tarviiko apteekiin korvikkeeseen reseptin?

Niin siis tarviiko reseptin vai voinko vaan hakee? haluaisin kokeilla, kun tuota silent refluksi vaivaa on, vaikka olen maidottomalla ja kananmunattomalla dieetillä. Tyttö sai ainakin maidosta ihoreaktion. Allergiatesteihin aika vasta elo-syyskuussa.
 
Kyllä saa ilman reseptiä. Neocate on kaikkein "varmin" noista erityiskorvikkeista (=sopii kaikkein todennäköisimmin myös herkälle maitoallergikolle) ja myös kallein. Jos lapsi on jo lähempänä vuotta, voi kokeilla jotain soijamaitoa, esim. Nutri Soijaa. Pikkuvauvoille soijamaitoa ei suositella.
 
Juu, saa ilman reseptiä, mutta ovat tosi kalliita. Esim. Almiron Pepti maksaa 40e. Purkista tulee 6,25 litraa eli noin viikon annos. Neocate taitaa maksaa tuplat siihen (??) Altistuksen yhteydessä ja sen jälkeen kannattaa sitten säästää kuitit, koska muistaakseni Kela korvaa ostot takautuvasti 1kk ajalta.

 
Mua on jo pitkään kiinnostanut kokeilla erityiskorviketta, mut tytteli ei ymmärrä pullon päälle. Nyt tosin EHKÄ löyty pullotutti, josta saattais syödä (ainakin eilen onnistu)!
Erityiskorviketta siksi, että epäilen tytön oirehtivan jostain muustakin mitä mä syön...?! Sais tällä tapaa ehkä varmuuden siihen...
 
Moi!
Neocate maksoi meidän apteekissa ilman reseptiä noin 62 e (reseptin kanssa noin 57.50 e) ja valmista evästä siitä purkista tulee vain 2.7 litraa. Kela korvaa takautuvasti ostetut purkit vain siitä päivästä alkaen kun olet vienyt B-lausunnon kelaan, aiemmin ostetuista maidoista ei tule korvausta senttiäkään.
 
Kannattaa ehkä ensin kokeilla Armironia, Profylactia tms, ne on tosiaan huomattavasti edullisimpia. Ne sisältävät siis vielä maitoproteiinia, mutta hyvin pieniksi pilkottuina. Avatut purkit säilyvät kuukauden verran käyttökelpoisina. Ja sairaalassa tehdään kuitenkin maitoaltistuksen jälkeen altistus ensin em maidoille, Neocate tulee vasta sitten kun mikään muu ei käy.
 
Tuossa Sirpiinan kirjoituksessa on tosiaan se pointti, että JOS Almiron sopii, se tulee halvemmaksi kuin Neocate. Toisaalta kannattaa miettiä myös se, että koti kokeilut ei kelpaa Kelalle. Tällä tarkoita sitä, että jos kotona ensin kokeilee lapselle Almironia ja se ei sovi ja sitten esim. soijaa ja se ei sovi ja lopulta saa lapsen oireettomaksi Neocatella, on edellä mainutut maidot kokeiltava vielä lääkärin valvonnassa Kelaa varten uudelleen. Todennäköisesti nopeiten lapsen saa oireettomaksi täysin maidottomalla Neocatella, mutta se on tosiaan aika "hyvän" hintaista. :/ Joskus täällä, Histamiinissa, Yahoon allergialistalla, Allergia ja Astman sivuilla on myynnissä korvikkeita, kannattaa jättää myös omia ilmoituksia.
 
Komppaan NallePuh82:sta! Tärkeintä on saada lapsi oireettomaksi mahdollisimman pian, jotta pääsee maitoaltistukseen. Sen jälkeen altistetaan tarvittaessa Kelaa varten "halvemmat" erityiskorvikkeet. Loppupeleissä tämä säästää sekä aikaa että rahaa ehkä kuitenkin, ja mitä tärkeintä säästetään lasta monilta altistuksilta (monet kotialtistukset valvottujen altistusten lisäksi).

Todennäköisyyksillä tässä pelataan ja etukäteen ei voi tietää mikä on se lapselle sopiva erityiskorvike. Todennäköisimmin sopivin on se Neocate. Jokainen toki miettii oman lapsen kohdalla altistusjärjestyksen omien lähtökohtiensa mukaisesti.
 

Yhteistyössä