Tammivauvat 2010

PPH
Hei =)

Olisi kiva päästä myös keskustelemaan näistä tammivauvoista. Meillä 27.1. syntynyt poika. 2kk neuvolassa mitoilla 62,5cm ja 6200g. Mielenkiintoista lukea kuulumisia ja tietää, että muutkin pähkäilee samantapaisten asioiden kanssa :)

Miten te nukutatte vauvanne päiväunille? Meillä yöunille poika menee nukahtaen rinnalle tai Manducassa kantaen. Voi nukahtaa satunnaisesti myös itsekseen rauhoittuen sängyssä ensin. Päiväunille olen yleensä kantanut sylissä, mutta tämä vie aika kauan. Vaunuihin nukahtaa jo kun laitan haalarin ja pipon päälle :) mutta tämä poika nukkuu 1. päiväunet n.3 tuntia ja seuraavat 2-3 tuntia. Vaunuilla on ikävä kruisailla kolme tuntia, vaikka hyvää liikuntaa onkin. Aamu-unille nukahtaa kyllä yleensä helposti, mutta toisille unille voidaan käyttää parikin tuntia nukuttamiseen. Olisi kiva saada vinkkejä miten muuten voisi saada hänet nukahtamaan :eek:

Muuten poitsu voi oikein hyvin :) Syö rinnasti ahnaasti kuin mikä ja yöt nukkuu yhdellä syötöllä. Öisin onneksi on alusta alkaen nukahtanut syönnin jälkeen heti eli silloin ei tarvitse nukuttaa.

Nyt kun säät on niin lämpimät, niin ollaan puettu normaalien sisävaatteiden päälle villasukat, tumput ja haalarin + kukkopipo ja kevätpipo. Aika hyvin on toiminut ja ainakaan kylmä ei ole ollut ;)
 
Vauvan nukuttaminen päiväunille: Meillä tyttö nukkuu nykyään kaikki päiväunensa ulkona tuossa terassilla. Ei oikastaan tarvi sen kummemmin nukuttaa, riittää kun lykkää vaunuissa ulos niin on jo unessa. Ulkoilma siis väsyttää mukavasti :)

Huomenna ois sit viimein NEUVOLA! Meillähän ei siis ollut ollenkaan 2kk neuvolaa, viimeksi ollaan oltu helmikuun puolessa välissä. Saa vähän uusia mittoja tietoon ym :) Tämä on nyt vissiin sitten 3kk neuvola, kun 3kk tulee täyteen ensi viikonloppuna :)
 
Juu, ei tosiaan kannata hävetä sitä pulloa. Meillä kaksoset oli pullovauvoja (aluksi mun rintamaitoa n. 3kk ja sen jälkeen korvikkeella). Nyt tyttö on täysimetyksellä ja ainakin toistaiseksi näyttää maito riittävän.

Maidon tuotantoahan voi kokeilla lisätä tiheillä imetysväleillä, mammateellä, kotikaljalla ym. Ja toivottavasti teille on neuvolassa kerrottu tiheän imun kausista jolloin tuntuu, että vauva on koko ajan nälkäinen. Ne ovat n. 5-6vk, 3kk:n ja 6kk:n iässä. Monesti tästä EI muisteta mainita ja silloin on helppo luovuttaa. Tämä on vauvan luonnollinen juttu.

Ja jos tuntuu pahalta lopettaa imetys niin voihan aina osittaisimettää. Onhan sekin imetystä ja jos mennään kokonaan korvikkeeseen niin sitten mennään. Pääasia on että vauva on tyytyväinen ja sulla itselläs on hyvä olla.

T: Peikonpähkinä ja Pampula n. 2,5kk

ps. Meidän Pampula päätti sitten 9 viikon ikäisenä kääntyä ensimmäisesn kerran selältä mahalleen. Viikon piti taukoa ja eilen alkoi tosissaan kääntyily. Enää ei selällään paljon pysytä.
 
PPH
Tuohon nukuttamiseen vielä: meillä ei siis ole parveketta :| vaunuissa tykkää muuten nukkua ja vierailla nukkuukin parvekkeella päiväunet oikein tyytyväisenä eikä tarvitse edes vaunua heilauttaa kun nukkuu jo. Kotona ollessamme lähden siis kävelylle tai yritän kaikin keinoin saada nukahtamaan sisälle.
 
Tervetuloa uusille. :)

Jospa ittekin kirjoittelisin tänne pitkästä aikaa.
Täällä ei siis imetellä enää. Mennään ihan pelkällä korvikkeella. Mitään kiinteitä/vellejä ei olla vielä kokeiltu, koska maidolla pärjää niin hyvin. Viimeistään sitten siinä 4kk tienoilla aletaan maistella.
Täällä nukutaan aamupäikkärit yleensä ulkona. Ollaan silloin vaunulenkillä. Mutta esim tänään, kun tulee vettä niin nukkuu sisällä omassa sängyssä. Hiukan joutuu antaa unimaitoa/silitellä et nukahtaa. Päivällä ollaan yleensä kahvittelee,shoppailee tms niin nukkuu sitten siellä. JOs ollaan kotona niin nukkuu hyvin kyllä omaan sänkyynkin.

Täällä ollaan hyvin pysytty jo kuukauden päivät rytmissä. Illalla mennään 19-20 nukkuu. Yöllä yksi ruokitus ja aamulla 7-8 aikaa ylös. Ekat päikkärit 9-10 aikaan jotka on tunnin verran. Toiset sitten 13-14 aikaan ja ne on 2-3 tuntia. =)

Meillä ensi viikolla 3kk neuvola. Ja annetaan muistaakseni joku piikki. Sitten alkaisikin sunnuntaina vauvauinti. Sitä tässä on odoteltu innolla. Jee.
 
Huomenta mammat!

Pakko lisätä vielä minunkin tuohon rintaruokinta vs. pulloruokinta-asiaan, että minusta on edelleen todella ahdistavaa kun imetyksestä ja maidontulosta kysellään. Meillä loppui imetys jo 1 kk iässä ja siitä asti on sitten oltu pelkällä korvikkeella. Oli itselle todella kova paikka ja vei aikaa päästä asian kanssa sinuiksi. Nyt sitten edelleen kavahdan kun joku puolituttukin saattaa udella miten on imetyksen laita. Minusta se on kuitenkin aika henkilökohtainen asia. Ja tietysti eihän vastapuoli tiedä, että ollaan oltu vaikeuksissa asian kanssa ja tuskin mitään pahaa tarkoittaa mutta silti se minua ahdistaa. Jotenkin myös tietyllä tapaa häpeän vastata, että en imetä enää. Mieluummin sitten sanon, että tissimaito ei riittänyt. Onneksi suurin osa utelijoista osaa tässä vaiheessa lopettaa kyselyt ja aiheesta puhumisen, toiset jää sitten voivottelemaan ja ihmettelemään asiaa. Ja minä kun en todellakaan välittäisi puhua aiheesta.

Nukuttaminen onnistuu meilläkin parhaiten vaunuihin ulos. Niin onko PPH myös mahdotonta nukuttaa vauvaa vaunuissa sisällä? Näin meillä tehtiin alkuvuodesta kun oli vielä kovat pakkaset tai pimeällä kun tuntui ettei viitsi vauvaa viedä ulos pimeään. Meillä on myös auttanut kapalointi. Samoten poika nukahti aika kivasti sitteriin kun sitä heijaili aikansa.

 
Ullis tuo kysely tuntuu tosi pahalta. Mitä se muille oikeastaan edes kuuluu? Varsinkaan jos itse en ole aihetta ottanut puheeksi. Nykyään vastaan, että kyllä lapset ruokaa saa. En ala sen kummemmin erittelemään mitä :D Suurin osa on ymmärtänyt olla sen enempää kyselemättä.


Linn :wave: Kertoisitko vielä syntymäpäivän, niin osaan sijoittaa sinut oikeaan kohtaan listalla.
 
En ehdi täällä netissä paljon käymään. Vauvat voivat hyvin ja ovat aivan ihania. Enien kuulumisia yritin löytää, mutta taitaa hälläkin pitää kiirettä.

Luka78 Pakko toivottaa sinulle, vielä paljon onnea vauvasta. Voin toki paljastaa itseni, että tiesinhän minä, että poika sieltä tulee. ;)
Voin suositella kaikille koliikki/vatsavaivaisille vauvoille vyöhyketerapiaa. Minäkin voin hurauttaa paikalle, jos Turun seudulla asustelet. Lähettele yv:tä :D
 
PPH
Kaverilta tuli lainaan sisävaunut ;) Ullis82, tack. Yritetään nyt sitten sitäkin päikkäreille nukuttamisessa. En tiedä helpottaisiko nukuttamisessa tutti, koska rinnalle nukahtaa usein, mutta tuttia poika ei missään nimessä huoli. Sitteriin ei nukahda. Ehkä pitää vaan pian säiden vielä lämmetä, jotta pääsee puistoon lukemaan kirjaa kolmeksi tunniksi. Olen usein menossa, joten aika usein päikkärit hoituu kavereiden partsilla tai jossain kaupungilla.

Aika paljon on pokkaa monella kysellä imettämisestä.. Pääsiäisenä moni miehen sukulainen kysyi ensimmäisenä, että syökö lisämaitoa.. ei ne kaikki vaan tajuu. Meillä on riittänyt oma maito oikein hyvin, mutta entäs jos olisikin herkkä aihe. Siskolla ei esikoisensa kanssa tullut imettämisestä mitään ja moni siitä multakin kyseli. En ymmärrä miksi se niin monia kiinnostaa. Vauva kasvaa maidolla, that's it. :/

On tämä vauvailu tosi ihanaa :) Poika jokeltelee ja hymyilee minkä ehtii ja yrittää hamuilla leluja. Rytmiä alkaa olemaan jo: nukkumaan 20-22 välillä ja 1 syöttö yössä n.05:00 ja sitten aamulla nousee 7:30 ja 1. päiväunet 9:00-12:00 (jos väsyneen pojan onnistuu unille saamaan) ja toisille riippuen miten jaksaa, mutta ennen 17:00.
 
Kerhonpuolella jo kyselin, mutta kysyn nyt täälläkin: Olisko Turun seudun mammoilla kiinnostusta tapaamiseen? Myllyyn vaikka olis varmaan kaikkien helppo tulla, kun pääseen näppärästi autolla ja bussillakin ainakin Turusta.

nimimerkillä: mulla tulee täällä kotona yksin aika pitkäksi |O
 
Mussu: En oo huomannukkaan että oot kyselly turun tapaamista..vai olenko :D haha ei muista. Mutta mä ainakin olen valmis tapaamiseen jos tänne sellaista saadaan :)

Mylly olis mustakin kiva idea koska keskustaa en missään nimessä taho :)

Ensimmäinen hammas bongattu.. voi kauhea sitä nurkin kiukkuista mutustamista..

Minkäs kokosia vaatteita lapsosenne käyttää?? Meillä mennee 68-74 ja housuista menee vielä 62.. Pitkä selkänen tuo meidän neiti ni bodyt ei mee kun just ja just 68 ja 74 on hyvä.
 
PPH
vaatteet Meillä menee 68cm ja jotkut 62cm mahtuu vielä riippuen valmistajasta. 74cm ei ole mikään mahdottomuus. Poika nyt siis 2kk1vk. :) ikävää siirtää niin pian kaikki kivat vaatteet pienten pinkkaan.
 
MUSSU: Täälä oltais halukkaita näkemään Myllyssä, itseäkin alkaa tää kotona oleminen ahistaa... Siis ei sillä etteikö vauvan kanssa olis tosi ihanaa, mutta tämä äiti haluaa pikkuhiljaa aikuista seuraa ja varsinkin muista äideistä! Vielä kivempaa on, että meillä on samanikäiset vauvelit =) Joten mukana ollaa!!!

Meidän "Hikka" synty 5.1, saa lisätä listaan, jäi näkjään viimeks mainitsematta...

Tosta imetyksestä vielä: Muakin oikein ärsyttää, kun naapurin muumonkin pitää puuttua mun imetykseen, tosin sille olen vain sanonu että maitoa riittää ;) Eipä sille meinaan kuulu! Kumma että munkin ajatukset on noin muuttuneet, kun raskausaikana ajattelin että jos maitoa ei tuu niin ei tuu ja täts it! Sitten vaan korvikkeella, mutta sitten kun sitä maitoa ei tullutkaan niin aloin jotenkin häpeemään asiaa. Siksikin mun on hyvä tavata jo muita äitejä, kun en tosiaan taida olla ainoa :/ Valitettavasti vaan kun lähipiiristä ei löydy vielä muita lapsi/vauva perheitä... Tulossa kyllä on loppuvuodesta :D Mutta nyt ollaan miehen kanssa ihan ummikkoja, kun ei kummallakaan siis mitään käsitystä pikkulapsista, saati vauvoista!
 
Meillä muuten on jo ollu rytmi melkein alusta asti: Illalla mennään nukkumaan n. 21.00 ja yöllä syödään kerran (vaihtelee paljon, mutta klo. 2 jälkeen.) Aamulla sitten herätään n. 8-9 aikaan. Sitten päivät menee niin että jos ollaan sisällä niin ei nuku kuin 1/2 tunnin pätkiä suunnilleen 2 tunnin välein, mutta vaunulenkillä nukkuu hyvin kolmekin tuntia. Harmi kun ei sisällä kauemmin nuku kun aina ei päästä lähtemään ulos ja sisällä ei tahdo nukkua. Tuntuu ettei saa oikein sen takia kotihommia tehdyksi. Ilman tuttia täällä ei kyllä nukuta millään. Sitten kun on oikein sikeessä unessa niin ei enää herää siihen että tutti tippuu! Niin ja n. 3 tunnin välein syödään päivisin ja osittaisimetyksellä siis ollaan. Nyt kyllä tehty niin että imetän vaan öisin ja aamulla, koska päivisin huutaa eikä suostu imemään, oli sitten tosi kova nälkä tai ei niin kova nälkä! Pumppaan sitten maitoa päivisi ja pesen pulloja ja pumppua, mutta luovuttamaan en suostu! Aika rumba, mutta koitetaan niin kauan kuin jaksetaan. Nyt päätin että sitten kun alkaa näyttää siltä ettei jaksa, niin jättää pumppaamisen pois. En jaksa enää asiaa sen enempää murehti. Tyttö on kuitenkin terve ja kasvaa paremmin kuin hyvin, tissimaidolla tai korvikkeella :/ Täällä on jo kotettu teet ja olen lypsäny ja koittanu vaikka mitä, mut ei niin ei!

Jokatapauksessa, ihanaa että löysin täältä vihdoin vertaistukiryhmän :hug: Ja Mussu: täällä siis valmiita Mylly-tapaamiseen =)
 
Kivaa, kun mylly-tapaamiseen löytyy innokkaita :D Koskas sitten kehiteltäis asiaa? Ens tai seuraavalla viikolla jo? Sovitaanko täällä julkisesti, vai kerhonpuolella ilman ulkopuolisia katseita? (multa voi sitten tietty vaikka kysellä ja ehdotella päivää YV:llä, jos ei kerhoon kuulu, eikä halua kuulua) Siellä voidaan sitten pulloilla rivissä kaikki "epäonnistuneet", ihan uhmallammekin muiden paheksunnasta välittämättä ;) Mukana siis ainakin minä, pippur1 ja Linn ja ehkä muitakin innostuu :D


Vaatteista meillä menee nyt 62cm, jokunen 56 ja 68:kin, ja yhdet 70cm, joissa on kyllä takuulla koko väärin, niin pienet on jo nyt. Mutta 62cm on "oikea" koko nyt. Kyllä vähän sydämestä riipi laittaa ekat pienet vaatteet pois :'( , ei saata uskoa, että vauva on jo niin iso, että sillä jo on jotkut vaatteet liian pieniä :eek:
 
Linn ja PPH Lisäsin teidät etusivun listaan. PPh haluatko, että laitetaan syntymämitat?

Tuo ei mikään nätti lista ole. Minun on aikomus ollut tehdä siitä siistimpi :ashamed: Mutta yllättäen en ole saanut niin pitkää yhtäjaksoista aikaa viettää koneella ilman häiriötä (=vauvaa sylissä )... Jos joku jossain vaiheessa haluaa ottaa päivitysvastuun ja siistiä niin ihan loukkaantumatta siirrän tehtävän muillekin :D Ajaa tuo lista kyllä noinkin asiansa. Muita ketjuja kun vilkaisin, niin joissakin keräävät myös kasvutiedot ylös...


Meillä oli eilen tosiaan 6kk neuvola. Seuraavan kerran on neuvola 8kk iässä ja se on lääkärineuvola. Jotenkin hupaisaa, itse kun ajattelee tuolla korjatulla iällä kuitenkin lasten ikää. Onneksi neuvolatäti ei sentään odota näiltä kalenteri-iän mukaisia taitoja :LOL: Pahasti oltas jäljessä, kun vasta hymyillään ja jokellellaan. Korjatussa iässä ollaan tasan 3,5kk vanhoja.
Niin, ne mitat: poika 5525g ja 59,5cm tyttö 4755g ja 57,3cm. Tyttö on nätisti palannut takaisin -1 käyrälle, joten ei tarvita onneksi tarkempaa kasvuseurantaa. Parin viikon päästä taas mittauksille. Vaikka kyllä sitä jo ehti huolestua, kun kaikki kasvukäyrät teki sellaisen notkahduksen :snotty: Mie päädyin, että nämä kaksi saavat sikarokotteen. Vaikka nyt onkin luvattu, ettei siitä seuraavasta aallosta tule kummempaa. Suositus kuitenkin on, että pikkukeskosille otetaan kaikki rokotukset ja vähän ylimääräisiä.

Mylly on yllättävän hyvä paikka vauvan kanssa. Siellä on useampi lastenhoitohuone, mikrot parissa hoitohuoneessa. Ja monta rauhallista soppea kahviloissa joissa voi imettää tai syötellä. Skanssia suunnitellessa ei ole yhtään ajateltu vauvaperhettä :kieh: Yksi hoitohuone, toisessa päässä rakennusta. Vaunujen kanssa hankala kulkea kerrosten väliä (joutuu kulkemaan pidemmän matkan ennen kuin pääsee ylös/alas).
Me ei tapaamiseen kyllä lähdetä silti :D vaikka houkutus olisikin. Ollaan vielä kauppa-kiellossa toukokuuhun ja sittenkin olisi hyvä vältellä ihmismassoja, jos vain mahdollista.
 
hipkukka, jos sulla on kiinnostusta, niin voishan sitä tehdä toukokuussa kahviretken johonkin hiljaisempaan/pienempään paikkaan, vaikka johonkin kahvilaan - tai käydään porukalla vaunuilemassa vaikka Ruissalossa, niin säkin pääset pienten kanssa mukaan. Miltä kuulostais? Ruissalossa on se Honkapirttikin, mikä on kiva ja hiljainen paikka ja siellä on hyvät parkkipaikat ja ulkoilumaastot ja sinnekin pääsee bussillakin kivasti (niin ja autolla on kanssa helppo tulla)
 
mussu Me ei ihan Turussa asuta, joten jo matkaan menee yli tunti suuntaansa. Ja kun tuo isoveli on hoidossa ja täytyy hakea, menee hiukan kireäksi aikataulut. Mukavaa kuitenkin, kun tuollaistakin ajattelit :D Voisihan sitä kesällä ajatella jotain tapaamista, johon myös isommat sisarukset voisi ottaa mukaan. Täytyy katsella kesämmällä sitten.
 

Yhteistyössä