tammikuiset 2005? n. 2-vuotiaat?

  • Viestiketjun aloittaja mamaria
  • Ensimmäinen viesti
mamaria
siis onko näillä otsikoillaomaa ketjua olemassa ollenkaan? yritin hakusanoillaki etsiä mutten löytäny..

jos ei oo niin tehtäskös? mie vasta viimekesänä aloin täällä käydä. ois ihan kiva tuon pikkukakkosenki kehityksestä jutella niinku vauvanki...


meillä siis poika s. 3.1.2005. vähän hitaammin lähti liikkeelle, mutta muuten normaalisti kehittynyt. alko just kunnolla puhumaan. on vielä housuvaipoissa. kesällä ois tarkotus kunnolla opetella kuivaksi. siihen asti silleen rauhassa saa tutustua, että käy jos haluaa. alkujaan oli tarkotus opetella kuivaksi jo viime kesänä kun vaikutti jo iteki haluavan vaipoista eroon, mutta se meni sitte ohi. saa nähä käviskö niin kivasti ku esikoisen kanssa että kun 2,5 v.nä alettiin vaippakoulu niin oppi suunnilleen kahdessa päivässä täysin kuivaksi. :D

Maria ja Santeri 2v2kk
 
Hih täällä ja 2v 2kk vanha Santeri =) Eli syntynyt 8.1.05. Meillä ja liikeelle lähtö hieman hitaanlaista mutta nykyään liikkuu vähän liiankin kanssa ;) Sanoja tulee jonkun verran ja 3 sanan mittaisia lauseita. Meillä kans viime kesänä suju pottailut hyvin mut sitten teki lakon ja lähtee nykyään karkuun jos mainitseekin potan :\| Ens kesänä yritetään päästä kyllä vaipoista. Pikkuveli on 11 kk joten vaipanvaihtoa riittää muutenkin...
 
Juhon äiti
Ilmoittaudumpa minäkin, vaikka "virallisesti" vm 2004 olemme. (synt. 30.12)

Meilläkin liikkeelle lähtö oli hidasta, nykyään etenemistyyli on juoksu. =) Puhetta tulee, viiveellä, laulaa kyllä pitkiäkin lauluja. Numerot menee (toisinaan) oikein kymmeneen asti.

Kuivaksi opittiin 1v10kk iässä, ainut asia, joka meillä meni ennenaikaisesti. :LOL:
 
mamaria
no olispa hauska jos tästä tuliski aktiivinen ketju :D

Aika hassu juttu että siellä toinenki Santeri ja vielä meidän Santerin laskettuna päivänä syntynyt! :LOL:

tämä pikku mies heräsi just päiviksiltä ja istuksii äiskän sylivauvana niinku aina unien jälkeen. :heart:

meilläki ois yksi pienempikin vaippahousu niin sais kyllä Sandman opetella jo potalle mutta ei se ole nytkään moneen päivään tehny yhtään asiaa pottaan. kumma ettei minun opastamana tee sinne mitään, mutta aina jos on isin kans menossa saunaan niin isin kanssa kyllä tulee pissat pottaan. salaliitto.. :whistle:


_Maria ja Santeri 2v2kk (Torniosta)<br><br>
 
olisi juu kiva kuulla tällä tapaa muitten samanikästen lasten kuulumisia. Pakko kertoa kun tosta pottailusta ollaan kirjoteltu, että meidän Santtu se tänään HALUSI ITSE potan EKAA KERTAA!!! Mutta ei todellakaan istumaan käynyt vaan keksikin pissiä seisaaltaan!!! Nyt toivo elää että innostuisi useamminkin tekee samanlailla :) Vai oliko vaan tän päivän juttu...

Mitäs te muut touhuatte lastenne kans pihalla??? Nyt kun aurinko alkaa paistelee, tekee mieli olla pitkään pihalla, mutta alkaa ideat loppua... Etenki kun meil on huonot tuplarattaat millä ei pääse lumessa eteenpäin niin ei oikein voi tehdä pitkiä kävelylenkkejäkään ilman isin avustusta. poika kävelee jonkun matkaa itse, mutta yleensä saan kotiin päin kantaa sylissä :\|
 
Sosuli
Meillä tyttö syntynyt 4.1.05. Typsykkä oppi puhumaan lauseita vasta helmikuussa. Ehdittiin jo vähän huolestua, kun neuvolassa sanoivat, että pitäisi jo alkaa tulla parin sanan lauseita. Runebergin päivän jälkeen lauseita onkin alkanut tulla kummasti. Välillä ei meinaa saada sanoista selvää, mutta tarinaa tulee jo kummasti. Pimeän tulemisesta hän huomauttaa joka ilta nykyään. Samoin meillä puhutaan keväästä ja odotetaan sitä, että tulisi kesä, että pääsisi muumimaailmaan... Eli meillä muumit ovat kova sana ja muumikeksit lahjontakäytössä.

Meillä on nyt viikko tuuletettu sitä, kun meidän neiti on oppinut käymään potalla. Potta on ollut vessassa jo yksivuotiaasta ja kaksivuotiaasta sitä on raahattu olohuoneeseen, jossa tyttö on siinä istunut kuin tuolissa. Pottaan saatiin lopulta vahingossa tulemaan sunnuntaina pissi. Tyttö oli innoissaan ja kaikki kutsuttiin paikalle taputtamaan ja otettiin valokuvia onnellinen tyttö potan vieressä. Sen jälkeen vain muutama liru on tullut vaippaan. Tyttö hakee itse potan olohuoneeseen ja riisuu vaatteet ja vaipat ja yleensä jos jotain on tullakseen se tulee heti ja kameran muistikortti on kohta täynnä erilaisia potta-asetelmakuvia. Meillä tytöllä on ollut jo pidempään yövaippa kuiva. Tammikuun lopussa tytöllä oli pissatulehdus ja siitä lähtien hän on vaatinut vaippaa otettavaksi pois, jos siihen on tullut pissi. Aiemmin ei haitannut. Hän kyllä aluksi valitti, että vaipassa on kakka. Lopulta oppi sanomaan, että pissi tuli ja otti itse vaipan pois. Ihanaa, sikäli että tyttö saa pikkuveljen elokuussa. Ajateltiin kyllä miehen kanssa aloittaa kuivaksi opettelu vasta kesällä. Tyttö taisi nyt ottaa itse varaslähdön. Huvittavaa miten tärkeätä tyttöselle on saada viedä tuotos vessanpönttöön ja päästä painamaan napista...

Kurahousukausi on taas alkanut ja välillä ei tiedä kummalla menee enemmän hermot tytöllä vai äidillä kurahousujen kanssa. Hiekkalaatikko on paljastunut lumen alta ja teimme tänään molemmat innolla hiekkakakkuja. Leikeistä kestosuosikki näyttäisi olevan muuvailu eli muovailuvahalla puuhastelu. Lunta tyttö syö ulkona salaa ja tänään yritti etukäteisvaroittelusta huolimatta samaa hiekan kanssa.

Ihanaa kevään aloitusta kaikille.

 
Hei! Meillä on myös tyttö syntynyt tammikuussa -05. Hoidossa meillä ollaan 4 pv viikossa, että muiden lasten mallilla ja esimerkillä mielestäni tyttö on ihan asiallisesti kehittynyt ikäisekseen ja tullut tietenkin äitiinsä, niin monessa asiassa ikätoveriaan ( 2 kk nuorempi) paljon etevämpi tekemään esim. askasteluja ja muutenki leikkimään isompien kanssa. Tahtoo olla että tätä nuorempaa ei huolita leikkeihin mukaan, kun "ei osaa" tai oikeastaan ei ole kärsivällisyyttä tehdä isompien juttuja.

Pottailu on enemmän hanskassa tuolla hoidossa, kotona se tahtoo jäädä vähemmälle. Käy päivittäin potalla monta kertaa ja pissa yleensä tulee, mutta kakkalle ei suostu potalle, vaikka hädän näkeekin etukäteen että potalle ehtisi.

Kesällä myös on tarkoitus vaippa jättää pois, sillon on paljon helpompi ja ikäkin on varmaan aika hyvä.

Meillä nukutaan edelleen häkkisängyssä, juniori sänky on vieressä ja pari yötä nukkuikin siellä, mutta muutti takaisin häkkisänkyyn. E i muuten , mutta alkaa käymään pieneksi. No nyt on sitten oppinut siihen että kuinka kiva on kömpiä vanhempien väliin, ja se tapahtuu klo 1.00 yöllä. Mutta on se niin ihana , kun tyttö kömpii väliin, oikeastaan odotinkin tuota ikää että kömpii yöllä viereen. :D Mikäs sen mukavempaa kuin lämmin pieni käsi kaulalla.
 
mamaria
Meidän Sandman on ollu vähän kipeä reilun viikon verran :( räkä on jatkuvasti nenässä ja nyt on parina päivänä jo kellertänyki se lima. lämpöä kummiski ollu vain parina päivänä nyt alkuviikosta. tänään ajateltiin pitkästä aikaa käydä koko sakilla ulkona.

Meillä ulkoillessa vauva nukkuu vaunussa (ilmakumipyörät, pääsee vaikka pienessä hangessa) ja Santeri pulkassa ja isosisko kävelee. tai Santtu ja Rebe kävelee ja pulkkailee vuorotellen. näin siis jos päivisin ulkoillaan. nyt ajattelin että kävästään ihan pikku lenkillä eka ja tullaan sit omalle pihalle leikkimään vaikkei tässä muuta olekaan kun keinu ja paljon lunta. taitaa kummiski olla sellasta lunta nyt että tulis kiva lumiukko tai -linna :D saa mammaki hyötyliikuntaa..
mie oon nyt joskus käyny vauvan kanssa kävelyllä iltaisin niin nukkuu yöllä paremmin. jos meen ennen kaheksaa niin otan Santerin mukaan, varsinki jos käydään kaupassa. se on vähän niinku meidän yhteistä aikaa. isosisko meillä on menny niin tuhmaksi että sitä joutuu jatkuvasti rankasemaan kieltämällä kauppareissut ja muuta kivaa... :(

mie aattelin että jos sitte lumien sulettua hankkis jostain jonkunäköset käytetyt kaksosrattaat niin päästään kesällä pidemmilleki lenkeille. nyt ollaan pysytelty aikalailla omassa naapurustossa kun keskustaan opn jotain 3km ja ei taitas muksut jaksaa ulkoillaan sinne asti että päästäs perhekahvilaan... :whistle:


maria ja Santeri 2v2kk
 
heips.täälä kaksoset 210105 syntyneet.poika lähti kävelemään 1v1kk ja tyttö vasta 1v6kk (käveli polvillaan ennen kuin nousi seisomaan).kumpikin käveli tukea vasten jo 7kk iässä.tyttö puhuu jo kolmen sanan lauseita ja sanavarasto aika laaja poika kahden sanan lauseita ja hieman pienempi sanavarasto kuin tytöllä.joten meillä ainakin sanonta "kieli jää jalkojen alle" pitää paikkansa.tosi reippaita ja vilkkaita ja rakastavat yli kaiken kelkkailua isin kanssa.kovasti tykkäävät puhua puhelimessa ja käydä kerhossa vaikka joka päivä.jaksavat jo lenkkeillä useita kilometrejä potkurilla,tosin kotia päin kun lähdetään niin vauhti hiipuu ja lopulta pitää vetää kotia.minkä kokoisia teidän taaperot on?poika on n.90cm ja 13kg ja tyttö n.82cm ja 11kg.pieniksi moittivat neuvolassa mutta olen pienemmistäkin yksöslapsista kuullut ja he ovat olleet "normaalin"kokoisia.meidän neuvolassa ei ole monia kaksosia ollut niin johtuu varmaan siitä.iloista kevättä :heart:
 
Täälä myös poika syntynyt tammikuussa -05,laskettu aika oli kyllä hekmikuussa mut pojalla oli kiire maailmaan,ensimmäiset kaksi viikkoa meni sairaalassa painoa keräillessä muuten kaikki oli hyvin,hitaasti tääläkin lähdettiin liikkumaan,kävelemään lähti 1v2kk iässä,nyt reipas kaksi vuotias pottailua harjoitteleva poika :heart:
 
Meillä Helmikuussa 2005 syntynyt tyttö. Viime vuoden puolella innostui potasta iltatoimien aikaan, ja usein lirautti sinne kunnon pissat ja joskus kakatkin. Nyt kiinnostus laimennut, ehkä omaa syytäni kun en aina jaksanut odotella toisen pottatouhuja. Kesällä varmaan yritettävä kuivaksi...aion yrittää kestovaippoja (käytetty vain kertiksiä) kun sanoovat että se monesti ededsauttaa kuivaksi oppimista.
Muuten kyllä hyvin omatoiminen, pukee itse päälle, touhuaa paljon, juokseekin jo, mutta tyttö ollut sellainen kyllä aina...hyvin kehittynyt ja iso.
B)
 
Sosuli
Meillä pottailun edistämisessä ei auttanut tarroilla, karkeilla tms. lahjonta. Itse huomasin, että mitä enemmän jaksaa kehua, sitä innostuneempi tyttö on käymään potalla.
 
mamaria
Tämä ketju oli varmasti pudonnut jonnekin todella kauas. minä googletin vasitella oman nimimerkin ja tämä oli toinen niistä kaks plussan keskusteluista mitä hakukone näytti. nostellaanpa nyt sitten. :D

Täällä Santeri on menny ihan mahottomaksi ikiliikkujaksi. Ostin sille ulkovaatteiksi keltasen sadeasun. Näkee ainakin mihin se taas viilettää.. :whistle: Kiipeilee joka paikkaan ja aamuisin meinaa ajaa mamman hermoromahduksen partaalle kun syöksyy ympäri kämppää "tekemässä pirruutta", niinku mies sanoo.. Minä koitan vauvaa hoitaa ja ite saada jossain välissä syötyä niin pikku mies kantaa omia eväitään milloin mihinki nurkkaan ja sotkee pöydälle unohtuneella tuttipullolla kun nukutan vauvaa. ja sitä rataa. Välissä ei tottele mitään, onneksi sentäs ulkona suurimman osan mitä sille sanoo. ei tarvii ihan pelätä että jää auton alle tai jotain. kovasti saa pitää silmällä. kaipa tämä kuuluu ikään. ja sisaruskateuteen.

pottakoulu meillä ei oikein etene. kovasti se aina menee potalle istumaan kun siskokin on vessassa, mutta ei sinne pottaan yleensä tule mitään. ja sitte onki heti pissat latttialla kun se ehtiikin tulla ennen ku vaippa on ylhäällä. pakko kyllä myöntää ettei ole ihan joka kerralla hehkuttamalla kiitelty, vaikka kiitelty onki.. liekö siinä vika sitte..

sairastateluilta on taas vältytty. jee! :D


-Maria ja Santeri Elias Sebastian
 
tääl kans :wave: meidän poika syntyi 27.1-05 kävelyyn lähtö oli myöhään joskus 1v5kk :) puhetta ei paljon vielä tule,muutama sana välillä (ennen kävelyä tuli sanoja,unohtu siin ku oppi käveleen) kuivaksi opettelu alotetaan nyt kesällä.liikkuminen on nyt kyl enimmäkseen juoksua :D vilkas pikku mies :heart: ei varmaa 5min.pysy paikallaan..iloinen vesseli josta tulee kohta iso velu LA ois huomenna mut ei näytä vauva vielä syntyvän.
 

Yhteistyössä