Täytekakkupohja ja täyte

4 munaa
2 dl sokeria
3 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

täytteeksi lakkahillo+valkosuklaamousse persikat+valkosuklaamousse, rahka+kermavaanto+hedelmiä/marjoja, omenahillo+kermavaahto, suklaamousse, vaniljakreemi+hedelmät/marjat
 
on kaksi tapaa tehdä se mousse. helpompi on vatkata 2dl kermaa vaahdoksi ja lisätä sekaan 200g sulaa valkosuklaata. ja siis suklaamousse onnistuu tavan suklaalla näin =)
vaikeampi tapa on
1/3 dl appelsiinitäysmehua
100 g valkoista suklaata
1 liivate
2 dl kuohukermaa
3 keltuaista
1/2 dl sokeria

Pane liivate likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vaahdota myös keltuaiset ja sokeri.Kuumenna mehu kattilassa. Sulata mehuun vedestä puristettu liivate. Sulata joukkoon myös paloiteltu suklaa. Huolehdi, että seos ei kiehu, vaan lämpö on mahdollisimman alhainen. Jäähdytä suklaaseos panemalla kattila tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä. Sekoita joukkoon kermavaahto ja keltuais-sokerivaahto.

vielä yksi tapa on jolla tulee hyvä mousse,
150 g valkoista suklaata
2 dl kuohukermaa
2 kpl kananmunaa
50 g tomusokeria
1 kpl liivatelehti

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota myös munat ja sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota liivate ja sulata se pieneen lämmitettyyn vesi- tai kermatilkkaan. Sekoita suklaa muna-sokerivaahtoon ja lisää sulatettu liivate. Nostele joukkoon kermavaahto.
 

Yhteistyössä