\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.03.2007 klo 22:44 Käytiin hiljattain kirjoitti:
Mutta, nyt käytössä olevat uudet synnytyssängyt kuulema mahdollistavat "jakkaramaisen" istuvan synnytysasennon, joten nykyään jakkaroita pyydetään/käytetään tosi harvoin.
Tämä on niin Tayssia.. "nykyään jakkaroita pyydetään/käytetään tosi harvoin".. tai että "ammeeseen haluaa harva synnyttäjä, koska moni kuitenkin haluaa epiduraalin tai spinaalin mahdollisuuden"..
Jos jakkarat pidetään jossakin kaukana varastossa, kai niiden käyttö harvinaistuu (!). Jos kätilö kysyy ponnistusvaiheen kynnyksellä, lähdenkö nyt kuitenkin hakemaan sitä jakkaraa vai kokeilisitko tuota sänkyä, kuka siihen vastaa "lähde vain, katsotaan ehditkö takaisin ennenkuin vauva syntyy.."? ..ja taas syntyi yksi vauva sängyllä kun niitä jakkaroita käytetään nykyisin niin harvoin..
"uudet synnytyssängyt", "nykyään" - mm. näillä termeillä saadaan hämmästyttävästi kuulostamaan siltä, että Taysin laitteet ovat viimeisintä huutoa, edistyksellisiä ja toivotut jakkarat (tai muu huuhaa) ovat jo ajastaan jääneitä tai muuten ei-parasta-mitä-voi-olla..
Itselläni ei ainakaan kukaan puhunut mitään antamastani synnytystoivelistasta Tayssiin pääsemisen jälkeen vaikka oikein kyselin sen perään. Toisen raskauden aikana pelkopolilla sanottiin suoraan, ettei ne toiveet ketään mihinkään velvoita/sido mutta kyllä niitä silti kirjoittaa saa..
Missään muualla maailmassa ammeen käyttö avautumisvaiheen aikana ei millään lailla sulje pois mitään muuta kivunlievitystä. No, Taysin asenteet usein ovat muissakin suhteissa siihen suuntaan, että jos kaikkialla muualla on toisin kuin Taysissa, muualla ollaan väärässä ja vanhanaikaisia..
Suosittelen ammeen käyttöä!! Kun siitä nousee ylös, voi ihan hyvin vaatia vielä kipulääkitystä jos siltä tuntuu. Ei epiduraalin tai spinaalin mahdollisuutta voi evätä sillä, että on mennyt ammeeseen 4 tuntia aikaisemmin. Tai jos toivoo epiduraalia etukäteen, ei siihen VOIDA sanoa, että no sitten ammeeseen ei ole menemistä..!
Vesi synnytyksessä vähentää repeämiä, eppareita, komplikaatioita ja synnytyksen kestoa. Tätä tutkitaan juuri nyt huippuyksiköissä ympäri maailmaa. 70-luvun tyyliset sängyllä makuuttamiset tippaletkun päässä ovat jääneet muualla sinne menneisiin medikalisoitumisen aikoihin. Mikähän sairaala tässä oikeasti on vähän jälkijunassa kehityksen suhteen..