tammikuiset 2011, kaikki fb:ssa?

Meillä esikoispoika myös tammikuulta. :wave:

Saisko heti kärkeen vinkkejä siitä mitkä soseet ovat maistuneet teillä. Tuntuu että kaikessa pitäisi olla makeaa mukana (kasviksissa porkkana ja bataatti, ja sitten tietysti marjat ja hedelmät, jos laittaa paljon äidinmaitoa sekaan niin peruna saattaa kelvat itsekseenkin) - olen sitten seassa tarjonnut kaikenlaista muuten hyljeksittyä ja välillä aina yritän josko nyt maistuisi.
 
Moikka :) meillä uppoo kyl ihan kaikki soseet. Kalaa en tosin oo vielä koklannu. Ainoo mikä tökkii oli banaani. Jos kokeilisit vaiks sellast et mustikkaa ja perunaa? siis sekasin, kun jos marjan kans uppois noi muutkin? Mie imetin 4,5kk täysimetystä, sit piti siirtyy kiinteisiin kun pojan paino ei noussu samassa suhteessa pituuden kanssa. Eli puurot sun muut menee jo ihan täysin. Vieläkö muut imettää?
 
Meillä on täällä vasta aloiteltu kiinteät, 3 ruoka-ainetta on menossa. Hyvin on ainakin nuo kelvanneet, mm. peruna jossa keitinvettä seassa. Imetyksellä muuten mennään.

Liikkuminen: eteenpäin ei mennä vielä, mutta paikallaan pyörii kellonviisarina. Kääntyminenkin on vielä vaiheessa, kun vasta toisen kyljen kautta kääntyy mahalleen. Ja mahalta selälleenkin kääntyy vain puolivahingossa. Samaa tahtia tuntuu menevän esikoisen kanssa.
 
Meillä soseista menee lähes kaikki, lihaa vasta varovaisesti aloitellaan. Palsternakka on suurin suosikki. Persikka-banaanisose (kaupan) menee, mutta tuore banaani soseena tulee heti oksennuksena pois :x
Neiti konttaa jo, välillä nousee karhukävelyasentoon ja muutaman kerran noussut tukea vasten ylös. Vanhemmista me molemmat olemme kävelleen jo alle 10 kk iässä, joten varmaan siitä tämä vauhti neidilläkin.
 
Meillä opittiin justiin ryömimään, ja niin vauhdilla menee et huoneesta toiseen vinttasee :) esikko oppi paljon myöhemmin liikkeelle lähdöt. Siis ja sit kääntyy tietty mahalleen ja selälleen... Minkä kokosia muut tammikuiset on? Meillä oli 6kk neuvolassa 73,6cm ja painoa 9155g. Kuulemma piitkän huiskee kaveri :D
 
Moi,
Täällä myös yksi tammikuun lopulla syntynyt tyttö, toinen on meille. Mäkin jo aattelin että kaikki tammikuiset ovat siellä fb:ssä.

Meidän neiti oli 6kk neuvolassa 5950g ja 63cm. Täysimetyksellä mentiin 5kk neuvolaan asti ja sen jälkeen annettiin ohje alottaa soseet kun paino tippu miinuksille. Imetys on sit sen jälkeen loppunu kokonaan. Jos olisin tienny että yleensäkin paino putoaa 5kk tietämillä en välttämättä olis vielä alottanu soseita vaan yrittäny täysimetystä puolivuotiaaksi.

Nyt sit menee puurot ja vellit, porkkanat,potut ja kukkakaalikin, ei tosin yhtä hyvin kuin porkkana-pottusose. Tällä viikolla alotettiin liha. Hedelmäsoseista on testattu jo päärynää, omenaa ja vadelmaa sisältävät ja ne maistuu. Hedelmäsoseet oon ostanu kaupasta, mut muuten sit tehny ite. Mites muut, teettekö ite soseet?

Viime viikolla meillä opittiin ryömimään. Vauhti ei vielä päätä huimaa kun useimmiten menee hermot siihen mahalla olemiseen. Tän toisen kohalla tuntuu että aika menny nopeammin kun ensimmäisen kohdalla. Jotenki tuntuu että esikoinen oli pitempään semmonen vauva.

Mut nyt vaipan vaihtoon.=)
 
Hei taas.. Ikää meidän pikku-neidillä on nyt 6,5kk, se taisi aiemmin jäädä mainitsematta.. Pituutta oli 6kk neuvolassa 66,5cm ja painoa 8210g.

Liikkumisesta Vielä ei tyttö ryömi vaikka yritystä välillä on kovastikin.. kovasti muuten kyllä lattialla touhuilee ja pyörimällä liikkuu paikasta toiseen.

Edelleen imetän, mutta soseita alettiin maistelemaan 4kk iässä ja 5kk iässä otettiin puurot mukaan ja nyt 6kk iässä lihat.. 4 kertaa päivässä saa muutakin kuin maitoa, lounaalla lihasosetta, iltapäivällä hedelmää, sitten kasvissosetta ja illalla vielä puuroa..ja maitoa sit lisäksi niin paljon kuin maistuu.

Päiväunet täällä tuottaa päänvaivaa kun neiti niitä nukkuu 4 kertaa päivässä ja n. 30min kerrallaan. Kaipaisinkin vinkkejä millä saisi nukkumaan edes yhden pidemmän pätkän päivässä..Yöt menee melko vaihdellen tällä hetkellä, mutta ainakin kerran yössä edelleen syödään..
 
Moikka! Meillä tammikuun alussa syntynyt neito. 6kk neuvolassa pituutta 71,4cm ja 9130g. Vielä ei liikuta kun pyörimällä ja tyttö haluaisi mieluiten vain istua. Päiväuni vinkiksi mymmellille ehdottaisin, että et laita nukkumaan kun kerran tai kaksi päivässä. Itse opetin noin kuukausi sitten neidin nukkumaan kaksien sijaan vain yhdet päikkärit. Nyt menee nukkumaan n. 11-12 ja nukkuu n. kolme tuntia. Muutamia päiviä oli tosi väsynyt ja kiukkuinen iltaisin, mutta sitten rupesi pidentämään päiväunia ja nyt jaksaa tosi hyvin iltaan asti.
 
Hei! Kirjoittelinkin odotusaikana ja täällä näyttäisi olevan tuttuja nimimerkkejä :) Meidän Minni syntyi myös tammikuussa. On nyt 7 kk.
Täysimetin 6 kk asti ja nyt on soseita ja puuroja syöty. Oltiin monta viikkoa lomailemassa ja syötin tytölle kaupan soseita, kun en itse viitsinyt tehdä niitä lomaillessa. Nyt kun tultiin kotiin niin aloin tekemään soseet itse ja alussa tyttö niitä hieman vierasti. Onhan niissä toki hieman vahmempi maku kun kaupan soseissa.
Tyttö oli 6 kk neuvolassa 8600g ja 70 cm pitkä. Vielä ei osaa ryömiä eteenpäin mutta muuten liikkuu lattialla kyllä koko ajan ja ryömimistä harjoittelee. Samoin osaa mennä konttausasentoon.
Alhaalla on kaksi hammasta :)
 
Huoks:( Neiti sai ikää itselleen 7 kk ja kahdeksannen korvatulehduksen. Ei ne putket sitten ihmeitä tehneet, muutama viikko meni terveenä. Nyt on niin voimaton olo, kun katselee jälleen kerran pientä joka on aivan uupunut kuumeeseen ja kipuun. Ei paljon lohduta, että se kun kaikki hokee, että kyllä se yleensä viimeistään 3-vuotiaana helpottaa.
 
Heips. Kiva kun täälä tammikuisten ryhmä. Meillä on esikoinen joka on myös syntynyt tammikuussa. Tuntuu hassulta et on tärpännyt samoihin aikoihin kun esikoinen. Marko täyttää 6 kk 23 päivä tätä kuuta. Meillä kans sama et hedelmäsosetta pitää laittaa sekaan jos tarjoo jotain lihasosetta tai muuta sellaista. Miten teidän päivärytmi menee, milloin herää, kuinka monta kertaa nukkuu päivällä, herääkö öisin? Meillä herätään 8-9 maissa uudestaan nukutaan 11 maissa. Nukkuu sellaisia tunnin pätkiä. 2 tai 3 päikkärit nukkuu. oon yrittänyt että nukkuisi kahdet kun sitten illalla vaikeeta. Eilenkin laitoin 8 maissa nukkumaan ja sitten heräsi 10-11 maissa ja sit oltiin hereillä ja nukahdettiin joskus yhden maissa uudestaan. Väsyttää äitiä tällänen =(
 
Meillä samanoloiset ruokailukuviot kuin Mymmelillä, eli alkutotuttelun jälkeen on melkein kaikki soseet alkaneet maistua, kiitos vaan vinkeistä! Hedelmien lisäksi herkkua on yllättäen tuore tomaatti, soseita olen pääasiassa tehnyt itse ja pakastanut. 6 kk-neuvolassa kokoa oli 70 cm ja 8,3 kg näillä eväillä.

Liikkumisesta: meillä kontataan ja istutaan, ylösnousuharjoittelut menossa, eli kiirettä pitää.
Rytmistä: Yöunet 9-7 yleensä yhdellä syötöllä, päikkärit 10-12 ja 15-17 tällä hetkellä, mutta voi olla, että ensi viikolla on taas ihan uudet kuviot.
 
Meillä on kanssa tammikuussa syntynyt toinen tyttömme. Meillä ei liikkeelle lähdön kanssa olla hötkyilty. Istuu ilman tukea, mutta välillä vielä kellahtelee kumoon. Ja ryömimisestä ei vielä tietoakaan, tai no kyllä hän vatsallaan nostaa peppua kovin ylös ja jaloillakin jotain etenemistä yrittää, mutta kun ei yhtään viitsi pitää päätä ylhäällä!! Vaikea se on ryömiä poski matossa ;). No, eiköhän sekin siitä sitten ajallaan. Esikoinen ryömi ja taisi jo melkein kontatakin tässä vaiheessa vauhdilla. Ja nousi seisomaankin 8-kuisena! Tällä tytöllä vielä pitkä matka siihen :). Helpottaa kyllä omaa elämää, kun ei vielä tarvitse perässä juosta ja varoa kaatumisia.
 
Ja kovin on eri kokoisiakin nämä tammikuiset :). Meidän tyttö on nyt 64,5 cm ja 7250 g. Tosin meillä ollaankin painon ja pituuden suhde lähtenyt käyrällä alamäkeen. Syytä siihen nyt sitten tutkitaan...
 

Yhteistyössä