Tahrattomat vaatteet pyykkiin päivän päätteeksi?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Toisen ketjun innoittamana: laitatko lasten tahrattomat päällysvaatteet pyykkiin päivän päätteeksi, eli joka aamu kaikki vaatteet puhtaana kaapista?

Jokainen tavallaan, mutta musta itsestä tuntuisi ajan, energian ja vaatekankaan tarpeettomalta kulutukselta toimia näin.
 
"vieras"
Meidän lapsilla ei sisävaatteet säily tahrattomana kokonaista päivää, joten yleensä viskaan illalla pyykkikoriin. Jos tahraa ei ole paljon ja seuraava päivä on kotipäivä, saatan jättää vaatteet seuraavalle päivälle käyttöön. Sen sijaan päiväkotiin ja kerhoon lapset menevät joka päivä puhtaissa vaatteissa.
 
"vieras"
en laita jos ei todellakaan näkyviä tahroja. Muutenkin riittää pyykkiä aivan tarpeeksi! kouluikäisillä pysyy toisinaan puhtaana 2-3 päivää esim. pusero ja päällyshousut
 
"eräs"
Jos paita/housut täysin tahrattomat niin en todellakaan laita pyykkiin. Harvemmin näin kuitenkaan on. T-paidat menee kyllä lähes poikkeuksetta kaksi päivää. Sukat ja pikkarit pyykkiin joka päivä.
 
Yleensä meillä menee illalla kaikki lapsukaisen vaatteet pyykkiin, vaikka ei tahroja olisikaan. Joskus, jos ollaan jo iltapäivällä tarhan jälkeen jouduttu vaihtamaan vaatteet, voin laittaa päällysvaatteet vielä seuraavana päivänä, jos ovat olleet vaan kotona muutaman tunnin päällä.
 
3 poikaa
Pääsääntöisesti vaihdetaan joka päivälle puhtaat vaatteet. Päivän käytön jälkeen ne tuntuvat nuhjuisilta vaikkei tahroja olisikaan. En itsekään käytä kahta päivää samoja vaatteeita (kotirönttöset on eri juttu).
 
pha
Vain tahraiset tai haisevat vaatteet pestään. Pienempi sotkee käytännössä vaatteensa päivittäin, mutta isommalla säilyy vaatteet siistinä jopa kolme (koti)päivää. Sen jälkeen niistä kyllä pystyy jo haistamaan mitä lapsi on puuhaillut, joten pesuun menevät.

Pyykinpesu ei ole kohtuuton rasite, mutta vesi- ja sähkölaskun maksaminen on. Lisäksi uusien vaatteiden ostelu on inhaa hommaa, joten en väen väkisin kuluta vaatteita ennenaikaisesti.
 
"Viima"
Ei todellakaan! Vaatteet pyykkiin kun ovat likaset. Samoin omatkin vaatteet. Olen kotona vaatteilla A ja kaupungille tai kerhoon vaihdan vaatteet B. Pari tuntia päällä niin ei tartte pestä. Lapsel ny housut saattaa likaantua kun ollaan ilman vaippaa, silloin vaihdan tottakai.
 
[QUOTE="Viima";27047788]Ei todellakaan! Vaatteet pyykkiin kun ovat likaset. Samoin omatkin vaatteet. Olen kotona vaatteilla A ja kaupungille tai kerhoon vaihdan vaatteet B. Pari tuntia päällä niin ei tartte pestä. Lapsel ny housut saattaa likaantua kun ollaan ilman vaippaa, silloin vaihdan tottakai.[/QUOTE]

Näinpä meilläkin.
 
"mis"
missä te säilytätte noita puoliksi käytettyjä vaatteita?

lähinnä mulla se 'ongelma' että heitän päivän päätteeks kaikki vaatteet pyykkikoriin, kun ei niitä kaappiinkaan voin heittää. Mihin te siis laitatte noi puolikäytetyt vaatteet?
 
dv
mikäli vaatekerta on toinen päivän aikana (eli on saanut esim ruokaillessaan niin likaiseksi vaatteet että on jo vaihdettu) ja tahraton illalla niin seuraavalle aamulle jää. mutta jos on aamuiset ja tahrattomat laitan silti pesuun, sillä lapsi rasvataan aamuin illoin ja vaatteisiin kuitenkin imeytyy sitä "ylim." rasvaa.
 
..
Puolikäytetyt vaatteet laitetaan siististi sängynpäätyyn, josta ne otetaan seuraavana aamuna päälle.
Ja joo, en todellakaan pese puhtaita vaatteita, älytöntä! Jos tapahtuu ihme, ja vaatteet pysyvät tahrattomina niin vaihdetaan 2-3 päivän välein tai aina, kun lapsi käy suihkussa/saunassa.
 
2 alle 4 vuotiasta
Paidat ja mekot menee kyllä yleensä päivän päätteeksi pesuun, sillä niissä kyllä on monesti jotain pientä tahraa. En tosin kovin tarkaan syynäile, joten saattaa sinne tahratonkin mennä. Housuista varsinkin farkkukankaiset ja vähän paksummat menee monesti pari päivää, ellei polvet nyt ihan likaiset ole.

Miehellä tapana viikata käytetyt (=monesti likaiset) vaatteet kaappiin. Sieltä sitten kun ajattelen ottaa joskus jonkun lapselle päälle ja huomaan esim. selviä ruokatahroja, argh ärsyttää...

Mutta ehkä meidän pitäisi löytää kultainen keskitie ja etten itsekään laittaisi niin herkästi vaatteita pesuun, sillä pyykkiä riittää muutenkin...
 
"hmmm"
oikeastiko teillä aikuisillakin likaantuu esim. farkut päivässä niin että ne vaihdetaan ja pestään joka päivä? mitä niihin tulee aikuisilla, ruokaa, pissaa, valkovuotoa vai mitä?? mulla voi olla viikonkin samat farkut. kuinka paljon teillä sitten on farkkuja tms. housuja?
 

Yhteistyössä