Tappava Ebola on levinnyt jo Saksaan asti

  • Viestiketjun aloittaja Koska Ebola Suomeen?
  • Ensimmäinen viesti
Ebolaa ei voi verrata AIDSiin. Ebola tarttuu helpommin ja taudin kulku on nopeampi. Jokainen rajaa ylittänyt on mahdollinen kantaja ja ainoa selviytymiskeino tulee olemaan täydellinen eristäytyminen. Isot kaupungit ovat käytännössä menetettyjä mutta maaseudulle Ebola ei tule.
Sinun kannattaisi puhua jollekin noista huolistasi. On varmaan raskasta elää noiden ajatusten kanssa. Netti voi helpottaa jonkin verran mutta suuremman avun saisit muualta.
 
"Juuei"
Joo kyllä se kuvaa hyvin suomalaisten suhteellisuudentajua, että enemmän täällä pelätään oman lapsen joutumista ehkä koulukiusatuksi tai mahdollisia yt-neuvotteluja jossain vaiheessa.... tyystin unohdetaan että meillä on tappava verenvuototauti päässyt käsistä, WHO on antanut kansainvälisen hätätilaluokituksen ja niin edelleen. Samalla unohtuu että kolmas maailmansota on lähempänä kuin koskaan. Venäjä ja länsimaat eivät ole meidän aikana olleet koskaan näin sotajalalla vielä keskenään...

Niin mutta miten sen Nico-Betterin kanssa, kun joku tönäisi sitä välitunnilla. Soitetaan heti rehtorille ja poliisille, sillä tässä on suuri pelko että homma äityy ihan kiusaamiseksi.
Yt:t ja kiusaaminen koskettavat suomalaisten elämää ja ovat heille uhkia Ebola ei ole uhka Suomessa eikä edes voisi olla, ei vaikka joku sitä sairastava tänne tulisi. Kyllä täällä osataan eristää sairastunut ja tautihan ei tartu helposti.
 
Vie ras
Pitäisikö todella sitten lakata välittämästä koulukiusaamisesta, työttömyydestä ja terveellisestä ravinnosta, koska Guineassa ja Sierra Leonessa (yhteensä ~ 16,5 milj. asukasta) on kuollut Ebolaan ~ 1 200 ihmistä? Se tekee 0,007 %.

Suomessa mahdolliset Ebola-potilaat tuskin karkaisivat erityksestä siksi, että heille kerrotaan Ebolan olevan hallituksen salajuoni. Täällä ei järjestettäisi hautajaisseremonioita, joissa tartuntaan kuolleen ruumista kosketellaan. Sairastumisprosentti olisi siis pienempi, ja mahdollisesti myös kuolleisuus vähäisempää sairastuneidenkin joukossa, käytettiinpä kokeellisia lääkkeitä tai ei.

Joku kuolee aina jossakin, ja siellä, missä on enemmän elämää, kuollaankin enemmän. Sinun elämäsi valuu hukkaan, jos kulutat sen Kaksplussalla panikoimassa ebolasta, ja kuitenkin kuolet lopulta. Minäkin kuolen. Tuskin ebolaan, mutta onhan sekin mahdollista. Ennen pitkää kuitenkin, ja pystyn sen hyväksymään. Sitä ennen oli ajatuksissa elää.

Siihen elämään kuuluu mm. se, että välitän koulukiusaamiskysymyksestä.
 
vierailija
Ei ole lääke ja rokote sama asia, ei. Mutta asian ydin nyt olikin se, että jotain ymmärtääkseni testaamatonta lääkettä tautia vastaan on olemassa, nyt onki sitte hyvä sauma testata oikein ihmisillä että toimiiko se vai ei, ja mitkä on sivuoireet... Maapallon väkiluku kasvaa kestämätöntä vauhtia. Luonto varmasti osaltaan yrittää korjata tilannetta, mutta mahtaako ihmisellä itselläänkin olla jotain tekemistä esimerkiks näiden tautien leviämisen kanssa. Ja kuinka vaarattomia uudet rokotukset ja lääkkeet sitte on, mitä aletaan paniikissa käyttää massoittain ihmisiin. Eiks Bill Gateskin sanonu jossain konferenssissa, että jos oikein yritetään, niin uusilla rokotuksilla ja terveydenhuollolla voidaan pienentää maailman väkilukua.
 

Yhteistyössä