Tarviiko muut lapset viihdykettä syödessään?

  • Viestiketjun aloittaja Muumimammuska harmaa
  • Ensimmäinen viesti
Muumimammuska harmaa
Luin moneen otteeseen monelta nettisivulta että EI pitäisi lähteä siihen rumbaan, että täytyy olla leluja tms ruokaillessa. Niin mekin aateltiin vielä sillon ku muksu oli ihan vaavi, et meillä ei ainakaan lähdetä siihen, et puol lelulaatikkoo otetaan syömistouhuihin mukaan. Mut pakkopa on ollu, jos meinaa et saa lapsen syömään. Tai siis malttamaan olla sen aikaa paikoillaan et syödään.
En kyllä koe muutoin et meillä ois jotenki ylivilkas lapsi, ympäristö vaan kiinnostaa ja kävelyn opettelu kans niin kovasti tällä hetkellä, et millään ei malttas istua sen aikaa syöttötuolissa et sais napansa täyteen. Meillä nimittäin syömisen kanssa ollu ongelmia (syy tosin selvisi) ja en todellakaan enää kaipaa niitä syömättömyys/juomattomuuspäiviä takas!!! Kannan vaikka kaikki lelut ruokapöytään jos sillä syöminen onnistuu, kyllä se villitys joskus jää pois kuitenkin.
 
Samaa ajattelin kun poika oli vauva, ettei yhtäkään lelua tule pöytään..no ei ole tullutkaan, mut lehtiä ja kirjoja saa katella. Lukeehan aikuisetkin lehtiä syödessään =) (kuulostaapa hauskalta, lehtiä syödessään, mut tajuattehan..) Nyt kun poika syö ite(suurimmaksi osaksi) niin ei ole edes lehteä ja sit kun alkaa muut jutut kiinnostaa niin pois pöydästä. Muuta en osaa auttaa. Toivottavasti ei tartte lelulaatikkoa pöydälle tyhjentää =)
 
Meillä on ollut pitkään käytössä tämmönen mangeettipiirustuslauta. Välillä taas kiinnostaa kun saa itse syödä, mutta yleensä piirretään autoa ja traktoria ruokailun ajan. Jos syödään kaikki yhtäaikaa, niin sillon ei tarvita muuta viihdykettä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.08.2006 klo 14:12 Muumimammuska harmaa kirjoitti:
Luin moneen otteeseen monelta nettisivulta että EI pitäisi lähteä siihen rumbaan, että täytyy olla leluja tms ruokaillessa. Niin mekin aateltiin vielä sillon ku muksu oli ihan vaavi, et meillä ei ainakaan lähdetä siihen, et puol lelulaatikkoo otetaan syömistouhuihin mukaan. Mut pakkopa on ollu, jos meinaa et saa lapsen syömään.
Peesi!!! Meidänkään pojan (1 v.) suu ei enää muuten aukea ellei käsissä ole jotain tavaraa hypisteltävänä. En ymmärrä mikä siinä oikein on! Vaikka olisi kuinka nälkä, niin suu ei aukea ellei saa käteen esim. omaa lusikkaa tms. :headwall: Onneksi pöydälle kertyvä lelumäärä on vielä pysynyt kohtuullisena, mutta typerältähän tämä "ruokaleluttelu" tuntuu... :\|
 
emppuliinit harmaana
Juu, meillä on ruokailujen aikaan sirkustemppukoulu meneillään :LOL: :LOL: :LOL: vaikka näin ei kyllä todellakaan pitänyt käydä, mutta pakko oli, muuten meillä ei varmaan enää olisi tuota tyttöä. :D Luipero on silti kuin mikäkin. Kateeksi ihan käy niiden lapsia jotka vain aukovat suutaan ja syövät nätisti ilman taikoja ja temppuja. :ashamed:
 
kuu
Hyvä että poika jaksaa keskittyä syömiseen yhtään edes minkään viihdykkeen kanssa, saatikka ilman, pitäisi vaan juosta ja viipertää ympäriinsä...

Niin se vaan on että nuin pienellä ihmisellä ei vaan tavallisesti ole minkään näköistä keskittymiskykyä ja energiaa taas enemmän ko pienessä (ellei isommassa) kylässä. Pakko vaan elää sen kanssa. Haittako tuo..
 
heissan
Meillä ei ole koskaan leluja ruokapöydässä. Itsehän ne tavat lapsille opettaa...Jos opettaa syömään lelujen kera, syövät jatkossakin. Meillä on keskitytty ruokaan alusta asti ja poika söikin itse jo vuoden iässä.
 
Meillä ei oo viihdykettä ruokapöydässä, jos ei muuten syö niin on syömättä. Kyllä se lapsi sitten syö ilman viihdykkeitäkin jos nälkä on... :whistle:

Taitaa kohta alkaa ropisemaan, mutta meillä 1v3kk tietää, että jos alkaa pöydässä leikkimään (ruoalla tai jos ei syö ilman leluja tms) niin sitten loppuu syöminen ja seuraavalla ruokailulla sitten seuraavaksi... Eikä vielä ole kertaakaan nälkään kuollut, joskus on huutanut nälkäänsä kun on seuraavaa ateriaa valmisteltu... Mutta ihan omaa itsekkyyttäni en oo antanu leikkiä/tehny temppuja et saisin syömään, on kivampi mennä kyläänkin kun ei tarvii alkaa esiintymään. ;)
 
Hui! Meillä on usein kävelevä/seisova pöytä! Istun lautasen kanssa sohvalla ja lapsi käy kääntymässä ottaen samalla suuhunsa lusikallisen. Aina sillä hetkellä kun hän kääntyy pois ruokaa suussaan, kutsun häntä leikkisästi ja hän tekee lenkin sohvan ympäri ja tulee taas ottamaan suun täyteen. :p Ei kait todellakaan mikään "oikea" tapa syödä mutta meillä se toimii! Lapset on jopa hiukan pulskia! :whistle: Kylässä ollaan niinkuin muillakin siellä on tapana. B)
 
Olin alussa tiukasti sitä mieltä että ruokaillessa ei leikitä leluilla.
Mieli muuttui kummasti kun ruoka ei uponnut. Sähköjänis kun ei suostunut syömään, muuten kuin lelujen kera. Jäbä syönnyt muutenkin koko ikänsä huonosti. Pakko oli kaivaa lelut esille. Nyt jäbä on 1v1kk ja kaveriks riittää lusikka jolla yritetään kovasti itse syödä. Energisenä ei vaan jaksanut keskittyä syömään, vaan syöminen hoidettiin lelujen oheella. Aikansa kutakin uskon nyt näin.
 
Hui! Meillä on usein kävelevä/seisova pöytä! Istun lautasen kanssa sohvalla ja lapsi käy kääntymässä ottaen samalla suuhunsa lusikallisen. Aina sillä hetkellä kun hän kääntyy pois ruokaa suussaan, kutsun häntä leikkisästi ja hän tekee lenkin sohvan ympäri ja tulee taas ottamaan suun täyteen. Ei kait todellakaan mikään "oikea" tapa syödä mutta meillä se toimii! Lapset on jopa hiukan pulskia! Kylässä ollaan niinkuin muillakin siellä on tapana.

Anteeks, mut mä oon järkyttynyt moisesta ruokailutavasta. Mielestäni hyvien ruokatapojen opettaminen (eli syödään ruokapöydässä ja ruuan kanssa ei kuljeta) kuuluu vanhemmille yhtä paljon kuin muidenkin tapojen opettaminen. Se minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa...
 
Muumimammuska
Ap kirjautuneena siis tällä erää... ;)
Meillä näköjään alkaa jo jäädä lelujen kera ruokailu unholaan, eli sen pituinen se. Mut tosiaan ei enää itellä riittäny usko/toivo/hermot kun ei muuten saanu ruokaa menemään. Jos jollakulla muullakin on reippaasti miinuskäyrillä kasvava lapsi, jonka syömiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota, ni tajuaa varmaan et kaikki keinot pitää kokeilla et saa edes jotain menemään. Meillä ei ainakaan päde se vanha fraasi et kyllä se syö sit seuraavalla kerralla..Paitsi nyt kun huonon syömisen syy selvisi ja on asia hoidossa ja ruoka maistuu, niin ehkä voi päteäkin nyt =) Tuputtamis-/väkisinsyöttämislinjalle en lähe mistään hinnasta ellei oo sellanen pakko, et suunnilleen elämästä ja kuolemasta on kysymys :x
 
krisse-80
Tarvii. Mutta meillä niin, että kerään lelut lattialtakin pois näkösältä ja viihdyttäminen tapahtuu puhumalla. Kyselen missä on kello/pesukone/jääkaappi/kahvinkeitin ja syöminen tapahtuukin siinä sivussa kuin huomaamatta.

Meillä toimii tämmönen viihdyke. Tytöllä ikää 14 kk. =)
 
Meillä on tarvittu aina joku tavara käteen, tosin kun osaa syödä itse jo lusikalla niin se kelpaa kyllä silloin kun ipana malttaa itse sillä syödä, mutta yleensä pitää joku muukin tavara olla. Nyt viikko sitten ostin pöytään ruokailualustaksi ison kirjoitusalustan jossa Nasun kuva, niin siitäkin on ollut apua kun syödessä katsellaan Nasua niin ei aina tarvi olla jotain tavaraa. Tosin neiti kyllä välillä muistaa myös syöttää nasua eli ruokaa välillä on myös siinä pöydälläkin:)
 
Meillä ei koskaan ole ollut yhtää lelulua/kirjaa yms. ruokapöydässä, ei myöskään aikuisilla silloin kun koko perhe syö yhdessä.
Poika nyt 1,3v ja hyvin on toiminut.

6kk asti on meillä laitettu lapsi heti pois pöydästä jos ruoka ei maistu, pöydässä ei pelleillä yms. Jutellaan, nauretaan, syödään rauhassa ja viihdytään kyllä tietenkin!
Kertaakaan ei poika ole jättänyt syömättä yhtä ateriaa enempää peräkkäin. Oppi tosi nopeasti kun heti pienestä huomasi että tästähän joutuu pois ja ruoka laitetaan pois, jos ei maistu. Reippaasti syö kaiken ruuan lusikalla ihan itse!
 
helou,

meillä ei oikeestaan koskaan oo ollu mitään viihdykkeitä ruokaillessa. mut nyt kun laps on isompi, meillä "täytyy hulluna jutella" lapsen kanssa, jotta mielenkiinto ruokailuun säilyy eikä hällä tee mieli huidella ympäriinsä. jos tota nyt viihdyttämiseksi voi sanoa... muuten oon ollu aina aika tiukkis siinä, että ruokapöydässä syödään ilman leikkejä ja sitte taas puuhaillaan :)
 
Sanna-mamma
Meillä alkoi tämä show heti, kun ukkeli pääsi liikkeelle. Ei meinannut ensinnäkään pysyä syöttötuolissa!! \|O Ja niin päädyttiin "huijaamaan" poika syömään. :kieh: Nykyään ei enää lelut auta (pojalla ikää melkein 1v 8kk) vaan ollaan tyytyväisiä, jos saadaan pysymään ruokapöydässä. :D Välillä on kausia jolloin ei suuhun saa laitettua kuin muutaman murusen koko päivän aikana ja joinain päivinä syö saman verran kuin minä!! :LOL: En ole jaksanut stressata asiasta sen enempää... Syö sitten kun syö. ;)
 
Emakko
Poitsu meinas lopettaa kokonaan syömisen kun ei saanut leluja pöytään mukaan,joten pakko oli hieman lipsua :whistle: :ashamed: Mut nyt sain lelut jäämään pöydästä pois ku liimasin erilaisia tarroja pöytään syöttötuolin eteen.Hyvin uppoo ruoka ku ruoka tarroja ihmetellessä...
 
Meillä palapelit ja kuvakirjat ym. apuna ruokailussa! Muuten ei mene mitään alas ja neiti laihanpuoleinen joten mielelläni kaikkeni teen jotta saan ruokaa menemään! B)
Aiemmin ollin tätä tapaa vastaan mutta kun ei muu auta niin kyllä mieli muuttuu! ;)
Tyttö nyt 1v 10 kk
Ja vielä......eikä muuten syöttötuolissa viihdy! Ei siis millään! Pitää istuttaa pöydälle touhuamaan! :LOL: <br><br>
 

Yhteistyössä