***SYYSMASSUKOIDEN 2008 MUSSUKAT***

"loppu" jouluja vaan kaikille...meillä on kyläilyt kyläilty ja nyt rauhotutaan oman perheen kesken.Annun rytmit mennyt ihan pyllyleen kun ollut niin apljon touhua ympärillä ettei oo malttanut nukkua.huomenna yritetään palata takaisn tän hetkiseen rytmiin.

vähän ihmettelin kun Annu sai pukilta 86cm ja siitä ylöspäin olevia vaatteita.pyysin kyllä vaatteita mutta kokoa 68 liekö molemmilla kummeilla mennyt noi numerot väärinpäin :LOL: :LOL:

meillä syötiin eilen ekaa kertaan hedelmäistä puuroa eikä mitään oireita tullut niin sitten tänään vedettiinkin sitten koko pänikkä.onko muut antanut alle 4kk puuroa.koska voisi aloittaa kaurapuuron antamisen.

Annukin nukahhhti viimein joten täytyy itsekkin painua nukkumaan.kurkku ja korva kipeä,että kai tässä flunssaa pukkaa..

aatumaria ja annu 3pvää vajaa 4kk
 
JOULUTERVEHDYS JA 4 kk neuvola mitat:

64,5 cm, 6235g ja 41,2 cm. Aika keskikäyrillä mennään, toisaalta vähän tuo painonnousu ihmetetyttää kun 6 päivässä olis niinkun tullut 420g lisää TAYSin vaakaan verrattuna. Vai voiko oksentelun vähentymisellä olla näin radikaali vaikutus? Oksentelu on tosiaan vähentynyt niin että nyt kokoja voi miltei kutsua pulautuksiksi ja määrät pudonneet 10-20 vrk tasolla. Huippista! :) Ja joululahajaksi pojunen veti 10,5 tuntia unta putkeen viime yönä... super :)
 
Moikka!

Nyt on joulut vietetty ja paluu arkeen koittaa =) meillä opittiin joulun alla tarttumaan kiinni leluun ja koko joulu hypisteltiinkin kaikkea kivaa kilisevää ja rapisevaa.. niin ja joulupäivänä käännyttiin mahalta selälleen ja sehän oli niiiiin mukavaa, että nyt ei enää pitkää aikaa viihdytä selällään =)
Mitenkäs muiden joulut on menneet ja mitäkös se joulupukki toi lahjaksi? Meillä poitsu sai aika paljon lahjoja; vaatteita, leluja, kirjoja jne. Aattona oltiin kotosalla ja joulupäivänä käytiin anoppilassa kahveilla. Nyt on kinkkua syöty taas kerran vuoden edestä, joten ihanaa oli käydä eilen pitkästä aikaa kunnon vaunulenkillä.. Kohtahan onkin uusi vuosi ja tämän mamma täyttää pyöreitä ennen vuoden vaihtumista:eek: mihinköhän ne kaikki vuodet on kadonneet :D

Nyt kuuluu kutsu parvekeelta, soon moro!

haikara08 + pikku-tonttu 3,5kk
 
Hei kaikille!
Hyvää joulua on kai turha enää toivotella, joten hyvää uutta vuotta kaikille!
Täällä neidin kanssa elämä soljuu eteenpäin, tytsy kääntyilee jo selältä mahalleen ja toisinpäin, kiinteitä ei ole vielä aloitettu (ihan lähiaikoina kokeillaan) täysimetyksellä siis mennään.
Kovasti tyttö on kasvanut, 17.12 neuvolassa 62cm ja 6920g. Omia käsiään ihastelee, ottaa jo kömpelösti kiinni tarjotusta lelusta, nauraa ääneen ja jokeltelee kovasti. Hiukan vierastaa, se on kyllä melko tympeää.. raukalla alahuuli väpättää ja sitten purkautuu itku ilmoille.
Yöt menee oikein hyvin, klo 21-23 maissa menee nukkumaan, herää yleensä yhden kerran syömään, ja nukkuu sinne noin klo 10.

Kiva on lukea täältä aina kuulumisianne, liian harvoin tulee kommentoitua kyllä.

Kivaa vauva-arjen jatkoa kaikille!

syysmama & pikkuneiti 4kk :heart:
 
Iltaa/yötä!
Täällä vielä surffailen kun on mennyt nyt pyhinä rytmit(jos sellaisia edes olikaan)ni ihan sekaisin...
Aamuisin oon nukkunut neidin kanssa tuonne 10.30 saakka ja on sitten aamun päikkärit jääneet kokonaan välistä..sitten varsinaiset päikkärit on nukuttu 13.00-16.00 ja sitten ehkä viel jotkut torkut tai ei välttämättä mitään ilta-unia..

Mä en tajua miten se jaksaa valvoa niin pitkään yhtä menoa-ja on ihan hyvän tuulinenkin!

Mutta toi yö-elämä on kyllä edelleen semmosta sanonko mimmosta!?!

Nukkumaan menee 22.00 ja herää jo 23.00 kitisemään mut jatkaa sit syötöllä tai ilman uniaan.
Mut sit herää 2.00 syömään ja 4.00 ja sit 6.00,7.00 jne.

Tuossa 4.00 aikaan otan kainaloon kun en enää jaksa rampata sängyn luona...

Ei tää varmaan enää mitään tiheen imun kautta oo vaan ihan jotain muuta...
Kuitenkin neiti jatkaa heti uniaan syönnin jälkeen eikä jää känisemään tmv.

Oon yrittänyt vaan hyssytellä mutta kyllä se rintaa vailla on ja tuttiahan meillä ei ees syödä.

Mutta kaitpa tää ihan "normaalia" on eikä alle 6kk ikäiseltä ees kannata noita yösyömisiä "rajoittaa"..

TOIVOTTAVASTI meilläkin aletaan nukkua taas pidempää pätkää jossain kohtaa...

Joululahjoista neiti sai my little ponyn,pehmolelu ponin,helistimen,paljon vaatteita ja mobilen sitterin ylle-mukavia lahjoja!

Mieheltäni mä sain ensi kesäksi viikon rantaloman etelään mun tyttökaverin kanssa!!!

Mies jää tänne lapsista ja kodista huolehtimaan.

Oli tätä jo pitkään suunnitellut ja suunnilleen kaikki muut on tienneet.

Hieman on epätodellinen olo vielä ja tietysti neidin takia mietityttää kovasti mutta mun mieskin on paljon poissa ja jää kuitenkin vuorostaan lasten kanssa ni enköhän mä jotenkin selviä ja toivottavasti neitikin!

Sitten saatiin kylpylälahjakortti mulle ja miehelle ja lahjakortteja kosmetologille,intialaiseen päähierontaan jne.

Pyhät meni mukavasti hyvästä ruoasta ja tunnelmasta nauttien :heart:

DD baarissa oli ihan kivaa joo...mutta jotenkin tuli vähän tyhmä olo et "tässäks tää oli"...sitä samaa se kuitenkin on vuodesta toiseen...ehkä mä alan tulla "vanhaksi" tai jotain! =)
Mutta tulipahan käytyä!

Mites aiotte uutta vuotta juhlistaa muuten??

Jousikas&Ranja-tonttu 3,5kk

 
Ihastuttava tonttu Jouskarilla :heart:

Minä oon ruvennu miettimään, kun olen lukenut juttujanne teidän kääntyilevistä vauvoista, että onkohan tuo meiän herra kehityksestä jäljessä kun ei vielä käänny kumminkaan päin, ja on kuitenkin 4kk :/ . Voiko siihen vaikuttaa se että jätkä on syntynyt 5 viikkoa etuajassa? Kyynärnojankin on alkanut oikeasti hallitsemaan vasta muutama viikko sitten. Tiedän että vauvat kehittyy eritahtiin eikä neuvolalääkäri ollut mitenkään huolissaan, mutta itseäni tuo asia vaivaa. Ja kun tiedän että kunhan meiän "oma" neuvolantäti (oli viimekäynnin aikana joululomalla) tulee takasin niin alkaa päivittely siitä että pitäisi jo tehdä sitä ja tätä ja tuota :| . Ahdistaa jo valmiiksi...
 
Terse... ja myöhästyneet joulun toivotukset :whistle: Tietokone ollu hyllytettynä joulun ajan. Mutta Oikeen Railakasta Uutta vuotta kaikille :heart: :flower:

Sukuloimassa on käyty ja pojat oli nätisti, eikä suurempia ongelmia ollu.
Niihu Ei tuo vauva meilläkään "mitään" temppuja vielä tee... Pari, kolme kertaa "kaatunu" vatsaltaan selälleen. Esikoinenki kääntyi selältään vatsalleen vasta 4-5kk iässä, mutta oppikin sitte vauhdilla. Itse istui ilman tukea 6kk iässä ja kävelemään rupesi vajaan 10kk iässä. Ja kyllä ne kerkee liikkumaan :D Ja voi olla että vaikuttaa myös etuajassa syntyminen. Mutta lapset siis kehittyy omaa vauhtia. Kummityttö alkoi kävellä vasta 1,5 vuotiaana ja mein poika 10kk iässä, mutta kummityttö alkoi puhumaan kunnolla jo 1,5-2 vuoden ikäsenä ja Kasperi ei puhu vieläkään kunnolla ( 3v ) Ja neuvolassa ne aika maltillisesti odottelee kehitystä. Ainakin täälläpäin.

Oli vielä vaikka mitä, mitä piti kommentoida... mutta ajatuksella mukavampi.
Joten palaillaan!!
R iikka ja Oskari 3kk ( huomenna tasan :heart: )
 
Ja täällä jatkuu vuoden loppu ihan samaa rataa kuin koko vuosi :kieh: eli nyt meillä jyllää täällä angina |O Minä, ukko ja isompi poika ollaan tällä hetkellä kipeinä. Ja kovasti toivon ettei muille tarttuiskaan enää, koska luulisin, että mokoma tauti Nemon ikäisellä saattais olla aika kurja. :/

Mähän olin kipee just ennen joulua ja ehdin oikein viitisen päivää olla tos välissä terve :headwall: vähän ottaa pattiin kyllä.

No aattoa vietettiin kuitenkin ihan omalla porukalla kotosalla ja syötiin hyvin ja availtiin paketteja. Ja lauleskeltiin sitä singstaria. Vaatetta ja lelua nuo mukelot sai ja vähän namiakin.

Uutta vuotta vietellään kans ihan omalla porukalla ja kotona ja katotaan nyt päästäänkö sitä ees yhtäkään rakettia ampumaan. Pääsis nyt ees kunnolla kauppaan käymään ostamaan ees jotain hyvää syötävää :kieh:

Kääntyily selältä masulle ei mennä ja enää ei oikein mahalta selälleenkään, vaikka aiemmin meni niin jatkuvasti... muuten kyllä sitte pyörii kuin väkkärä. Lattialle kun laittaa niin aika nopeaan on eripäin, kuin laitettaessa.
meillä kans 3kk neuvolassa oli tuo nojakin vähän hakusessa, mutta nyt ollaan vähän treenattu enemmän ja sekin on nyt vakaampi.

Ihania lahjoja täällä jotkut ovat saaneet pukilta :D

Mutta joo...pittää ukko päästää kans välillä koneelle :wave:

Kajuska ja Nemo vielä vähän vajaa 4kk
 
Iloista Uutta Vuotta kaikille!!
Hurjaa että sain viime tammikuun 3pvä tietää että yntymme on tulossa ja kohta siitäkin päivästä on vuosi ja neitikin täyttää 1.1 jo 4kk. :p
Meillä kännyttiin eilen 4krtaa selältään masulleen..olin jo ajatellu et onko meidänkin neidis on jotain vikaa kun ei viihdy lattialla yksin saati kääntyilis yms. Nyt on tarttunu noin pari viikkoa leluihin ja kaikki menee suuhun vauhdilla :) Ja viihtyy joitain hetkiä jo lattiallakin.
Kaverillani on 2pvä vanhempi tyttö joka on melkein 2kg painavampi ynttyä ja rutkasti muutenkin isompi :eek: Mutta Yntty seisoo tosi tomerasti ja kampee aina seisomaan jos saa mahdollisuuden, kaverin lapsi oli ihan spagetti kun hänet laittoi niin että voisi seisoa... hassua!! No mutta 5pvä on neuvola, ehkä täti kertoo onko meillä joku hätänä..vaikka tyssi on kyllä iloinen ja pirteä pääasiassa.

Teille kellä on koiria; onko vanhempia lapsukaisia? Onko koira/koirat reagoinu kun lapsi rupee liikkumaan?? Entä jos lapsi on lattialla ni onko koira osannut varoa lasta ilman huomautusta ja komennusta??

Joulupukki toi tyssille jotain pientä, leluja, vaatteita jne. Ehdottomasti ihanin lelu oli koira jossa vilkkuu selässä, kyljissä ja hännänpäässä valot ja siinä on 30 eri buusia ja pentu narunpäässä kiinni.. sitä voi siis vetää sitten kun millon osaa liikkua ja se haukkuu kun sitä lähtee vetämään :D

Menkoista täällä keskusteltiin, mulla ei o ollu eikä kuulunu. Nyt just tossa mietin testin tekoa kun masua on viikon vihlonu, juilinu ja tehnyt kaikkea muutakin.. Muistan vuoden takaset tunnelmat ja sillonkin odotin koko ajan vain että menkat alkaa mutta eipä ne alkanut, vaan sain oma rakkaan tyttären :heart:
Ei siinä, olemme kyllä suunnitelleet Lauralle kaveria mutta vasta vuoden päästä keväällä "saisi" syntyä..mutta jos on tulossa toinen pikkuinen niin tervetuloa.
Nauroin vaan tuossa että jos odottaisin ni kyllä vois juoda 100kg kakkukahvit kun ei tota laiharia kauhian kauaa kerennyt pitää..
Mutta en usko että uusi pikkuinen tekisi tuloaan..ei se voi olla mahdollista ;) ja ainahan sanotaan että jos imettää niin ei voi tulla raskaaksi ???

Nyt olen luistanut lenkeilystä ja salilla käynneistä ja ruokakin on maistunut..nyt on pakko ottaa tiukka kuuri heti vuoden alusta.. ei tule kesää muuten näillä kiloilla, tai sitten tulee ja itku pääsee kun vaatteet ei mahdu päälle :ashamed:

Millä olette alottaneet soseiden maistelun?? Meillä varmaan alotetaan heti tammikuun alussa maistelemaan soseita kun iltaisin saattaa maistua molemmista rinnoista se vähä mitä tulee ja siihen päälle 200ml korviketta josta osa on riisivelliä.
Maissivelli ei meidän neidille maistunut mutta riisivelli maistuu hyvin.
Olen varannut peruna ja porkkana sosetta ja on siellä jotain muutakin mutta luulen että niitä syödään myöhemmin.
Kauhean epävarma olo on noitten ruoka juttusien kanssa, millon saa antaa puuroa ja millon saa antaa useammin päivässä ja ja..

Jokohan tyssi kohta alkaa heräillä, iltaunilla ulkona jo 2,5h jälleen ja päikkäreitä nukku jo melkein 4h.. Olisi ihana jos Laura jaksaisi valvoa jo pikkusen kauemmin.
Anteeksi, taisi mennä taas ihan omia juttuja höpötellessä :headwall:

-Väpä08 ja Laura 3pvä vaille 4kk-

P.s Koitan siis kovasti opetella sanomaan Ynttyä Lauraksi, sori jos molempia nimiä esiintyy tekstissä :)
 
Joulun jälkeistä elämää täältäkin!

Matildan kanssa isäntä vietti taas aikaa eilen päivystyksessä ja taas on korvatulehdus ja antibioottikuuri, jo kolmas 1.5kk:n sisällä. Saankohan koskaan tota neitiä terveeksi. Melkein kaikki meillä on korvalapsia, mutta ei nyt ihan tällaista ole ollut.

Matilda sai lahjaksi lähinnä vaatteita ja pari lelua. Ja muut lapset sai röykkiöittäin lahjoja. Ja äiti on ihan koukussa tyttöjen nintendo ds:n.

Meillä ei käännytä, ei tosin viihdytä koskaan edes lattialla jota voisi treenata. Kaipa nuo ehtii. Ei meillä kukaan kovin aikaisin ole ryhtynyt. Tuo kolmonen kääntyi vasta vajaan 7kk:n iässä ja lähti kävelemään vasta 1v9kk: iässä, silloin olin huolissani, mutta ihan normaali tuo on.

Meillä on maisteltu soseita, perunaa, päärynää, persikkaa sekä maidotonta riisipuuroa. Määrät on tosi vähäisiä, mutta hyvin menee silti. Meillä kun oli kasvun kanssa tossa ongelmia.

Mutta nyt Matildan viereen nukkumaan....se kun menee nukkumaan vain ja ainoastaan äidin kanssa ja äidin viereen. On muuten joskus aik arasittavaa

Miia ja Matilda
 
Nopea moi

Uusia vuosia kaikille :wave: ! Joulu sujui meilläkin ihan kivasti mummolassa ja pojalla riitti sylejä.

Lahjaksi tuli vaatteita ja jokunen lelu/kirja. Oikein kivoja lahjoja! Itsekin sain hyvät lahjat, mutta tuo jouskarin lahja on kyllä ihan ykkönen! Upean yllätyksen sulle järjestivät :heart: .

Onnea uuteen kotiin muuten Nikin emolle! Kämppä kuulosta oikein mukavalta.

Soseita on täällä maisteltu jo ahkerasti. Perunaa, porkkanaa, parsaa ja maissia on maisteltu muutamia lusikallisia. Erinomaisen hyvin maistuvat kaikki ja poika syö mielellään ja suuttuu aina, kun ei saa kuin sen pari lusikallista ja enemmänkin menisi :) . Parsasta ei vatsa oikein tykännyt, mutta muut ovat sulaneet pahemmitta vaivoitta.

Kääntymistä ei täälläkään harrasteta kuin vahingossa, mutta sylissä poika yrittää kovasti pungata seisomaan tosi topakasti. Lelut ovat pysyneet käsissä jo viikkoja ja nyt niitä on alettu heitelläkin! Koira käy ihan kuumana, kun kuvittelee, että poju leikkii...

Jonkun lapsukainen olikin jo saanut hampaita. Ajattelin, että oisko meidänkin pojalla hammasvaivoja, kun mussuttaa koko ajan alahuultaan, työntää kaiken suuhunsa, välillä on kovin kivulias, hieroo jatkuvasti kasvojaan (silmiä) ja kieltäytyi lauantaina imemästä! Soitin jo päivystykseenkin, mutta siellä oli sellainen ruuhka, että kielsivät tulemasta. Lopulta kipulääkkeiden vaikutettua suostui syömään... Korvatulehduskin kävi mielessä. Miia mitkä on ne korvatulehduksen oireet?

Eipä muuta.

väpä ja Vilho
 
Moikka!

Huh, ihanaa joulu on ohi... tälläselle yleensäkin stressaavalle ihmiselle ei niin kiva juhlapyhä. Mutta meni joulu täälläkin hyvin, lahjoja sateli (varsinkin lapsille, niinku kuuluukin: jos jonkinmoista lelua ja helistintä/purulelua ja tietty vaatteita). Saimme myös vauvalta joululahjan, kun oikeen kunnolla nauroi hörötti siskoni ranskalaista miesystävää.. (sellanen tyypillinen ranskalainen: tummat isot silmät ja tummaa karvaa joka puolella... varmaan tyttö luuli sitä oikeeksi nallekarhuksi) Mutta vauvan kunnon nauru oli kyllä taas pitkästä aikaa hauskaa kuultavaa...

Uusi vuosi vietetään kanssa kotosalla, raketit on ostettu jo lauantaina ja nyt vaan mietitään ollaanko omin perheen voimin vai kutsutaanko ystäviä. Täällä ei vaan saa lähelläkään räjäytellä raketteja tai voi unescon maailmanperintökohde syttyä tuleen... Joten joutuu vähän matkaa talsimaan tuonne etäämmälle... :kieh:

Vauvan kääntymisestä sen verran, ettei täälläkään kyllä olla kumpaankaan suuntaan (edes vahingossa) käännytty... Neuvolassa sanoi kyllä täti, että ilmiselvästi olis potentiaalia kääntymiseen, kun Lumi siinä vauvan hoitopöydällä ojenteli itseään. Mutta ei tässä vielä kiirettä. :D Leluja katselee paljon ja koittaa ottaa kiinni, varsinkin ääntä pitäviä leluja tykkää katella..

Soseita ei olla maisteltu, täälläpäin neuvolassa tohon 4kk yleensä sanovat, että vois alkaa maistelemaan, joten sillon sitten varmaan ekan kerran maistellaan.

Joku kyseli koiran reagoimisesta liikkuvaan vauvaan: niin meillä ainakin todella hyvin osasivat koirat varoa esikon kohdalla kun oli liikkeellä tai lattialla. Lattialla ollessa nyt tänkin vauvan kanssa ovat usein vuorotellen vuoroissa vahtimassa. Ja jos joku tulee rattaiden lähelle, niin auta armias mikä meteli. Meillä on tosin pienikokoisia koiria joten vahinko voisi olla pienempi jos vaikka tallais päälle tjn. :|

Hyvää alkavaa Uutta Vuotta kaikille.

Terveisin Romi ja Lumi

ps. Karkkilakko tehosi paremmin kuin ajattelin, kävin vaa´alla isäni luona joulupyhinä (en siis omista vaakaa) ja painoin sen 55 kg mitä ennen raskauttakin. JAAHUU... :D
 
Mooi!

Voi Katjuska! Pikaisia paranemisia Teille :hug: ! Kylläpä teitä on tänä vuonna koeteltu! Ehkäpä se ens vuosi on parempi :xmas:

Miian Matildalle myös pikaisia paranemisia, ei oo oikein ku pieneen koskee! ja on koko ajan kippeenä! Mä jos kuka tiiän miltä tuntuu ku korva on kippee...vauvana ei koskaan ollu korvatulehduksia mut nyt joku vuosi sitten tuli välikorvantulehdus ja en ihmettele yhtään ku vauvat/lapsen itkee kun korvaan koskee :snotty:

väpä: Vauva ei suostu olemaan makuuasennossa jos on korvissa vikaa...pitäs olla vaan pystyasennossa kun makuuasennossa tulee paine korvaan joka sattuu...

Jouskari: Voihan kateus! Rantalomalle/lomalle minäki tahon! Määkin halluunn tommosen ukon! :D ! Tämä mein ukkeli vaan pyörittää päätä silimät ympyränä jos yrittää jotenki vinkata toiveita...ei ymmärrä :headwall:

Joo mut nyt on mentävä...poitsu on vähän kipeenä...flunssaa kuten koko perheellä...palailen astialle :wave:

-hilleja poitsu noin viikon vajaa 4kk-
 
noniin.....syötiin taas ja poika meni heti nukkumaan...nykyään tunnin välein herää päivällä ja ei ole moneen päivään nukkunut pitkää päiväunta, vaan korkeintaan pari tuntia...ihan kivaa kun jaksaa seurustella noinkin paljon vaikka toisaalta olis hyvä jos ees yhet pitemmät unet ottais....
yö menee kyllä nyt taas syömättä...ähisee kyllä muttei syö...nukahtaa tuttiin ja sit äipän kainaloon...nukkuu siis alkuyön omassa petissä mut loppuyö menee kainaloisena :D

Meillä tuntuu kans tekevän hampaita...kun nyrkit on koko ajan kaivelemassa suussa ja kuolaa ja eilen oli kyllä äkänenkin...

Lahjoja meille tuli semmonen kaarisysteemi-mobiili kun vauva makaa lattialla niin se tulee siihen "päälle" ja se soi ja siinä on semmosia leluötököitä...kirjoja, vaatteita, pikkuautoja...
Ite sain hieronta-lahjakortin puolihierontaan, vaatetta, kirjoja (luen paljon, mut nyt ei oo joutanu...harmittaa kyllä...), suklaatia...

Poika panttailee nyt kakkaa...viimeksi kakannut to 25.12....pierut kyllä tulee...mallasuutehan se oli yks keino auttaa kakkaamaan?

Ja taas on mentävä...näköstellään!
 
Täällä edelleen kurkku karheena...ihan kuin kaktuksen ois nielly :kieh: Eilen oli pakko lähtee ihan hetkeks ulos taudista huolimatta, kun alkaa jo seinät kaatuu päälle, kun täällä sisätiloissa vaan hilluu ja ei ees nää ketään. :xmas:

Miialle voimia korvatulehduskierteen kanssa :hug: Onkos ne kokeillu jo useempaa antibioottia... meillä tolla isomalla pojalla toimii vaan se dublo vai mikä se nyt oli...se amorion ei tehoo olleskaan. Meillä ne tajus silloin vaihtaa tota merkkiä vasta, kun kerran yksityisellä käytiin...arvauskeskuksessa määräsivät aina vaan tota amorionia. Mut meillä sit laitettiin ne tuubit kans...

Meillä kans nukutaan parhaiten äipän vieressä :whistle: Nyt on taas vähän vakiintunut nuo yösyönnit ja syödään aina noin puolilta öin ja sit kolmen jälkeen ja sitte aamulla 6-7 välissä. Noin ysiltä menee illalla nukkumaan, niin kuin meillä kaikki nykyään :LOL: Naurattaa oikein, kun kummallakin ukon kanssa mielessä vaan se, että voi kun jo pääsis nukkumaan... ennen sentään tuli valvottuu kun lapset meni nukkumaan, mutta nyt siis meillä peti kans kutsuu, kun mukelot on sänkyyn saatu ja päivällä tietty päikkärit :whistle: Onkos tää vanhuuden merkki jo, kun nukkuu puolet vuorokaudesta :xmas:

jep jep...joskos sitä tästä lähtis taas jorisemasta :wave:

Katjuska ja Nemo vajaan viikon päästä 4kk :heart:
 
Niihu kaikki kehittyy niin omaan tahtiinsa, esikoinen ei meillä kääntynyt kun vasta 5kk.Pikkuveli on satunnaisesti kääntynyt mutta en kyllä vielä sano että osais kääntyä koska tapahtuu niin harvoin..

väpä08 mäkin juur muistelin et 31.12. viime vuonna tein positiivisen raskaustestin!äkkiä se aika vaan menee vaikka ei aina siltä tunnu.

soseita ei olla vielä alotettu, vasta helmikuussa aattelin alottaa, perunalla ja päärynällä.

katjuska mekin juur ukon kans eilen naurettiin kun eeti valvo vielä klo 23 ja me oltiin jo ihan väsyneitä, kumpikin aatteli vaan et nukkuis jo niin pääsis itekin..kiva olla ihan mummoontunu jo 24 vuotiaana :D

täälläkin pyhät meni ihan kivasti, pojat sai enimmäkseen vaatteita.esikoinen sai junaradan ja kauko-ohjattavan koulubussin ja pikkuveli sai vaatteiden lisäks pari helistintä.
rahaakin tuli jota sitten tuhlasin alennusmyynteihin.

me saatiin paistinpannu, paikallislehden tilaus ja mä sain suoristusraudan.nii ja mieheltä tän miniläppiksen, mukavia lahjoja vaikka ei ehkä mitään erikoista.

eeti meni nyt pilaan mun uuden vuoden suunnitelmat tulemalla kipeeks.en siis viitti mihkään juomaan lähteä kun tietää et ajattelis vaan koko ajan et kuin täällä menee..eeti sai ilmeisesti sen nuha-yskän mikä mullakin oli viikko sitten.toivotaan et menis pian ohi.

nyt eemu huutelee ruokaa, täytyy mennä..isoveli heräs siis ystävällisesti jo viideltä ja nyt siis ilmeisesti luulee että on ruoka-aika :headwall:

d. ja eeti 3kk ja 3vko
 
Tulin toivottamaan hyviä uusia vuosia tännekin!!!

Tuosta kehityksestä. Mun vauvakirjassa lukee että 3kk ikäisen kohdalla näin: "Jos vauvassa ilmenee jotain näistä 3kk iän jälkeen on syytä ottaa yhteys neuvolaan: kierosilmäisyys, vauva ei osaa seurata kohdetta silmillään, ei reagoi koviin ääniin tai vanhemman puheeseen, lapsi ei käytä (taiyritä käyttää ) käsiään tai lapsi ei osaa tukea päätään." eli noihan on myös ne asiat mitkä ainakin meill neuvolassa katsottiin. Muut jotut onkin sitten oman kehityksen mukaista ja normaalia.

Lahjoja saatiin ihan hävytön määrä eteenkin kun Topi ei niistä vielä mitään ymmärrä tuli vaatteita, leluja, soiva mobilekaari, kirjoja, rahaa ja musiikkia yms. Suosittelen tuota Ipanapa cd:tä, mä tykkään tosi paljon. Mies vaan kirosi kun meni maanantaina töihin että iloisesti soi lasten laulut päässä ja kuitenkin vahingossa niitä rupeaa siellä laulamaan. Tilulilulei, tilulilulei....
:LOL:

Soseita tein eilen porkkanasta kun halusin jääkaappiin tilaa, annoin sitten yhden tee lusikallisen ihan vitsillä Topille ja ei, meidän lapsi ei osaa syödä :LOL: :D mutta ei irvistänytkään niin kuin ajattelin. Miten te ootte noita tehneet ja mistä voi tehdä pakkaseen valmiiksi? Mä tein nyt vaan niin että keitin 2kg porkkanoita ja soseutin ne yhtellä purkkilla tuttelia. Laitoin pursoottimella jääpalapussiin :D :whistle: Meidän insinööri isä keksi, älkää kysykö mutta on muuten pirun kätevää!!! Hyviä ja yksin kertaisia ohjeita otetaan vastaan! Ja kokeneemmat, tuleeko noi marja soseutukset halvemmaksi purkista vai itse tehden?

Taidanpa läteä laittamaan pojalle lihaa suuhun kun heräsi!! Mutta jaksamista kaikille..

Koiruus ja Topi 3,5kk
 
Terveisiä neuvolasta, Piiperö oli 4kk kontrollissaan 7,1 kg ja 64 cm ja nollakäyrällä mennään. Niin esikoisenkin kohdalla. Ihanaa, kun normaali lapsi joka syö kun tissiä saa (ja oksentaa liiat pois) eikä tartte tehdä mitään temppuja. Varmaan olis esikoinenkin paremmin syönyt jos ei tuollaiselle 2,5 kg painavalle vauvalle olis alettu työntää lusikkaa ja sosetta suuhun. Ruokailu kun meni fyysisen iän mukaan vaikka taidot oli lasketun ajan mukaan. Eli jos suussa ei osata vielä mukeltaa sosetta siististi alas niin ei paniikkia.

Esikoinen muuten vihdoinkin söi kunnolla. Ei hän kotona syö juuri mitään. Mutta äsken meni 5 kylmää kuoretonta nakkia. :) Ihanaa, kun ruoanlaitto on näin helppoa.

Meillä edelleen vaihdetaan lakanat lähes joka ilta klo 23 kun Piiperö oksentaa iltamaidot. Helppoa, kun kaikki on niin valkoista ja lähtee pesussa puhtaaksi.

Ja jos Piipillä on tylsää, hän kääntyy. Mutta jos ollaan touhuamassa samassa huoneessa niin hän katselee tai juttelee. Ja esikko kiinnostaa häntä kovasti. Kuin myös toisinpäin.
Meillä mies jää isyyslomalle vuodenvaihteessa oltuaan uudenvuodenaaton töissä. Odotan, että jos hän edes yhtenä päivänä lähtis lasten kanssa ulkona käymään niin että saisin vetää päivätorkut. Illalla kun Piiperö oksentaa kaikki eväänsä niin tisseissä ei ole enää niin paljoa täytettä että hän nukkuis pitkät unet ja siksi yöt menee 2-3 syötöllä. Paitsi, jos illalla ei oksenneta niin silloin nukutaan 5:een asti eli käytännössä koko yö. :D Se on hyvää aikaa. Pahoin kyllä pelkään, että mies nukkuu päivät ja valvoo yöt katsellen alakerrassa telkkaria.
 
koiramamma oikeestaan mitä vaan voi laittaa pakkaseen valmiiks, paitsi ei pelkkää perunaa, se kun menee pakastaessa huonoks.lähes kaikki marja ja hedelmäsoseet tulee halvemmaks ostaa kaupasta, hedelmät on usein nii sika kalliita ja mistäs jonkun mangonkin löydät...ei ainakaan täältä peräkylältä.
mäkin esikoiselle pakastin jääpala-astiaan ja pieniin rasioihin, ihan kätsyä!
hänellä suosikkisose oli bataatti-porkkana, se kun ei perunaa voinut syödä kun vasta isompana kun ei masu tykännyt.eipä kyllä vieläkään oo mikään perunan ystävä...

nyt takas kouluhommiin...
:ashamed:
 
Heips pitkästä aikaa, pläh äsken kirjotin pitkät pätkät,painoin jotain ja koko teksti hävisi...aarrghhh. eli pikaseen sitten ennen kuin Väinö herää. 3kk on ikää tänään ja neuvola oli aamulla. Pituutta oli 66,5cm painoa 7,7 ja hattu oli 34cm. nauroinkin neuvolassa että juu ei se ole ihme että näyttää kaveri kasvavan silmissä....

Jouskari WAU kuule laitas se sun isäntä kertomaan kaikille miehille että noita lahjoja naiset haluaa, hitsi ja Wau.

uutta vuotta vietetään kotona, mun pikkusiskot tulee kumpikin tänne (20 ja 12v) ja sit varmaan anoppi ja appi et ihan riittävästi on actionia. Todennäköisesti paukutan kuitenkin haisevan vastalauseen ja lyön suruliputuksen Helsingille johon kuulumme sitten puolen yön jälkeen vastentahtoa.

Kääntyilyistä,nauramisista jokelteluista oli myös: pari kertaa ollaan varmaan vahingossa käännytty, pari kertaa myös ääneen naurettu eikä meillä ihan älyttömiä jokelletakkaan, suomalainen mies, ei puhu eikä pussaa tää mein väinö :D

kiinteitä ei vielä mutta alotin tolla 2 ne 3,5kk ikäsenä kun meni mahottomaks toi tissittely ja lämpimästi suosittelen alottamaan perunalla,porkkanalla,parsakaalilla jne ei siis hedelmillä kuten tein esikon kaa, arvatkaa mille maistuu parsakaalli kun olet viikon vetäny ruusunmarjaa( joo ei todella siis maistunu) kakkosen kaa syötiin sit just tota parsakaalia vko sit peruna,porkkanaa toinen ja sit maistettii hedelmää ja nami nami kaikki mahdollinen on tohon mimmiin kyllä uponnu...

menkoista: ei oo näkyny eikä kuulunu, toivottavasti ihan imetyksestä johtuen kun mulla ja isännällä ei tuo perhepolitiikka kohtaa(mä tekisin vaikka 5lasta isännästä nämä kolme ovat todella aivan varmasti kaikki jotka hänestä alkunsa saa.) :LOL: hmm mitäs muuta vielä-...


OIkein hyviä uusia vuosia kaikille...

nawi ja väinö 3kk
 
Pikainen tervehdys vaan kaikille, hengissä ollaan, mut ei ehdi niin lukeen kuin kirjotteleen ennen kuin loppiainen ohi ;) jouluhässäkkä ja vieraiden emännöinti ja isännöinti jatkuvat ja ristiäisjärjestelyt painavat seuraavaksi päälle...

Raketteja kybällä väistellen jo nyt... (hate them)
Mitzy ja 4 kk rajapyykin jouluaattona saavuttanut naurunhihkunnan täyttämä aurinkoinen ainokaiseni Jimi
 

Yhteistyössä