuja.
 
Minusta tuntuu ettei tulehdus ole nyt mennyt ohi kuurilla. Meillä ei ainakaan enää kuurin jälkeen ole kaivellut korviaan, eikä ole ollut kuumettakaan. Kannattaa käydä näyttämässä korvat varmuuden vuoksi.
 
Joo meilläkin oli amorion-kuuri, jolla korvatulehdus ei sitte talttunut. Kannattaa käydä vielä näytillä! Ei se mene hukkaan, sillä jos korvat todetaan parantuneiksi niin ei tarvitse sitten enää sitä jälkitarkastusta...
 
Meillä kävi myös niin, että poika söi kuurin, mutta kova nuha jatkui edelleen (kuume ei noussut missään vaiheessa korvatulehduksen aikana ) ja poika haroi korviaan. Varasin siin uuden ajan lääkärille (kaksi viikkoa kuurin aloittamisesta) ja lääkäri sanoi, että vastaisuudessa kannattaa odottaa rauhassa. Tuossa vaiheessa korvat eivät ole joka tapauksessa parantuneet kunnolla eikä voi varmaksi sanoa onko kuuri tehonnut. Meillä tosin näytti korvat paremmilta niin uutta jälkitarkastusta ei tarvittu ja poika parani muutaman päivän päästä nuhastaan.
 
Kuume lääkettä saa antaa, jos lapsi on kovin kivulias ja jälkitarkastus on yleensä pitkän ajan päästä, kun antibiootti vaikuttaa elimistössä vielä jonkun tovin, vaikka kuuri onkin loppunu. Tosin jos vielä 1,5 vkon päästä kaivaa korvaa, niin kannattaa käydä lääkäris, mut ei viikon jälkeen vielä. Itse kävin silloin pojan kanssa ja se lääkäri sanoi näin ja kuuri oli myös se amorion
 
Sehän riippuu tuo lämmön mittaaminen siitä mistä sen mittaa. Kainalosta 38 on 38 ja pepusta 38,5 vaatii kuumeen alentamista. Toki jos lapsi vaikuttaa kivuliaalta, niin kivunlievitys on paikallaan. Näin minulle ainakin opetettiin lastenhoitotyön tunneilla koulussa viime keväänä.

Niin ja tohon korvien haromiseen sen verta, että meidän neiti haroo korviaan monen syyn takia. Hampaat on yksi, toinen on että korvantaukset ovat kuivat, kolmas syy on runsas vaikku ja myös tuo korvatulehdus on mahdollinen. Tosin yksi tulehdus vasta ollut ja silloin ei edes kuumetta ollut.
 
Meillä poika sai ekan korvatulehduksen 24.12.2007 ja huusi koko yön. Oltiin jälkitarkastuksessa 23.01.2008 ja todettiin että korvissa on edelleen korvatulehdus. Poika ei tästä toisesta korvatulehduksesta reakoinut millään tavalla. Koskaan ei tullut kuumetta mutta silti lääkäri määräsi että 2päivää on annettava kipulääkettä koska hän oli sorkkinut korvia ja ne voi alkaa vaivaamaan. Lääkäri vielä sanos et jos lapsi on itkuisempi kuin yleensä niin antaa vaan kipulääkettä kunhan ei anna sitä montapäivää peräkkäin.
Nyt ollaan syöty toinenkin antipioottikuuri ja taas odotellaan kuukaudenpäähän et onko taas korvatulehdus vai ei. Jos vielä on niin sit mennään korvalääkärin puheille ja mietitään mitä tehään :/
Kaikki korvatulehdukset ei oireile milläänlailla ja että tulisi kuumetta. Pitkittynyt nuha niinkuin meillä niin kannattaa viedä lapsi lääkäriin niin samalla nähään onko korvat kunnossa. Meillä lapsi nyt 6kk.
 

Yhteistyössä